Jump to content

Italija

Featured Replies

large.DSC_6804v.jpg

Za one koji su kao klinci obozavali strip Koko Bil kao ja, zanimljivost je da je njegov autor Benito Jacovitti je rodom iz ovog grada i u samom centru imate klupu s njegovom bronzanom statuom koja crta Koko bila.

large.DSC_6619v.jpg

Ispod zidina grada se nalazi i jedini "trabocco" (drvena ribarska platforma rasprostranjena sirom obale Abruca) i od njega krece setnja oko zidina uz morsku obalu. S leve strane obale pored plaza pred kraj dana zivnu svi lokali i ogroman broj ljudi pre vecere uziva u zalasku uz kampari spric ili sl.

large.DSC_6762v.jpg

large.DSC_6799v.jpg

Ako vas put navede u blizinu ovog mesta, nemojte propustiti priliku barem poludnevne posete. Ako nista, moci cete da se pohvalite da ste obisli najmisterijoznijiu italijansku regiju.

• Replies 1.8k
  • Views 178.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sulmona   Stari rimski grad smesten u kotlini u srcu Abruca. Okruzen je visokim planinama koje cine ogroman prirodni bedem uocljiv iz bilo kog dela ovog malog grada. Prilicno sugestivan je p

• PUGLIA   Nakon nesto vise od desetogodisnje pauze, proslog leta sam ponovo detaljno obilazio jedan deo Pulje. Ukupan utisak je taj da je ceo taj prostor neverovatno zivnuo i doziveo/dozivlja

• Pa to bi izgledalo ovako, naročito ako kupiš neku ovakvu kuću iz recimo 1700 i neke, ili 1800 i neke. Kuća je ovako u ruševinama i vlasnik je bila opština jer nije imao ko drugi, i nije bila održavana

Posted Images

20 hours ago, Milosh76 said:

Idem sa zenom u Milano 27-30.8. bicemo smesteni u Bergamu.

Imacemo 3 puna dana, 2 Milano, poslednji Bergamo. Wizz ima oba kasna leta, pa gubimo prvi, a dobijamo poslednji dan.

Posto nam pada i bracno punoletstvo par dana pre puta, vodim zenu na Tajnu veceru.

DaVinci nesto sprema, ima i neke drugare, valjda ce biti OK 😁

Evo me u Milanu...

Da te najavim?

Ako hoćeš da ideš ds vidiš "Tajnu večeru", rezerviši karte možda već sad... Onlajn i lako je.

Mene to ne zanima

4 minutes ago, Frank Pembleton said:

Evo me u Milanu...

Da te najavim?

Ako hoćeš da ideš ds vidiš "Tajnu večeru", rezerviši karte možda već sad... Onlajn i lako je.

Mene to ne zanima

Rezervisao sam online, 3 meseca unapred, jedino tako i moze.

Popij jedan Capari spritz za mene, ako stignes 😄 moze i Negroni

u milanou svakako ne treba propustiti jednog nedovršenog(?) mikelanđela.

smPietà_Rondanini.jpg