Uskebasi Posted yesterday at 13:36 Posted yesterday at 13:36 2 minutes ago, Moonwalker said: Nisi mi odgovorio na drugo pitanje, stereotipno. Ne razumem pitanje. Kako ce roditelj koji ima zajednicko starateljstvo da ide u provod i da ima vremena za sebe? Kako mu taj problem resava to sto ima samostalno starateljstvo? Jedino ako je neka satisfakcija to sto drugi roditelj ne vidja decu kad god hoće. Ono kao, ja ne idem u provod i nemam vremena za sebe, ali bar drugi roditelj ne može da vidi decu radnim danima
Moonwalker Posted yesterday at 13:43 Posted yesterday at 13:43 (edited) Kakve veze ima kad je vidjanje sa pitanjem procenta starteljstva? 17 minutes ago, Uskebasi said: Jedino ako je neka satisfakcija to sto drugi roditelj ne vidja decu kad god hoće. Ono kao, ja ne idem u provod i nemam vremena za sebe, ali bar drugi roditelj ne može da vidi decu radnim danima Tebi je normalno da sve obaveze oko odgajanja dece padaju na jednu osobu, a druga da se pojavljuje kako joj odgovara? Pa to kao da je tetka ili ujak/stric detetu. Ni manje, ni vise. Edited yesterday at 13:54 by Moonwalker 1
Mel Posted yesterday at 13:43 Posted yesterday at 13:43 50 minutes ago, Uskebasi said: I dalje niko nije dao konkretan razlog zasto je bolje decu dati jednom roditelju nego forsirati zajednicko starateljstvo, osim jedne stereotipne generalizacije da su očevi nasilni, alkoholicari, da deca stradaju dok oni igraju kaunter, dok su valjda današnje majke domaćice koje su pozrtvovane i stalno na oprezu. Nema zena kojima je dete palo niz stepenice dok gledaju farmu, nema zena koje decu ostavljaju kod baba i deda dok idu u provod... Kao resenje se onda nameće lisenje roditeljskog prava za sve očeve, ksko ne bi decu i vikendima izlagali takvim opasnostima. Sto rece jedna sudija "Otac je bankomat i nema sta da trazi veća prava od toga". Inače, pitao sam za konkretan razlog najviše zbog toga da bi se videlo koliko je besmisleno izbegavanje zajednickog starateljstva, jer za sve bitne odluke vezane za dete treba saglasnost oba roditelja. Kako je sterotipna generalizacija kad imas 30% zena koje su trpele nasilje? Sta je tu stereotip a sta generalizacija? Sa 50% ti je inace jos i window of opportunity veci da ovaj 3 od 10 (3 od 10) zameni odbeglu zenu detetom za svoje ustanovljene porive.
Svemir Zeka Posted yesterday at 13:45 Posted yesterday at 13:45 7 minutes ago, Uskebasi said: Ne razumem pitanje. Kako ce roditelj koji ima zajednicko starateljstvo da ide u provod i da ima vremena za sebe? Kako mu taj problem resava to sto ima samostalno starateljstvo? Jedino ako je neka satisfakcija to sto drugi roditelj ne vidja decu kad god hoće. Ono kao, ja ne idem u provod i nemam vremena za sebe, ali bar drugi roditelj ne može da vidi decu radnim danima Може једно питање, ако хоћеш да одговориш? Којим правом се бавиш - кривичним, радним, породичним, имовинским....? Оно као, да ти је ужа специјалност.
Shan Jan Posted yesterday at 13:50 Posted yesterday at 13:50 1 hour ago, Jeremija said: Ja sam posle ovih silnih anegdota došao do zaključka da je dobro što se nikad nisam ženio, mogao sam potencijalno veliko zlo da nanesem. Jok mori, upravo suprotno, treba da otvoris harem i samo placas racune dok zene podizu decu jer za drugo nisi ni sposoban
Uskebasi Posted yesterday at 13:55 Posted yesterday at 13:55 6 minutes ago, Moonwalker said: Kakve veze ima kad je vidjanje sa pitanjem procenta starteljstva? Tebi je normalno da sve obaveze oko odgajanja dece padaju na jednu osobu, a druga da se pojavljuje kako joj odgovara? Nije normalno. Pa ja upravo i tvrdim da obaveze treba da se podele 🤔 Jedino ne razumem tu tvoju logiku da roditelj koji samostalno vrši roditeljsko pravo ima manje obaveza oko odgajanja dece nego kada bi zajednički sa drugim roditeljem vršio to pravo.
Mel Posted yesterday at 13:56 Posted yesterday at 13:56 28 minutes ago, Venom said: Pa ako neće decu kod sebe, ne treba mu zajedničko starateljstvo. Nek iskešira ko je šta dužan i svima lepo, osim možda deci. Ako hoće, ima obaveze koje mora da ispuni, tu spada i prostor u kojem deca treba da žive. Mislim ima raznih ljudi, ali malo mi je neobično da se uzima kao standardan slučaj da je neko totalni kreten, pa da od toga diskutujemo. Čak i da je to standardan slučaj, rešenje je vrlo jednostavno, ko hoće starateljstvo nek ispuni uslove i doviđenja. Samo da kazem, nije sve 99-1%. Ti imas 30% oceva koji ne bi trebalo da imaju neki nenadziran pristup jer su agresivni, to je ono fakat. I sad ti kazes to se uzima kao standardan slucaj. To ti je kao ove diskusije na politici, imas podeljen narod 30% su leftizi, 30% glasaju AfD ili Trampa, a 30% zabole. Sta je tu standardan slucaj? I da li se ijedan moze potpuno zanemariti po sistemu to su unikorni ne pricamo o tome, pricamo o obicnom coveku. Premlacivac zene i dece nije nimalo nestandardan i neobican, ili neka retka zverka, pa cak i ako - fakat- premlacivaci nisu prosta vecina muske populacije.
Mel Posted yesterday at 13:57 Posted yesterday at 13:57 Just now, Uskebasi said: Nije normalno. Pa ja upravo i tvrdim da obaveze treba da se podele 🤔 Jedino ne razumem tu tvoju logiku da roditelj koji samostalno vrši roditeljsko pravo ima manje obaveza oko odgajanja dece nego kada bi zajednički sa drugim roditeljem vršio to pravo. Da, ali kako da se podele, da dete zivi 50% kod oboje, da oboje vode kod lekara tante za kukuriku jednom majka jednom otac, u skolu, oboje domaci i kuvanje, ili da se dogovore da su radne nedelje kod majke a vikendi kod oca, a oboje da odlucuju podjednako...
Moonwalker Posted yesterday at 14:00 Posted yesterday at 14:00 Just now, Uskebasi said: Nije normalno. Pa ja upravo i tvrdim da obaveze treba da se podele 🤔 Jedino ne razumem tu tvoju logiku da roditelj koji samostalno vrši roditeljsko pravo ima manje obaveza oko odgajanja dece nego kada bi zajednički sa drugim roditeljem vršio to pravo. Pa ta podela ti znaci da zive sa decom. Nisu oni na drugom mestu izmislili ono resenje za dzabe. Ako dete zivi ceo dan sa tobom, ti si taj koji si non stop angazovan oko njega. To ti je fakticki staranje, a ne kad ces da se vidis sa detetom.
Uskebasi Posted yesterday at 14:02 Posted yesterday at 14:02 3 minutes ago, Mel said: Da, ali kako da se podele, da dete zivi 50% kod oboje, da oboje vode kod lekara tante za kukuriku jednom majka jednom otac, u skolu, oboje domaci i kuvanje, ili da se dogovore da su radne nedelje kod majke a vikendi kod oca, a oboje da odlucuju podjednako... Ali sta dobija roditelj koji samostalno vrši roditeljsko pravo u odnosu na roditelja koji ima zajednicko starateljstvo?
Uskebasi Posted yesterday at 14:05 Posted yesterday at 14:05 1 minute ago, Moonwalker said: Pa ta podela ti znaci da zive sa decom. Nisu oni na drugom mestu izmislili ono resenje za dzabe. Ako dete zivi ceo dan sa tobom, ti si taj koji si non stop angazovan oko njega. To ti je fakticki staranje, a ne kad ces da se vidis sa detetom. Aman, koju to obavezu manje ima onaj ko samostalno vrši od onoga koji zajednički vrsi, ali faktički dete non stop zivi kod njega?
Mel Posted yesterday at 14:11 Posted yesterday at 14:11 Just now, Uskebasi said: Ali sta dobija roditelj koji samostalno vrši roditeljsko pravo u odnosu na roditelja koji ima zajednicko starateljstvo? Ne znam prosto sta me tu pitas - ako se neko lako dogovara sa partnerom pa makar i bivsim, taj nece traziti da on samostalno vrsi roditeljsko pravo. Ako se tesko dogovara, pa dobija da moze da funkcionise i odvede dete kod lekara kako on hoce itd.
Uskebasi Posted yesterday at 14:16 Posted yesterday at 14:16 1 minute ago, Mel said: Ne znam prosto sta me tu pitas - ako se neko lako dogovara sa partnerom pa makar i bivsim, taj nece traziti da on samostalno vrsi roditeljsko pravo. Ako se tesko dogovara, pa dobija da moze da funkcionise i odvede dete kod lekara kako on hoce itd. Pitanje je konkretno. Ne znam kako preciznije da ga formulisem. Dete kod lekara moze na isti nacin da odvede roditelj koji samostalno vrsi roditeljsko pravo, kao i roditelj koji zajednicki sa drugim vrsi roditeljsko pravo. Nema razlike.
Mel Posted yesterday at 14:30 Posted yesterday at 14:30 (edited) 17 minutes ago, Uskebasi said: Pitanje je konkretno. Ne znam kako preciznije da ga formulisem. Dete kod lekara moze na isti nacin da odvede roditelj koji samostalno vrsi roditeljsko pravo, kao i roditelj koji zajednicki sa drugim vrsi roditeljsko pravo. Nema razlike. Kod lekara se bez zakazivanja ide samo u nekoj urgentnoj situaciji. Znaci ovde imamo - sta su detetovi simptmi? Kako ih dozivljava majka a kako otac? kod kog lekara i za kad se pravi termin za pregled? Ko placa ako treba da se plati? Da li se prati savet lekara as given ili iskustvo ako je drugacije? Nije vodjenje deteta kod lekara to da se sedne u auto i vozi. Edited yesterday at 14:33 by Mel
spettacollo Posted yesterday at 14:35 Posted yesterday at 14:35 Ali otkud to da su muškarci nesposobni da odrede kod kog lekara se ide ako se dete žali da ga boli uvo a kod kog ako ga boli noga? Mislim da sad već počinjete da preterujete. 1 1
Recommended Posts