Jump to content
IGNORED

Seksualno uznemiravanje i zlostavljanje žena - opšta tema

ragasto

Recommended Posts

Posted

Nikadođija mi je jedna od top 50 knjiga. I ostaće. 

• +1 2
Posted (edited)

41 minutes ago, copkillah said:

Tvojom logikom, da te sutra neko isprebija na ulici, ako ga ne tužiš i/ili ne dobiješ na sudu, onda se ne računa da su dobio batine :clown:

Ako me neko isprebija na ulici a ja posle idem okolo sav skršen i govorim "Ma u redu je, nisam dobio batine, mi to onako malo ortački, iz šale", ti u sebi možeš da misliš šta god hoćeš. Imaš puno pravo da zaključiš da sam ja bednik i lažov a taj drugi brutalni nasilnik. 

Ono što ne možeš da radiš je da tužiš tog lika sudu u moje ime. Ne možeš da zahtevaš da se taj lik otpusti sa posla. Ne možeš da zahtevaš da se stavi u zatvor, pravi ili medijski, zato što si video moje modrice. 

Bez mene, ti suštinski nemaš slučaj. (OK, remećenje javnog reda i mira, štagod - tehnikalije debilnog primera koje nisu primenjive na optužbu za silovanje.)

41 minutes ago, copkillah said:

I opet mešaš činjenice sa epilogom. Činjenica je da je Grinvud nju izlomio, epilog je da je izabrala da ostane s njim. To nije tumačenje već njen izbor, koji uopšte nisam komentarisao, a ti smi odgovarao kao da sam to radio.

Ne znam koliko puta treba da ponovim, taj tvoj "epilog" - žrtvino tumačenje situacije - je u stvari preduslov za sve ostalo. Consent je fundamentalno pitanje u ovakvim slučajevima. Ako žrtva kaže da je bila saglasna, slučaj prestaje da postoji. Ako kaže da nije, ide se dalje u razmatranje i dokazivanje. 

Evo ti bolji primer: Recimo da čuješ da Weenie kad jebe, voli da lupa ženu po dupetu. Da li bi iz toga zaključio Weenie je silovatelj, Weenie je nasilnik? Da li bi tražio da vidiš slike dupeta kako bi stručna ekspertiza utvrdila koliko su ozbiljne povrede u pitanju?

Ili bi pak pitao moju ženu šta misli o tome? Pa ako kaže da joj je to OK, slegao ramenima i gledao svoja posla. A ako kaže da joj nije OK, da me moli da prestane ali ja eto neću, razmislio kako da joj pomogneš?

Edited by Weenie Pooh
Posted
4 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ako me neko isprebija na ulici a ja posle idem okolo sav skršen i govorim "Ma u redu je, nisam dobio batine, mi to onako malo ortački, iz šale", ti u sebi možeš da misliš šta god hoćeš. Imaš puno pravo da zaključiš da sam ja bednik i lažov a taj drugi brutalni nasilnik. 

Ono što ne možeš da radiš je da tužiš tog lika sudu u moje ime. Ne možeš da zahtevaš da se taj lik otpusti sa posla. Ne možeš da zahtevaš da se stavi u zatvor, pravi ili medijski, zato što si video moje modrice. 

Bez mene, ti suštinski nemaš slučaj. (OK, remećenje javnog reda i mira, štagod - tehnikalije debilnog primera koje nisu primenjive na optužbu za silovanje.)

Ne znam koliko puta treba da ponovim, taj tvoj "epilog" - žrtvino tumačenje situacije - je u stvari preduslov za sve ostalo. Consent je fundamentalno pitanje u ovakvim slučajevima. Ako žrtva kaže da je bila saglasna, slučaj prestaje da postoji. Ako kaže da nije, ide se dalje u razmatranje i dokazivanje. 

Evo ti bolji primer: Recimo da čuješ da Weenie kad jebe, voli da lupa ženu po dupetu. Da li bi iz toga zaključio Weenie je silovatelj, Weenie je nasilnik? Da li bi tražio da vidiš slike dupeta kako bi stručna ekspertiza utvrdila koliko su ozbiljne povrede u pitanju?

Ili bi pak pitao moju ženu šta misli o tome? Pa ako kaže da joj je to OK, slegao ramenima i gledao svoja posla. A ako kaže da joj nije OK, da me moli da prestane ali ja eto neću, razmislio kako da joj pomogneš?

Kako gde. U Srbiji nije potrebno da žrtva traži da se nasilnik goni za većinu ozbiljnijih dela. I silovanje i teške telesne povrede spadaju tu. 

• +1 4
  • Hvala 2
Posted
25 minutes ago, Svemir Zeka said:

Nikadođija mi je jedna od top 50 knjiga. I ostaće. 

ti čitaš knjige

mladi govna ne čitaju

oni samo woke parole po twidži

• Haha 2
Posted
7 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ili bi pak pitao moju ženu šta misli o tome? Pa ako kaže da joj je to OK,

Sad bi ti feministkinje rekle da je to internalizovana mizoginija :rolleyes:

Posted
1 minute ago, Hamlet Strašni said:

Kako gde. U Srbiji nije potrebno da žrtva traži da se nasilnik goni za većinu ozbiljnijih dela. I silovanje i teške telesne povrede spadaju tu. 

Može li da se dokaže, ako jedini svedok tvrdi da se ništa nije desilo?

Posted
1 minute ago, Eleniko said:

ti čitaš knjige

mladi govna ne čitaju

oni samo woke parole po twidži

Dobro, možda ne u 50 (razmišljala sam vrlo ozbiljno!) ali u 100 jeste. 

Posted
Just now, Weenie Pooh said:

Može li da se dokaže, ako jedini svedok tvrdi da se ništa nije desilo?

Može. Ako ima materijalnih dokaza. Rejp kit npr, povrede, raniji iskaz

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Eto, recidivi autoritarnog socijalizma, užas. U slobodarskoj Engleskoj evidentno ne može bez svedočenja žrtve.

(A ni na NZ izgleda, pošto nisu ni hteli da podignu optužnicu protiv Gejmena iako je žena došla u policijsku stanicu i tvrdila da je silovana.)

Just now, Svemir Zeka said:

Sad bi ti feministkinje rekle da je to internalizovana mizoginija :rolleyes:

Ma ja joj to svaki put kažem, to nam je kink :fantom: "Mizoginijo internalizovana, pu! Reci da se ne slažeš, droljo! Reci!" 

• Haha 3
Posted
4 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Od čega nema ništa. Bar kod nas

Posted
Just now, Svemir Zeka said:

Od čega nema ništa. Bar kod nas

Нетачно

• +1 1
Posted (edited)

Нетачно

Pa koji je dokaz bez povreda i ako se žena okupala?

Sedela sam u sudskoj medicini i slušala lekara, a zatim i u 29.

Povreda onoliko, ali jbg pustila ga u kuću, okupala se posle....iš.

Edited by Svemir Zeka
Posted
3 minutes ago, Weenie Pooh said:

Mizoginijo internalizovana, pu! Reci da se ne slažeš, droljo! Reci!" 

Zvuči legit :riba:

Posted

Otkrili smo Vinišine preferencije, a nismo ni pitali :lol:

• Haha 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

"Nunjez je bolji, Nunjez je bolji"

• Haha 1