Jump to content

Italija

Featured Replies

Ajte predlog šta i gde jesti u Milanu...

Ima još 3 meseca do puta tamo, ali da pitam na vreme 😉

• Replies 1.8k
  • Views 174.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sulmona   Stari rimski grad smesten u kotlini u srcu Abruca. Okruzen je visokim planinama koje cine ogroman prirodni bedem uocljiv iz bilo kog dela ovog malog grada. Prilicno sugestivan je p

• PUGLIA   Nakon nesto vise od desetogodisnje pauze, proslog leta sam ponovo detaljno obilazio jedan deo Pulje. Ukupan utisak je taj da je ceo taj prostor neverovatno zivnuo i doziveo/dozivlja

• Pa to bi izgledalo ovako, naročito ako kupiš neku ovakvu kuću iz recimo 1700 i neke, ili 1800 i neke. Kuća je ovako u ruševinama i vlasnik je bila opština jer nije imao ko drugi, i nije bila održavana

Posted Images

Da se ostavimo politike i istorije.

Vraca se luksuzni voz Orient Express. Zapravo ne vraca se vec je napravljen novi po inspiraciji na stari. Italijanski dizajn i luksuz za razne ture po Italiji. Imate na sajtu sve linije (ima i sever i jug) i opis voza.

La Dolce Vita
No image preview

Treno di lusso in Italia | La Dolce Vita Orient Express

Vivi momenti indimenticabili ammirando le meraviglie d’Italia a bordo della Dolce Vita Orient Express ! Scopri di più sul nostro treno di lusso.
17 hours ago, Frank Pembleton said:

Mislis koji su milanski specijaliteti ili gde jesti generalno?

5 minutes ago, Lo Zingaro said:

Da se ostavimo politike i istorije.

Vraca se luksuzni voz Orient Express. Zapravo ne vraca se vec je napravljen novi po inspiraciji na stari. Italijanski dizajn i luksuz za razne ture po Italiji. Imate na sajtu sve linije (ima i sever i jug) i opis voza.

La Dolce Vita
No image preview

Treno di lusso in Italia | La Dolce Vita Orient Express

Vivi momenti indimenticabili ammirando le meraviglie d’Italia a bordo della Dolce Vita Orient Express ! Scopri di più sul nostro treno di lusso.

gle nemaju verziju sajta na kineskom? pa kako mislie bez, ipak će im oni biti glavna klijentela za ovako nešto?

2 minutes ago, barrcode said:

gle nemaju verziju sajta na kineskom? pa kako mislie bez, ipak će im oni biti glavna klijentela za ovako nešto?

Tek je lansiran sajt, verovatno ce dodati, kao i nemacki ispanski. Mada kinezi i ostali koji ce ovo koristiti verovatno barataju dovoljnim engleskim.

18 hours ago, Frank Pembleton said:

Nisam stručan, nisam često u Milanu, ali pre neki dan sam jeo u L'Isola del Tesoro, Via Ludovico da Viadana 2.
Kuhinja Sardinije koju inače posebno cenim, ali ima i lokalno prilagođen meni. Odličan a ne previše skup.

https://www.ristoranteisoladeltesoro.it/en/menu-digitale/

Ja uzeo i vrlo preporučujem Spaghetti ai tre orgasmi i Filetto di rombo con patate e carciofi. Žena i sin jeli Tagliata di manzo con carciofi trifolati

17 hours ago, Lo Zingaro said:

Mislis koji su milanski specijaliteti ili gde jesti generalno?

Gde jesti, a može i šta jesti...

• prvo najočiglednije - ossobuco i risotto alla milanese

• takođe i costoletta alla milanese - kako tvrde italijani originalna verzija bečke šnicle

• büsèca - ako nađeš, zimsko je jelo. tripice sa pasuljem

• ko voli takve stvari insalata di nervetti - bukvalno to, žile iz teleće kolenice isečene na komadiće pa skuvane sa povrćem, poslužene uz luk, ponekad i pasulj

• mondeghili su lokalne ćufte u koje se dodaje i mortadela, ja ih baš volim

• polenta con il merluzzo - palenta sa oslićem

• valja probati i klasičan minestrone a meni je draga i njihova minestra di zucca

za desert:

• barbajada, nešto kao topla čokolada sa kafom i šlagom, ali teško se nalazi u poslednje vreme, kažu mi

• busecchina - jednostavan slatkiš na bazi kestena i šlaga

• 4 weeks later...

Ljudi ja sam u Napulju, uboli smo termin ko prstom u g...o lolol

Milion ljudi na ulicama, mene su u toj guzvi pokusali da opeljese, dva tipa cudnog izgleda isla iza mene i samo sam osetila kako cimaju ranac u pokusaju da otkopcaju mali dzep u kom bi da su uspeli nasli samo tablu brufena 😅

Uspeli su da mi sjebu dan.

Posle sam se bojala svakog ko bi mi se priblizio, a od skutera koji iskacu ko kokice iz sporednih ulica kosa mi se dizala na glavi 😵‍💫

Uspela sam i da se spotaknem i padnem na koleno, mazala ga arnikom ali je ipak oteklo.

Napravili smo 18.000 koraka, vratili se oko 11 u apartman.

Za sutra smo planirali vozom do Sorenta pa trajektom do Pozitana setnjica, potom trajektom do Amalfija i onda busom do Ravella.

Naravno sve pod uslovom da arnika obuzda oticanje kolena.

13 hours ago, Serena said:

Ljudi ja sam u Napulju, uboli smo termin ko prstom u g...o lolol

Milion ljudi na ulicama, mene su u toj guzvi pokusali da opeljese, dva tipa cudnog izgleda isla iza mene i samo sam osetila kako cimaju ranac u pokusaju da otkopcaju mali dzep u kom bi da su uspeli nasli samo tablu brufena 😅

Uspeli su da mi sjebu dan.

Posle sam se bojala svakog ko bi mi se priblizio, a od skutera koji iskacu ko kokice iz sporednih ulica kosa mi se dizala na glavi 😵‍💫

Uspela sam i da se spotaknem i padnem na koleno, mazala ga arnikom ali je ipak oteklo.

Napravili smo 18.000 koraka, vratili se oko 11 u apartman.

Za sutra smo planirali vozom do Sorenta pa trajektom do Pozitana setnjica, potom trajektom do Amalfija i onda busom do Ravella.

Naravno sve pod uslovom da arnika obuzda oticanje kolena.

Samo polako. U najgorem slucaju terasica kafica.

Od nekog Agroturismo iznad Udina ka Austriji, moja zena je "iskopala"

Lago di Cavazzo

IMG_20250503_103558.jpg

Pa onda one velike klupe

IMG_20250503_122642.jpg

I na kraju vodopad

IMG_20250503_132955.jpg

Edited by Milosh76

Civita di Bagnoregio 😍

yYF75we.jpeg

Zna neko kako se na srpskom zovu ovi odroni od gline na slici desno? Prevodilac kaze jaruge.

Na slici se ne vide bas jasno ali u prirodi su bas interesantni.

Ceo apeninski venac je pun tih “calanchi” od severa do juga. Ne znam ni ja pravi srpski prevod.

Ne znam da ima neki poseban naziv, to su klizišta.