Jump to content

Italija

Featured Replies

• Replies 1.8k
  • Views 174.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sulmona   Stari rimski grad smesten u kotlini u srcu Abruca. Okruzen je visokim planinama koje cine ogroman prirodni bedem uocljiv iz bilo kog dela ovog malog grada. Prilicno sugestivan je p

• PUGLIA   Nakon nesto vise od desetogodisnje pauze, proslog leta sam ponovo detaljno obilazio jedan deo Pulje. Ukupan utisak je taj da je ceo taj prostor neverovatno zivnuo i doziveo/dozivlja

• Pa to bi izgledalo ovako, naročito ako kupiš neku ovakvu kuću iz recimo 1700 i neke, ili 1800 i neke. Kuća je ovako u ruševinama i vlasnik je bila opština jer nije imao ko drugi, i nije bila održavana

Posted Images

konačno i Pulju da vidim.

redom Polinjano a mare, Monopoli, Alberobelo, Matera (nije tehnički Pulja, ali pridruženi član), Leće, Bari i Ostuni.

ako imate prilike, jedana lepa destinacija sa neverovatnim i potpuno drugačijim gradovima (Alberobelo (potpuno jeziva gužva ako ne odete ujutru) i Matera), "barokna verzija" Firence - prepeli Leće i lepih gradića na moru (Polinjano i Monopoli, lepi gradići, ali nikada tamo ne bih išao na letovanje). Bari i ne morate (osim bazilike Sv.Nikole)

Video sam dosta srba usput (onda sam shvatio da Air Serbia leti tamo) i ostalih exyu.

31 minutes ago, barrcode said:

lepi gradići, ali nikada tamo ne bih išao na letovanje

ako te ne mrzi, a zašto?

30 minutes ago, aram said:

ako te ne mrzi, a zašto?

jednostavno ne mogu da zamislim kolika je guzva na tim minijaturnim plažama koje imaju. kaže jedan u Monopoliju "ovo je naša čuvena plaža", a ono površina plaže kao moja dnevna soba, a više nego dostupna jer je u sred grada. oko tih mikro plaža su neke stene, koje su potpuno neupotrebljive. jer su em nepristupačne, em neki katastrofalni šiljci gde se odmah iseče noga. Plus celo to priobalje (van gradiće) deluje baš zbog takve obale jako otužno. Italijani jako vole tamo da odu leti, ali je meni pravi period baš sada i na jesen.

Elem, nema veze sa plažama s druge strane Jadrana.

Ja sam bio tamo u obilsacima pre 10-ak godina i isao na plazu nekoliko puta. I to u avgustu kad je najveća gužva tamo realno.

Ona plaža u Polinjanu je vrlo napadnuta, realno jedva smo imali gde da spustimo peškir. Voda je bila banja, pa kome ne smeta gužva može i tamo.

55 minutes ago, barrcode said:

pa to nećeš nigde naći...

On 4.5.2025. at 11:56, Serena said:

Zna neko kako se na srpskom zovu ovi odroni od gline na slici desno? Prevodilac kaze jaruge.

Na slici se ne vide bas jasno ali u prirodi su bas interesantni.

Da probam....

vododerina, ili vodojaža

15 minutes ago, Filozof manijak said:

Da probam....

vododerina, ili vodojaža

A ovo kako se zove lolol

acLS1zf.jpeg

Lovac iz Scavi di Ercolano.

9 minutes ago, Serena said:

A ovo kako se zove lolol

Fimoza!

2 hours ago, barrcode said:

jednostavno ne mogu da zamislim kolika je guzva na tim minijaturnim plažama koje imaju. kaže jedan u Monopoliju "ovo je naša čuvena plaža", a ono površina plaže kao moja dnevna soba, a više nego dostupna jer je to u sred grada. oko tih mikro plaža su neke stene, koje su potpuno neupotrebljive. jer su em nepristupačne, em neki katastrofalni šiljci gde se odmah iseče noga. Plus celo to priobalje (van gradiće) deluje baš zbog takve obale jako otužno. Italijani jako vole tamo da odu leti, ali je meni pravi period baš sada i na jesen.

Moze i gore kad su plaze u pitanju lolol

Mi smo brodicem obisli Costu Amalfitanu, izgleda interesantno ali se pitam kojoj budali padne na pamet tamo da letuje. Nepregledne kolone automobila koje jedva da se krecu, plaza tu i tamo po neka, a da se spustis do nje moze liftom, ako imas srece ili pesice minimum hiljadu stepenika.

LzsTQLw.jpeg

Ove kucice u vinogradu ili maslinjaku, na slici levo, ne znam ni kako se do njih stize i onda sta radis tamo nedelju dana? Gledas u beskrajno plavo more? Ja bih poludela da me tu neko zatvori.

Napulj smo obisli uzduz i popreko, mogu smo da kazem da sam jako razocarana. Znala sam da je prljavo i oronulo ali bas onoliko...

7 hours ago, Serena said:

A ovo kako se zove lolol

acLS1zf.jpeg

Lovac iz Scavi di Ercolano.

Zove se “Vorrei ma non posso” u smislu da bi lovac voleo da ono sto drzi u desnoj ruci ima dimenziju onoga sto drzi u levoj ruci.

9 hours ago, barrcode said:

jednostavno ne mogu da zamislim kolika je guzva na tim minijaturnim plažama koje imaju. kaže jedan u Monopoliju "ovo je naša čuvena plaža", a ono površina plaže kao moja dnevna soba, a više nego dostupna jer je u sred grada. oko tih mikro plaža su neke stene, koje su potpuno neupotrebljive. jer su em nepristupačne, em neki katastrofalni šiljci gde se odmah iseče noga. Plus celo to priobalje (van gradiće) deluje baš zbog takve obale jako otužno. Italijani jako vole tamo da odu leti, ali je meni pravi period baš sada i na jesen.

Jadranska obala Pulje jeste generalno sranje. Ali su na jonskoj odlicne ko voli karibske pescane plaze. Meni su se svidele a bio sam u avgustu.

image.png

6 hours ago, Serena said:

Napulj smo obisli uzduz i popreko, mogu smo da kazem da sam jako razocarana. Znala sam da je prljavo i oronulo ali bas onoliko...

Pa ti idi onda u Dubai, tamo je sve pod konac. Esencija Napulja je njegova dusa i istorija a ne sredjenost.

Bez ljutnje.

30 minutes ago, barrcode said:

konačno i Pulju da vidim.

redom Polinjano a mare, Monopoli, Alberobelo, Matera (nije tehnički Pulja, ali pridruženi član), Leće, Bari i Ostuni.

ako imate prilike, jedana lepa destinacija sa neverovatnim i potpuno drugačijim gradovima (Alberobelo (potpuno jeziva gužva ako ne odete ujutru) i Matera), "barokna verzija" Firence - prepeli Leće i lepih gradića na moru (Polinjano i Monopoli, lepi gradići, ali nikada tamo ne bih išao na letovanje). Bari i ne morate (osim bazilike Sv.Nikole)

Video sam dosta srba usput (onda sam shvatio da Air Serbia leti tamo) i ostalih exyu.

Ti si to kolima obilazio?

2 hours ago, Lo Zingaro said:

Pa ti idi onda u Dubai, tamo je sve pod konac. Esencija Napulja je njegova dusa i istorija a ne sredjenost.

Bez ljutnje.

Kad je najbolje otići u Napulj a da se izbegne turistička navala? Možda tražim suviše....