Jump to content
IGNORED

Seksualno uznemiravanje i zlostavljanje žena - opšta tema

ragasto

Recommended Posts

Posted

gejmen je divan pisac i plodovi te maste i umeca ce opstati.

predavanje o citanju

privatno lice, nila gejmena, treba da oderu za sva nepocinstva. ipak, neke od ovih gospodjica mi nisu jasne: ostajale da rade, nagadjale se za pare...

poz

Posted
9 minutes ago, copkillah said:

Čeka se Vinijev komentar :fantom:

Why?

Posted
4 minutes ago, Midžeta said:

Why?

Idi na PL topic

• +1 1
  • Tužno 1
Posted

Šifra Nil Gejson Grinvud Mejson

• Haha 1
  • Tužno 1
Posted
12 minutes ago, copkillah said:

Čeka se Vinijev komentar :fantom:

3 minutes ago, Midžeta said:

Why?

Zato što branim Mejsona Grinvuda, naravno.

Gaiman i supruga su neverovatno cringe kreature, njihova umetnost na stranu. Uopšte ne sumnjam u validnost optužbi.

Ovaj novi tekst (paywall-free verzija) je dobro napisan i prilično realan - ne štedi ni njega, ni nju, ni njihove žrtve. Taj celebrity mentalitet upravo motiviše formiranje parasocijalnih odnosa, to umišljanje da su ti fanovi prijatelji, prijatelji ljubavnici, a ljubavnici zaposleni. 

Palmer je u svom fandomu uvek gajila te sjebane, istraumirane mlade žene i gejove. Da pokupi jedan takav primerak sa ulice, pošalje je mužu, i poruči mu "don't fuck this one", a posle se kao iznenadi što je nije poslušao... niko joj neće verovati da je to slučajno. Ja cenim da mu je, pošto su već bili u procesu razvoda, svesno nameštala skandal.

Gejmenov sadizam britansko-sajentološke podvrste je spektakilarno ogavan, makar i da pola od opisanog nije tačno. Najgori detalj je ono kad se ispostavi da je njegov petogodišnji sin pokupio tatin rečnik, pa dadilju zove "slave" i zahteva da ona njega oslovljava sa "master" :isuse: Gadno je i "I had to lick my own shit", ali ovo je izvitoperenje svesti malog deteta, projekcija svog bednog malog feudalnog fetiša u mozak petogodišnjaka jbt!

Sviđa mi se što tekst zaključuje da verovatno neće biti nikakvih posledica, da je NG pretrpeo marginalnu štetu od cele afere. Otkazaće mu neku od šesnaest serija koje se snimaju, boli ga kurac. Ne bi bilo loše da žrtve bar nešto nauče o celebrity worship kulturi iz celog ovog sranja, ali I won't hold my breath on that.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

U tekstu i Palmer deluje kao bolesnica, ni blizu kao on, ali bolesnica none the less

Jezivo

• +1 1
Posted

Apsolutno me ne zanima tvoja ocena kvaliteta mog stava o seksualnom zlostavljanju, neverovatno koliko ti je teško da to skapiraš :D 

Slučaj Gaiman sa slučajem Greenwood nema ama baš nikakve veze osim početnog slova "g".

Bili bi slični da je žrtva Gejmenog zlostavljanja bila Amanda Palmer - da je ona izašla u javnost sa stavom "vidite šta mi radi, jebao me u dupe pa tražio da poližem svoje govno", a onda se predomislila jer je skapirala da joj je bolje da ostane u braku sa njim, pa obrisala postove i brže-bolje mu rodila još jedno dete, i onda oni nastave da žive u svojoj bizarnoj boemskoj novozelandskoj harmoniji.

Da je takav scenario u pitanju, ne bi trebalo niko da obraća pažnju na zađevice između dva kompletna retarda.

• +1 2
Posted

U slučaju Grinvud si uspeo da promašiš suštinu. Klub ga je suspendovao kada je uhapšen zbog raznih oblika nasilja, uz materijalne dokaze o istom. Ti si govorio da to nije trebalo da se desi i to je problem.

Šta si pokušavao da kažeš onim da je bitno što su se njih dvoje, eto pomirili, to verovatno ni ti ne znaš, a potpuno je irelevantno.

Bio je suspendovan kada je uhapšen, lik je nasilnik, a to što je njegova žrtva odlučila da ostane sa njim je potpuno nebitno, to je samo bio epilog cele priče. Niko nije ni pokušao da kaže da ona treba da ga ostavi ili štagod, što si ti pokušao da učitaš. Klub je dobro postupio u tom momentu i to je sve.

• Tužno 1
Posted
Just now, Midžeta said:

U tekstu i Palmer deluje kao bolesnica, ni blizu kao on, ali bolesnica none the less

Jezivo

Jeste, to su dve strane iste medalje, savršeni power couple za goth-punk-fantasy-genderqueer fandom.

Ceo njen community-building schtick, sa vukljanjem fanova okolo i življenjem u nekakvoj bizarnoj komuni je samo artsy slumming. Ta ideja da imaš stotine "prijatelja" oko sebe, od kojih neke povremeno plaćaš, neke povremeno jebeš, a sa svima se uzajamno beskrajno voliš, to je boemska fantazija upper middle-class devojčice razvedenih roditelja. Nema para ali šta ima veze, umetnos'!

Onda se udaš za ~20 godina starijeg multimilionera i gle, ispostavi se da mu podvodiš fanove, ko bi rekao! Presmešno je kad kaže toj Pavlovićki nešto tipa, "Ne brini ništa, znam ja šta radim, ti si četrnaesta kojoj se ovo desilo" :lol: Pa brate, kako nisi nešto naučila iz prethodnih trinaest slučaja?!

• +1 1
Posted
5 minutes ago, copkillah said:

Šta si pokušavao da kažeš onim da je bitno što su se njih dvoje, eto pomirili, to verovatno ni ti ne znaš, a potpuno je irelevantno.

Bio je suspendovan kada je uhapšen, lik je nasilnik, a to što je njegova žrtva odlučila da ostane sa njim je potpuno nebitno, to je samo bio epilog cele priče.

Ne da nije potpuno nebitno nego je suština čitave stvari. Ne ostaje se sa nasilnicima, jbt.

Ostaje se samo ako pristaneš da ti rade to što rade... u kom slučaju oni po definiciji prestaju da budu nasilnici.

Tebi to nije relevantno jer ceniš da si, kao eksponent nedefinisane javnosti, jedini bitan faktor. Ti si onaj koji odlučuje da li se radi o nasilju ili ne, žrtvu ko jebe :isuse:

To je apsolutno retardiran stav, posledica akutnog prezasićenja društvenim mrežama.

Posted
5 minutes ago, Weenie Pooh said:

Jeste, to su dve strane iste medalje, savršeni power couple za goth-punk-fantasy-genderqueer fandom.

Pa baš, iskreno u prici sa ovom Pavlović ona deluje kao glavni predator, i ako je Gaiman silovatelj, ova je uzela joj obecava kule i gradove, pomoci cu ti, konacmo imas familiju o kojoj si mastala, niko ne moze vise da te povredi i onda

7 minutes ago, Weenie Pooh said:

Onda se udaš za ~20 godina starijeg multimilionera i gle, ispostavi se da mu podvodiš fanove, ko bi rekao! Presmešno je kad kaže toj Pavlovićki nešto tipa, "Ne brini ništa, znam ja šta radim, ti si četrnaesta kojoj se ovo desilo" :lol: Pa brate, kako nisi nešto naučila iz prethodnih trinaest slučaja?!

:ph34r::wacko:

Posted
4 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ne da nije potpuno nebitno nego je suština čitave stvari. Ne ostaje se sa nasilnicima, jbt.

Ostaje se samo ako pristaneš da ti rade to što rade... u kom slučaju oni po definiciji prestaju da budu nasilnici.

Zar nije Grinvud uhapsen (i suspenovan iz Utd) posle onih jezivih snimaka, a gospodja se vratila posle (i dobili dete jos jedno)?

Mislim to ne brise da je nasilnik, jbg, eventualno ako se opet desi da svi budu u fazonu pa sta si ocekivala

Posted
4 minutes ago, Weenie Pooh said:

Tebi to nije relevantno jer ceniš da si, kao eksponent nedefinisane javnosti, jedini bitan faktor. Ti si onaj koji odlučuje da li se radi o nasilju ili ne, žrtvu ko jebe :isuse:

To je apsolutno retardiran stav, posledica akutnog prezasićenja društvenim mrežama.

Pogubio si se skroz.

Po tom tvom stavu, kao što sam ti već pominjao, Kristijano Ronaldo i Kobi Brajant nisu silovatelji, jer su se, eto, nagodili sa svojim žrtvama. Suludo.

To što je Grinvudova devojka pristala da ostane sa njim, ne može da izbriše ono šta je on uradio, ne razumem kako ne možeš da pojmiš jednu tako jednostavnu stvar. I o tome zašto žrtve ostaju sa nasilnicima se onoliko drvilo ovde, a to baš nije jednostavna tema. Oprostila mu je iz ovog ili onog razloga, ali on je i dalje nasilnik.

• +1 1
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...