April 3Apr 3 Ajte predlog šta i gde jesti u Milanu...Ima još 3 meseca do puta tamo, ali da pitam na vreme 😉
April 4Apr 4 Da se ostavimo politike i istorije.Vraca se luksuzni voz Orient Express. Zapravo ne vraca se vec je napravljen novi po inspiraciji na stari. Italijanski dizajn i luksuz za razne ture po Italiji. Imate na sajtu sve linije (ima i sever i jug) i opis voza.La Dolce VitaTreno di lusso in Italia | La Dolce Vita Orient ExpressVivi momenti indimenticabili ammirando le meraviglie d’Italia a bordo della Dolce Vita Orient Express ! Scopri di più sul nostro treno di lusso.
April 4Apr 4 17 hours ago, Frank Pembleton said:Ajte predlog šta i gde jesti u Milanu...Ima još 3 meseca do puta tamo, ali da pitam na vreme 😉Mislis koji su milanski specijaliteti ili gde jesti generalno?
April 4Apr 4 5 minutes ago, Lo Zingaro said:Da se ostavimo politike i istorije.Vraca se luksuzni voz Orient Express. Zapravo ne vraca se vec je napravljen novi po inspiraciji na stari. Italijanski dizajn i luksuz za razne ture po Italiji. Imate na sajtu sve linije (ima i sever i jug) i opis voza.La Dolce VitaTreno di lusso in Italia | La Dolce Vita Orient ExpressVivi momenti indimenticabili ammirando le meraviglie d’Italia a bordo della Dolce Vita Orient Express ! Scopri di più sul nostro treno di lusso.gle nemaju verziju sajta na kineskom? pa kako mislie bez, ipak će im oni biti glavna klijentela za ovako nešto?
April 4Apr 4 2 minutes ago, barrcode said:gle nemaju verziju sajta na kineskom? pa kako mislie bez, ipak će im oni biti glavna klijentela za ovako nešto?Tek je lansiran sajt, verovatno ce dodati, kao i nemacki ispanski. Mada kinezi i ostali koji ce ovo koristiti verovatno barataju dovoljnim engleskim.
April 4Apr 4 18 hours ago, Frank Pembleton said:Ajte predlog šta i gde jesti u Milanu...Ima još 3 meseca do puta tamo, ali da pitam na vreme 😉Nisam stručan, nisam često u Milanu, ali pre neki dan sam jeo u L'Isola del Tesoro, Via Ludovico da Viadana 2. Kuhinja Sardinije koju inače posebno cenim, ali ima i lokalno prilagođen meni. Odličan a ne previše skup.https://www.ristoranteisoladeltesoro.it/en/menu-digitale/Ja uzeo i vrlo preporučujem Spaghetti ai tre orgasmi i Filetto di rombo con patate e carciofi. Žena i sin jeli Tagliata di manzo con carciofi trifolati
April 5Apr 5 17 hours ago, Lo Zingaro said:Mislis koji su milanski specijaliteti ili gde jesti generalno?Gde jesti, a može i šta jesti...
April 5Apr 5 prvo najočiglednije - ossobuco i risotto alla milanesetakođe i costoletta alla milanese - kako tvrde italijani originalna verzija bečke šniclebüsèca - ako nađeš, zimsko je jelo. tripice sa pasuljemko voli takve stvari insalata di nervetti - bukvalno to, žile iz teleće kolenice isečene na komadiće pa skuvane sa povrćem, poslužene uz luk, ponekad i pasuljmondeghili su lokalne ćufte u koje se dodaje i mortadela, ja ih baš volimpolenta con il merluzzo - palenta sa oslićemvalja probati i klasičan minestrone a meni je draga i njihova minestra di zuccaza desert:barbajada, nešto kao topla čokolada sa kafom i šlagom, ali teško se nalazi u poslednje vreme, kažu mibusecchina - jednostavan slatkiš na bazi kestena i šlaga
Thursday at 21:394 days Ljudi ja sam u Napulju, uboli smo termin ko prstom u g...o Milion ljudi na ulicama, mene su u toj guzvi pokusali da opeljese, dva tipa cudnog izgleda isla iza mene i samo sam osetila kako cimaju ranac u pokusaju da otkopcaju mali dzep u kom bi da su uspeli nasli samo tablu brufena 😅Uspeli su da mi sjebu dan.Posle sam se bojala svakog ko bi mi se priblizio, a od skutera koji iskacu ko kokice iz sporednih ulica kosa mi se dizala na glavi 😵💫Uspela sam i da se spotaknem i padnem na koleno, mazala ga arnikom ali je ipak oteklo.Napravili smo 18.000 koraka, vratili se oko 11 u apartman.Za sutra smo planirali vozom do Sorenta pa trajektom do Pozitana setnjica, potom trajektom do Amalfija i onda busom do Ravella. Naravno sve pod uslovom da arnika obuzda oticanje kolena.
Friday at 11:084 days 13 hours ago, Serena said:Ljudi ja sam u Napulju, uboli smo termin ko prstom u g...o Milion ljudi na ulicama, mene su u toj guzvi pokusali da opeljese, dva tipa cudnog izgleda isla iza mene i samo sam osetila kako cimaju ranac u pokusaju da otkopcaju mali dzep u kom bi da su uspeli nasli samo tablu brufena 😅Uspeli su da mi sjebu dan.Posle sam se bojala svakog ko bi mi se priblizio, a od skutera koji iskacu ko kokice iz sporednih ulica kosa mi se dizala na glavi 😵💫Uspela sam i da se spotaknem i padnem na koleno, mazala ga arnikom ali je ipak oteklo.Napravili smo 18.000 koraka, vratili se oko 11 u apartman.Za sutra smo planirali vozom do Sorenta pa trajektom do Pozitana setnjica, potom trajektom do Amalfija i onda busom do Ravella.Naravno sve pod uslovom da arnika obuzda oticanje kolena.Samo polako. U najgorem slucaju terasica kafica.
Saturday at 19:573 days Od nekog Agroturismo iznad Udina ka Austriji, moja zena je "iskopala"Lago di CavazzoPa onda one velike klupeI na kraju vodopad Edited Saturday at 19:593 days by Milosh76
Sunday at 09:562 days Zna neko kako se na srpskom zovu ovi odroni od gline na slici desno? Prevodilac kaze jaruge.Na slici se ne vide bas jasno ali u prirodi su bas interesantni.
Sunday at 10:272 days Ceo apeninski venac je pun tih “calanchi” od severa do juga. Ne znam ni ja pravi srpski prevod.