namenski Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 5 minutes ago, Duhovnost, ljubav i med said: Поменуо је Милошевић (Исаковић) у конверзацији са Легијом, парафразирам: "Знам шта је твоја банда радила", "По вашем наређењу председниче" , "Немаш доказе за то".
Jumanji Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 Posle treće epizode polako počinjem da navijam za Slobu.E dodjavola!Da ne gledam onda...
theanswer Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 Još jednom ću da ponovim da su Miloševići ovde predstavljeni kao 3 ludaka, 2 totalne ludače u vidu Mire i Marije i Slobe koji je prikazan kao da živi u nekom svom svetu. Scena kad služavka plače i kaže da je iz Knina a on nabraja kao uradio je sve što je mogao je bukvalno napravljena da se gledaocima ogadi Sloba. Kako je gomila ljudi ovo shvatila kao neko saosećanje jebiga šta ste očekivali od serije koja je u startu postavljena da prikaže te njegove poslednje dane na slobodi. Mislim ima i scena kad kaže Rade je uništio sve, nisam ja budala da išta potpisujem itd. Morate da izvrtite opasnu mentalnu gimnastiku da ne vidite sve ovo. Ili da krenete sa predubedjenjem da su morali biti prikazani kao Hitler i Eva. Serija je gledljiva, izazvala je veliku reakciju u javnosti, pljuju je i Marija Milošević i srpski tviter. Da sam ja njen autor sad bih šmrkao koks i pio šampanjac. 8
ragasto Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 16 minutes ago, Jumanji said: E dodjavola! Da ne gledam onda... Gledaj, sto da ne. Lako se prestane. Dajem jos malo fore Miri Karanovic da me obraduje creepy verzijom MM. 1
J-♣ Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 Povodom ove serije, lepo objasnio, a mnoge podsetio, Korać kod Japundže (Među nama) da se u presudi za otmicu i ubistvo Stambolića navodi da je nalog izdao ovaj simpatični iz serije, imenom i prezimenom. Tako glavni u seriji od domaćeg suda ima ćagu da je ubica, uprkos naporima vernih bukača poput Mrkonjića da to verbalno negiraju. Valjalo bi svakog ko prosbori simpatično o njemu na tu presudu podsećati, bio to forum ili slavska diskusija.
namenski Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 Jebes ti ovo, te ugao gledanja, te 100 ljudi - 100 ћуди, Srbija danas, ma koliko to meni nije pravo, ima u odnosu prema Milosevicu prava na samo jedan jedini pristup, onaj koji ima Nemacka, pa i ostatak sveta prema Hitleru. Ovo, izmedju ostalog, da se izbije iz ruku moguci argumenttm onima koji bi, eventualno, da potegnu cinjenicu da ni jedan ni drugi nisu osudjeni ratni zlocinici. Hocu reci jebe mi se da li je Adolf voleo Evu ili da li je Eva volela Adolfa toliko da je s njim i u smrt posla, kojeg kvaliteta im je bio oralni, analni sex ili cunillingus, da li je Adolf nezno voleo svog psa Blondija, jer covek koji voli zivotinje ipak ne moze biti bas skroz Radilo se i radi se o zlocincu, manipulatoru, diktatoru, skotu svesnom svojih postupaka, s tim sto je, bozemeprosti, cak i 1 Adolf na kraju pokazao vise dostojanstva i svesti o svojoj krivici i odgovornosti od jedne mrcine kakva je bio Milosevic. I, da ne bude zabune, svako, ma i najmanje pokazivanje, poukusaj ukazivanja na njihovu ljudsku stranu je iskakanje, je ekstremizam koji treba da bude zakonom zabranjen i kaznjiv. Bas kao i politicko sledbenistvo i podrska. A ako neko bas hoce i time da se bavi, eno mu psihijatrije, eno mu Froma, Frojda, Rajha... 2
hefaca Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 Samo iscitati komenatare danasa i kurira na vesti o ovoj seriji (a samo kace, dok je Milosevic i na naslovnicama dnevnih novina)... Rehabilitacija i Satanizacija
autsajder Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 Prijavite ako bude neka umjetnička sloboda tipa kako redaju porodicu pred zidić dok mladi momci preko puta nabijaju karabine, a oficir lomi pečat na plavoj koverti i ustreptalim glasom počinje da čita: "U ime naroda.."
francuski sobar Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 (edited) 1 hour ago, Marvin (Paranoid Android) said: Jesu li reditelji i scenaristi odgovorni za ovo što od 5 Mileta četvorica možda krenu da saosećaju s njime? Pa četvorica od pet Mileta ionako saosećaju s njime Mislim i da Milad imaju prava da se bune zbog ovog prikaza i to opravdanog, pogotovo zbog par neproverljivih Slobnih replika o svesnosti vlastite krivice koji su pritom poprilično nerealni. Ja sam ovde već više puta iznosio svoju perverznu fasciniranost Miloševićevom ličnošću. Ispod destruktivnog političkog delovanja i rigidnog javnog nastupa, po brojnim zapisima i svedočenjima pa i njegovih protivnika - privatno srdačan, karakteran, šarmantan i dirljivo porodičan. A opet ispod svega očito duboka i slojevita patologija. Veliko mi je pozitivno iznenađenje da je i neko iz drugosrbijanskog kreativnog kruga prepoznao i tera taj povokativni sentiment. Edited April 1, 2021 by francuski sobar 1
Duhovnost, ljubav i med Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 Јел дозвољено саосећати се са Прекрасном Јаном? Луда Мира гађаће је шољицом у вечерашњој епизоди.
Popular Post Marvin (Paranoid Android) Posted April 1, 2021 Popular Post Posted April 1, 2021 44 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Ne mislim da je scenarista/reditelj odgovoran ukoliko se drzi autenticnosti, a Bojan se drzi, i zaista ne vidim tu krupne propuste. Serija je o poslednjim zajednickim danima Milosevica, ne sudski proces o njemu/njima. Sve ono sto je karakterisalo njegovu vladavinu, vidimo i u ova tri dana. E sad, tu smo negde skoro pa na liniji, ali da uložim poveliki amandman ovde. Ja sam u trećoj baš video jedan krupan propust. Da li je autor bio u obavezi da ovo sledeće iskoristi, ne tvrdim da jeste, samo da bi bilo IMHO mnogo, mnogo bolje. Dakle scena na bazenu, mlada služavka, Milošević koji sam sedi, gleda u vodu bazena, ispoveda se njoj ali budimo realni, ispoveda se sebi kroz razgovor sa njom, odakle si, iz Knina, dobro dobro, mi smo vas branili, celu zemlju smo branili, sačuvali smo dostojanstvo, i vas smo primili skućili. On sve to govori liku koji je kao devojčica izgubila dom, kidala u kolima preko Dvora na Uni da dođe do Beograda. Evo šta bi po meni bila deset puta bolja scena: Ona, prekida njegov monolog ili se samo nadovezuje: Predsedniče, ja sam bila samo mala ali se dobro sećam kad se ćaća u uniformi vratio kući i rekao da nas je Srbija ostavila da se snalazimo i da se pakujemo. Sledeće jutro je počelo bombardovanje i mi smo spakovani seli u kola. Niko nas tada nije branio, ni tada ni cele te godine. Ako ste nas nekada branili tada nas sigurno niste branili. A taj moj ćaća koji Vas i dan danas voli, i koji je bio srećan da mi nađe posao kod Vas, dobro ja pamtim koliko nam je puta pričao govorio da ste nas Vi ostavili ustašama. Milošević je gleda bez reči. Eto, može samo to. A može i više, hajde da odvrnemo do 7-8: I znate, mi i dan danas živimo sa mamom u šupi sa šporetom kuće našeg rođaka u Kaluđerici. I moj ćaća taksira u istim kolima u kojima smo pobegli. I sve na crno, jer ni lične karte ne možemo da dobijemo. Tako da nas niste ni skućili ni zbrinuli. Jesam bila dete ali se dobro sećam i da kad smo konačno stigli u Beograd da je grad bio zatvoren za nas. I sve to mirno, da ne viče, da mu ne opsuje mater, da mu sve vreme mirno govori, persirajući mu, i oslovljavajući ga "predsedniče". Može još malo ako neko hoće? Hajde da odvrnemo do 9 - Milošević je sluša, sluša, gleda, i sad možemo da imamo razne reakcije. Ili negiranje "Ne ne, nismo, nije bilo tako, mi smo vas sve čuvali, ne bi mi svoj narod..." ali da sve vreme gleda u bazen, ne u nju, da ni sam ne veruje u svoje reči već samo mrmlja tiho sve to, ili da samo ćuti, ili da čak na neki način nekom rečju prizna, makar pogledom u nju, eto ga momenat shvatanja i priznavanja sebi, eto je katarza, eto ga i možda neki mali momenat ljudskosti za koji se i može naći razumevanje jer je proistekao iz stida i priznanja, ona je tu, mlada devojka, služavka, u njegovoj vili, drži kofu vode koja joj treba da sipa da otera njihova govna iz WC šolje, cela scena je za desetku, i tu ga to devojče postidi i porazi do kraja. Oćemo da odvrćemo do 10? Milošević nakon toga, postiđen, pomeren, tetura se gore i odlazi, sav je još pod utiskom, sav je u svojim mislima, potpuno je zaokupljen time što ga je mlado čeljade porazilo i reklo mu u lice ono što mu niko od saradnika nikad nije smeo reći, ono što je on sam ionako dobro znao, gleda unaokolo izgubljen, i onda mu priđe Mira i nešto mirinski kaže i policiji napolju, i on se potpuno trgne, preobrati, i ponovo postaje Milošević. I eto nam i fini potez četkice da se vidi i koliko je zlokoban uticaj ta veštica imala na njega čitav život. To je po meni nešto što bi poslužilo epizodi na stotinu načina. Nije sudski proces i nije uterivanje ideologije, koliko je nabrajanje faktografije i istorijskih činjenica. Mislim, scena je bila tu, videli smo je, bazen, služavka Kninjanka, Milošević koji lamentira. Sve je tu. Penal je dosuđen, golmana nema nigde, Mijat samo treba da ne pogodi prečku. Hiljadu puta je delotvornije ukazati na posledice njegove vladavine, njegove zaluđenosti i njegovog poigravanja stotinama hiljada ljudi kroz mladu Kninjanku koja je već tu, na sceni koja je već postavljena, nego da Đinđić nabraja Koštunici i Bulatoviću zašto neće biti abolicije. Je li moralo da bude? Ne, nije moralo. Ali kad je već tu scena bila, ogromna propuštena prilika. 8 3
namenski Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 17 minutes ago, autsajder said: Prijavite ako bude neka umjetnička sloboda tipa kako redaju porodicu pred zidić dok mladi momci preko puta nabijaju karabine, a oficir lomi pečat na plavoj koverti i ustreptalim glasom počinje da čita: "U ime naroda.." +1 Mada meni sve vise nije jasno, u stvari jeste u svetlu zmijica rehabilitacijica, zatsto se svi upinju da sagledaju stvari sa ljudske strane, iz svih uglova, jer zaboga... Uostalom:
mraki Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 Zašto @Weenie Pooh ne gleda i ne komentariše ovo? Baš bih voleo pročitati jedan iscrpan izveštaj...
Jimmy Kowalski Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 2 minutes ago, mraki said: Zašto @Weenie Pooh ne gleda i ne komentariše ovo? Baš bih voleo pročitati jedan iscrpan izveštaj... Moze da napise i bez gledanja, ko da je to problem.. 2
radisa Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 @Marvin (Paranoid Android) Jbg, jel' ti stvarno misliš da neko u Srbiji ume da napiše tako nešto? Ma nama šanse, to je jedno 3 lige iznad ovdanjih scenarista... 1
Recommended Posts