Luther Posted December 13, 2024 Posted December 13, 2024 Na Babà sam se toliko bio navukao da sam kupio modle za njih i počeo sam da ih pravim. Nakon nekoliko neuspeha (pogrešno brašno) ispale odlične. Samo je moj recept sa kremom iznutra. 3
Milosh76 Posted December 13, 2024 Posted December 13, 2024 (edited) 1 hour ago, Luther said: Samo je moj recept sa kremom iznutra. Daj recept ili se nije desilo 😁a hvala svima puno Edited December 13, 2024 by Milosh76
Lo Zingaro Posted December 13, 2024 Posted December 13, 2024 Just now, Milosh76 said: Daj recept ili se nije desilo 😁 Pa to je jednostavno. Preseces popreko babà i stavis krem u njega. 1
Frank Pembleton Posted December 13, 2024 Posted December 13, 2024 A koje doba godine je dobro da se ode do Napulja, a da se izbegnu nesnosne gužve turista? A da je koliko toliko ok sa "vremenskim uslovima"?
Luther Posted December 13, 2024 Posted December 13, 2024 1 hour ago, Milosh76 said: Daj recept ili se nije desilo 😁a hvala svima puno Ja sam pravio prema ovome a ima toga po Youtubu kolko hoćeš. 1 1
*edited by mod Posted December 13, 2024 Posted December 13, 2024 36 minutes ago, Frank Pembleton said: A koje doba godine je dobro da se ode do Napulja, a da se izbegnu nesnosne gužve turista? A da je koliko toliko ok sa "vremenskim uslovima"? Proleće ili jesen. Svakako ne dok im je Feragosto. 1
Milosh76 Posted January 27 Posted January 27 Idem sutra u Rim, pa vozom za Napulj, ostajem do nedelje. Da li je pametno da kopiram pasos i da nosim taj papir sa sobom, cisto predostroznosti radi? Da li je cimanje da idem do Sorenta, da li je mesto uopste "zivo" u ovom periodu godine? Ne bih isao u Positano Da li je neophodno da rezervisem Popeju ili samo da banem? Otvoren sam za sve dodatne savete Jos jednom hvala svima na upustvima i savetima od par predhodnih strana. 2
mlatko Posted January 27 Posted January 27 8 hours ago, Milosh76 said: Idem sutra u Rim, pa vozom za Napulj, ostajem do nedelje. Da li je pametno da kopiram pasos i da nosim taj papir sa sobom, cisto predostroznosti radi? Da li je cimanje da idem do Sorenta, da li je mesto uopste "zivo" u ovom periodu godine? Ne bih isao u Positano Da li je neophodno da rezervisem Popeju ili samo da banem? Otvoren sam za sve dodatne savete Jos jednom hvala svima na upustvima i savetima od par predhodnih strana. Ima karata za Pompeju, nije problem kupiti na mestu samo moze biti malo cekanja ali mozda ni ne. Sorrento vredi, nešto slično kao i Costa Amalfitana ako nisi bio (nisam ni ja 😂) Za Capri deru sa trajektima ali voz Napoli-Sorrento je sasvim Ok i cena i doživljaj. Recimo petak će biti super dan za ugođaj bez vetra pa ako kreneš rano i uzmeš trajekt do Capri i nazad (oko 40€) pa predveče možeš naći pristojne restorane. Ili begaj pre mraka nazad u Napoli jer voz Circumvesiviana nije na dobrom glasu a juče baš bila frka posle utakmice Serie C. Istina je da su neka mesta zatvorena zimi ali ipak ima izbora a svakako je preporučljivo izabrati (ne baš neophodno i rezervisati) da izbegneš turističke klop(k)e. Za pasoš se slažem, bolje je kopiju nositi sa sobom i neki orginal (LK). Pozdrav, slobodno se javi za bilo šta 1 1
onamonamo Posted January 27 Posted January 27 idi na kapri, obavezno poseti i anakapri, i sidji fenicanskim stepenicama nazad u luku, to je poseban izazov za noge
Serena Posted January 27 Posted January 27 14 hours ago, Milosh76 said: Idem sutra u Rim, pa vozom za Napulj, ostajem do nedelje. Da li je pametno da kopiram pasos i da nosim taj papir sa sobom, cisto predostroznosti radi? Da li je cimanje da idem do Sorenta, da li je mesto uopste "zivo" u ovom periodu godine? Ne bih isao u Positano Da li je neophodno da rezervisem Popeju ili samo da banem? Otvoren sam za sve dodatne savete Jos jednom hvala svima na upustvima i savetima od par predhodnih strana Buon viaggio Cekam slike i utiske iz Napulja, ako bude nekih problema pisi imam prijateljicu napolitanku udatu za sicilijanca mogu sve da ti rese Samo da bude lepo vreme gde god da odete bice vam lepo.
barrcode Posted January 28 Posted January 28 22 hours ago, Milosh76 said: Idem sutra u Rim, pa vozom za Napulj, ostajem do nedelje. Da li je pametno da kopiram pasos i da nosim taj papir sa sobom, cisto predostroznosti radi? Da li je cimanje da idem do Sorenta, da li je mesto uopste "zivo" u ovom periodu godine? Ne bih isao u Positano Da li je neophodno da rezervisem Popeju ili samo da banem? Otvoren sam za sve dodatne savete Jos jednom hvala svima na upustvima i savetima od par predhodnih strana. Nije cimanje odlazak u Sorento, lep manji grad, sa lepom malom lukom punom restorana. Voz sat i po valjda, malo odrpan, ali vozi. ja bih uvek rezervisao Pompeju, pa čak i ovako off season. Pozitano nije ni opcija, ako već neko ide s druge strane poluostrava, to bi trebalo da budu AMalfi/Atrani. mnogo lepši, 20m peške između. a ja bih svakako otišao, ne busom to nikako, već brodom. Kapri, iako skup feribot do tamo je jedno prekrasno ostrvo. no mora da se hoda. kada smo kod hodanja, ko voli planinu ima Sentiero degli Dei, prelepa staza koja završava kod Pozitana sa sjajnim pogledima. Svakako ti je obavezna opcija Vezuv. lako dostupno, mora doduše da se malo i hoda na kraju. ALi je na vrhu neverovatno. Više nego moguće busom i Pompeja i Vezuv u istom danu. 1 1
Milosh76 Posted January 28 Posted January 28 @Sandradjer nije bas Campo di fiori... A nema ni zgodnih Italijana 😂 1
Sandradjer Posted January 28 Posted January 28 7 minutes ago, Milosh76 said: @Sandradjer nije bas Campo di fiori... A nema ni zgodnih Italijana 😂 Mogu u spanske stepenice, za zgodne italijane se potrudi jos malo
arheolog1981 Posted January 28 Posted January 28 Ja sam počeo da planiram za jun/jul Rim 4 dana pa vozom u Napulj i tamo jedno 4 dana pa avion do Katanije i kombinovano jedno 6 dana Katanija i Sirakuza. Šta ne propustiti na Siciliji u ta dva grada i okolini, za Rim i Napulj sam već pokupio dosta toga na temi
Sandradjer Posted January 28 Posted January 28 (edited) 21 minutes ago, arheolog1981 said: Ja sam počeo da planiram za jun/jul Rim 4 dana pa vozom u Napulj i tamo jedno 4 dana pa avion do Katanije i kombinovano jedno 6 dana Katanija i Sirakuza. Šta ne propustiti na Siciliji u ta dva grada i okolini, za Rim i Napulj sam već pokupio dosta toga na temi Taorminu . To je blizu Katanije. Takodje Castelmola (tu sam jela najbolju picu i zivotu), Savoca i ostala seoca gde je sniman Kum Edited January 28 by Sandradjer 1 1
Recommended Posts