Weenie Pooh Posted January 14 Posted January 14 (edited) 3 minutes ago, Midžeta said: Otkrili smo Vinišine preferencije, a nismo ni pitali Just now, Milošica said: "Nunjez je bolji, Nunjez je bolji" Verovao ili ne, gospođa mrzi Darvina mnogo više nego ja Meni ga je uglavnom žao. Edited January 14 by Weenie Pooh 1 Quote
Hamlet Strašni Posted January 14 Posted January 14 5 minutes ago, Svemir Zeka said: Pa koji je dokaz bez povreda i ako se žena okupala? Sedela sam u sudskoj medicini i slušala lekara, a zatim i u 29. Povreda onoliko, ali jbg pustila ga u kuću, okupala se posle....iš. Па кажем ти - рејп кит рецимо, медицински преглед. Значи неки физички докази. Видећемо како ће Божовић да пресуди Мики Алексићу. Quote
Milošica Posted January 14 Posted January 14 (edited) 2 minutes ago, Weenie Pooh said: Verovao ili ne, gospođa mrzi Darvina mnogo više nego ja Meni ga je uglavnom žao. Ništa, onda: "Mo, Mo, Mo" Edited January 14 by Milošica 1 Quote
Weenie Pooh Posted January 14 Posted January 14 1 minute ago, Milošica said: Ništa, onda: "Mo, Mo, Mo" Slabo me to radi u ovim godinama, ili ceo šehadet ili ništa. 2 Quote
Weenie Pooh Posted January 14 Posted January 14 15 minutes ago, Hamlet Strašni said: Па кажем ти - рејп кит рецимо, медицински преглед. Значи неки физички докази. Видећемо како ће Божовић да пресуди Мики Алексићу. Kako ceniš da bi prošao taj slučaj kad bi žrtve povukle izjave? Da li bi se moglo nešto dokazati na osnovu prethodnih, originalnih? Quote
makondo Posted January 14 Posted January 14 https://www.newyorker.com/magazine/2024/12/30/alice-munros-passive-voice Šta ćemo sa nobelovkom Alice? 1992. godine joj ćerka otkriva da ju je očuh, muž od Alice, zlostavljao kad je imala 9 godina (70ih godina). Alice ga napušta za kratko (jedino dobro iz tog perioda je to što je on njoj pisao mea culpa pisma). Alice mi se vraća, ta ćerka prekida svaki kontakt sa njom, a 10 godina kasnije podnosi prijavu protiv njega i ta pisma su jedan od ključnih dokaza. On priznaje krivicu, dobija blažu kaznu (u dubokoj starosti), ceo slučaj je naravno javan, ali se o njemu ne piše, ne priča. Jedan iskaz Alice Munro vezan za ceo slučaj je "ako ovo postane javno, sav moj rad će biti uzalud". A jako je zanimljiv širok društveni konsenzus da se o tome ne priča. 1 2 4 Quote
Midžeta Posted January 14 Posted January 14 29 minutes ago, makondo said: Jedan iskaz Alice Munro vezan za ceo slučaj je "ako ovo postane javno, sav moj rad će biti uzalud". Kakva klošarka u duši 2 1 Quote
Hamlet Strašni Posted January 14 Posted January 14 45 minutes ago, Weenie Pooh said: Kako ceniš da bi prošao taj slučaj kad bi žrtve povukle izjave? Da li bi se moglo nešto dokazati na osnovu prethodnih, originalnih? Мислиш на Мику Алексића? Суд има право да слободно цени искказе сведока који су дати у прописним условима. Увек суд може да каже да је поверовао првима да није повероваао другим исказима и да образложи зашто. Када је реч о окривљенима, па прво признају а онда ппромене - обично се каже да сматрају да је други исказ дааао у циљу избегавања кривичен одговорности... Quote
Klara Posted January 14 Posted January 14 (edited) Upravo čitam https://www.nytimes.com/2024/12/08/magazine/alice-munro-andrea-skinner-abuse.html “Luck exists, so does love, and I was right to go after it,” Munro concluded in her letter about Fremlin. The judgment would prove premature. This July, two months after Munro’s death at the age of 92, Andrea Skinner, the youngest of her three daughters, revealed in an essay in The Toronto Star that Fremlin had sexually abused her. In the summer of 1976, Andrea wrote, she went to visit Munro and Fremlin at their home in Ontario. (According to her parents’ custody agreement, she spent the rest of the year in Victoria, British Columbia, with her father, Jim Munro, and his new wife.) (...) Fremlin warned Andrea not to tell her mother: The news would kill her, he said. Andrea obeyed, but when she returned to Victoria that fall, she confided in her stepbrother, Andrew. Andrew told his mother, who then told Jim Munro. Rather than alert his ex-wife, Jim instructed the family to stay quiet. He worried that the disclosure would wreck Munro’s new relationship and that he would then be blamed. For Andrea, the silence was internally corrosive. She developed a suite of ailments (bulimia, insomnia, debilitating migraines), which later forced her to drop out of college. It wasn’t until 1992, when she was 25, that she finally confided in Munro about what had happened. One day when Andrea was visiting, Munro told her about a short story from a recently published book, “Marine Life,” by Linda Svendsen, in which a girl commits suicide after being abused by her father. “Why didn’t she tell her mother?” asked Munro, who wrote in a blurb for the book that the story left her “shaking.” A month later, Andrea sent her a letter. “When you told me about that story,” she wrote, “I wanted to cry and hold you and thank you and TELL YOU. I have been afraid all my life that you would blame me for what happened.” The family did what families often do after an episode of abuse: They carried on as if nothing happened. (...) Andrea was not the only child Fremlin targeted...'' Ovo je strašno, ovoliko žrtvovati dete i izložiti ga patnji u ćutanju... Edited January 14 by Klara 3 Quote
copkillah Posted January 14 Posted January 14 4 hours ago, Weenie Pooh said: Ako me neko isprebija na ulici a ja posle idem okolo sav skršen i govorim "Ma u redu je, nisam dobio batine, mi to onako malo ortački, iz šale", ti u sebi možeš da misliš šta god hoćeš. Imaš puno pravo da zaključiš da sam ja bednik i lažov a taj drugi brutalni nasilnik. Ono što ne možeš da radiš je da tužiš tog lika sudu u moje ime. Ne možeš da zahtevaš da se taj lik otpusti sa posla. Ne možeš da zahtevaš da se stavi u zatvor, pravi ili medijski, zato što si video moje modrice. Bez mene, ti suštinski nemaš slučaj. (OK, remećenje javnog reda i mira, štagod - tehnikalije debilnog primera koje nisu primenjive na optužbu za silovanje.) Opet ti učitavaš i projektuješ nešto čega nema u onome šta ja pišem da bi uglavio u ono šta si zamislio u glavi. Na temu ovog boldovanog, klub je itekako mogao to da uradi i postupio je ispravno. I za to je potpuno irelevantan konačni ishod tog slučaja, pošto su ga oni suspendovali u trenutku kada je on uhapšen zbog nasillja. Postoji samo jedan način da budeš u pravu u ovom slučaju, a to će biti ako Grinvud bude tužio MU. Ako se ne desi, onda je jasno da sve to što si napisao pada u vodu. 4 hours ago, Weenie Pooh said: Ne znam koliko puta treba da ponovim, taj tvoj "epilog" - žrtvino tumačenje situacije - je u stvari preduslov za sve ostalo. Consent je fundamentalno pitanje u ovakvim slučajevima. Ako žrtva kaže da je bila saglasna, slučaj prestaje da postoji. Ako kaže da nije, ide se dalje u razmatranje i dokazivanje. Evo ti bolji primer: Recimo da čuješ da Weenie kad jebe, voli da lupa ženu po dupetu. Da li bi iz toga zaključio Weenie je silovatelj, Weenie je nasilnik? Da li bi tražio da vidiš slike dupeta kako bi stručna ekspertiza utvrdila koliko su ozbiljne povrede u pitanju? Ili bi pak pitao moju ženu šta misli o tome? Pa ako kaže da joj je to OK, slegao ramenima i gledao svoja posla. A ako kaže da joj nije OK, da me moli da prestane ali ja eto neću, razmislio kako da joj pomogneš? Ne znam odakle ti ideja da tako relativizuješ ono šta se desilo poređenjem lupanja po dupetu sa ozbiljnim batinama i podlivima, bukvalno je gnusno. Bolji si od toga. Da ne ulazimo u to što, ako je bilo consenta, zašto ga je uopšte i tužila, zašto ga je prijavila? Da, motiva može da bude mnogo, kao što može da bude mnogo motiva i za to što je godinu dana kasnije odlučila da povuče tužbu, ali to ne znači da on niije nasilnik. Ukrakto, to što on nije osuđivani nasilnik, ne znači da nije nasilnik, a za objašnjenje toga se vrati na fudbalera i košarkaša koje sam pominjao. Pišeš kao da ne živiš na Balkanu gde si gotovo izvesno i u komšiluku i u porodici okružen nasilnicima (bio ti svestan toga ili ne). To što neka žena iz straha ne prijavljuje svog muža koji je leši od batina, po tvom načinu razmišljanja njega ne čini nasilnikom, a složićemo se da je to retardirano. 3 Quote
Lancia Posted January 14 Posted January 14 (edited) 6 hours ago, Weenie Pooh said: Power trip fantazije, tražio od raznih (mladih) žena da ga zovu "master" a on njih "slave", fizički i verbalno ih zlostavljao, opštio sa njima i kad su htele i kad nisu htele... insistira da je sve bilo with consent, one se ne slažu u potpunosti. Detalji su prilično odvratni. Ima u teksu i o sajentologiji, o tome kako je NG otac navodno davio u kadi kad je bio mali... svašta nešto. Dvocifren broj slučajeva, od 20-godišnjih dadilja do 50-godišnjih domarevih supruga; ili su bile zaposlene kod Gaimena/Palmer ili su bile fanovi njegovih knjiga/njene muzike. Plaćao im je da potpišu NDAs, ima poruke kojima dokazuje da su htele, ne gone ga sudski trenutno ali gone ga paralegalno - poslednji trzaji čuvene cancel culture. Bem ti...i bolje sto skoro nikad ne citam nista iz privatnih zivota poznatih. Edited January 14 by Lancia 1 Quote
Baldrick S. Posted January 14 Posted January 14 @copkillah Ne znam sto uopste ulazis u diskusiju sa njim. Covek bi napisao samozadovoljno pismo cisto da napise 20 strana materijala da bi se tapsao po ramenu kako je prepametan. Kapiram da bi vrlo lako odbranio i Hitlera jer ga nije osudio ni jedan sud, samo ako mu to ide u selfego i svisteglupisamosamjanajpametnijiidelicuvamdijagnozejermisemoze. Stvarno, Ne mozes da optuzis Hitlera da je bio los zato sto si video Ausvic. Not! Preko 90% zena ne prijavljuje silovanje ili seksualno nasilje iz ovog ili onog razloga. Od tih 90% barem 12% pokusa samoubistvo. 5% uspe u tome. Zene koje uspeju da se izvuku najcesce nose sa sobom tu traumu celog zivota, koja moze da se manifestuje na milion razlicitih nacina. Ovo sto govno od coveka pokusava da provuce je samar u lice svakome ko je preziveo traumu kao sto je silovanje ili seksualno nasilje ili bilo koji vid nasilja. Nema nista da se vidi u spojleru. Samo vinisanje jer je covek mator i moze da vas ubedi u bilo sta. Nije tucena, nije ga tuzila pa povukla tuzbu. Jeste i jeste. @ValkMene edituj i banuj. Njega koji brani nasilnike i pise o njima pusti. Neka pise. Lagani spanking uz consent njega i njegove devojke. Prilozeni snimak video/audio u spoileru. Evo ako jednog dana odlucim da jebem neku/nekog bez pristanka i ako cujem NE nastavim ima da zovem vinija da me brani na sudu a moderaciju da sedi sa strane i slusa kako sam jebao. I da, culo se "ne" ali to nije bilo kul od strane osobe koju sam jebao jer nije bilo strucne analize u toku cina osim tog laganog "ne" koje znaci da jer sam ja car, a carevima je sve oproseno. Spoiler https://www.reddit.com/r/BlatantMisogyny/comments/sgawjb/manchester_united_manson_greenwoods_girlfriend/ 7 Quote
Weenie Pooh Posted January 15 Posted January 15 1 hour ago, copkillah said: Opet ti učitavaš i projektuješ nešto čega nema u onome šta ja pišem da bi uglavio u ono šta si zamislio u glavi. Na temu ovog boldovanog, klub je itekako mogao to da uradi i postupio je ispravno. Kažeš da učitavam, a onda ponoviš po šesti put to što navodim da si rekao. "Klub je postupio ispravno" = "zahtevaš da se lik otpusti sa posla", dakle nikakvog učitavanja nema. 1 hour ago, copkillah said: Ne znam odakle ti ideja da tako relativizuješ ono šta se desilo poređenjem lupanja po dupetu sa ozbiljnim batinama i podlivima, bukvalno je gnusno. Bolji si od toga. Moje poređenje je seksualne prirode i fokusirano na consent. Tvoje poređenje o batinanju nema veze ni sa čim. Ne želiš da se baviš consentom, radije bi ignorisao suštinu pitanja zlostavljanja (postojanje/nepostojanje consenta) i trubio o dokazima™ koje si video. Umišljaš da ste ti i Ed Woodward nadležni za istragu, suđenje, i izricanje kazne zato što ne vidiš razliku između stvarnog života i društvenih mreža. U stvarnom životu, te stvari se regulišu kroz sudski proces; englesko pravosuđe zahteva da oštećena strana ostane pri stavu da je bila oštećena, inače se proces okončava. Društvo druge mehanizme realno nema. Ti i tvoj boldrikovski sidekick možete da se pravite da ste judge, jury, & executioner, da ste slučaj Greenwood rešili na Fejsbuku za dva minuta, ali to je kao što i sam znaš nemoćno sviranje kurcu. Između ponašanja MUFC u slučaju Greenwood i ponašanja AFC u slučaju Partey razlika je ogromna, a neuporedivo razumnije su se poneli ovi drugi - prepustili su sudu da odradi svoj posao, čekaju rezultate i u međuvremenu insistiraju na anonimnosti optuženog. Tvoj stav, po kom se razumnije poneo MUFC, baziran je apsolutno ni na čemu osim na tvojoj sladostrasnoj prezumpciji krivice. 1 hour ago, copkillah said: Da ne ulazimo u to što, ako je bilo consenta, zašto ga je uopšte i tužila, zašto ga je prijavila? Da, motiva može da bude mnogo, kao što može da bude mnogo motiva i za to što je godinu dana kasnije odlučila da povuče tužbu, ali to ne znači da on niije nasilnik. Ukrakto, to što on nije osuđivani nasilnik, ne znači da nije nasilnik, a za objašnjenje toga se vrati na fudbalera i košarkaša koje sam pominjao. Pišeš kao da ne živiš na Balkanu gde si gotovo izvesno i u komšiluku i u porodici okružen nasilnicima (bio ti svestan toga ili ne). To što neka žena iz straha ne prijavljuje svog muža koji je leši od batina, po tvom načinu razmišljanja njega ne čini nasilnikom, a složićemo se da je to retardirano. "Da ne ulazimo u to" koji su motivi da se neko optuži za silovanje, ali definitivno zaključimo da nije bilo consenta, jer ako je bilo zašto bi ga tužila Povlačenje paralele između Grinvuda (živi sa svojom žrtvom™ i dan danas), Brajanta (isplatio svojoj žrtvi™ 2.5 miliona), Ronalda (isplatio svojoj žrtvi™ $350,000), i anonimnim ženama na Balkanu koje muževi leše od batina je degutantno koliko je i nezrelo. To je na nivou onih priča kako borba holivudskih glumica protiv Vajnstina štiti interese običnih žena izloženih zlostavljanju svugde u svetu. Peacocking koji ovde izvodiš vitlajući svojom zamišljenom vrlinom ne pomaže ama baš nikome, nijednoj jedinoj žrtvi nasilja. Naprotiv, Quote
Svemir Zeka Posted January 15 Posted January 15 10 hours ago, Lancia said: Bem ti...i bolje sto skoro nikad ne citam nista iz privatnih zivota poznatih. Bukvalno. Samo mi toga nedostaje u životu... 2 Quote
Recommended Posts