Jump to content
IGNORED

Seksualno uznemiravanje i zlostavljanje žena - opšta tema

ragasto

Recommended Posts

Posted

Sta moze da bude losa posledica zajednickog starateljstva?

• Hvala 1
Posted (edited)

Nemam stvarno pojma za SAD. Znam za isto sto je Venom napisao u evropskim zemljama.

Ako je 50/50 moraju da zive relativno blizu da se deca ne cimaju oko skole. Obe strane imaju posao.

Edited by Moonwalker
Posted (edited)
12 minutes ago, Uskebasi said:

Moze da bude da su deca u praksi kod jednog roditelja stalno za sve svakodnevne poslove, a da drugi zajebava kad se tice saglasnosti za sve za sta ista moze da treba i novac.
Ti eto ti izaberi kod koga su deca na svakodnevnoj brizi. 

Raspitaj se kako je u evropskim zemljama, ali se i raspitaj sta znaci to 50/50 prakticno u svakodnevici, a ne samo kroz pravne papire.

Edited by Moonwalker
Posted
6 minutes ago, Uskebasi said:

Pa problem je sto se deli sakom i kapom po sistemu da imaju kvotu (lupam - 90% razvoda ubace u 50/50 jer to je neka drzavna politika).

A lose strane toga su rekurentna sledeca mesta po mojim grupama:

> otac u braku manje ucestvovao u brizi o deci, majka mnogo vise. Ali je 50/50, a otac nek nauci, nek se uzdigne na nivo zadatka. I onda otac igra svoj kaunter strajk, dete upadne u bazen, izvade ga poluzivo, o polusvesnom invalidu za zivot brinuce majka 100%, jbg, desava se.

> otac mlatio majku, al to se ne gleda kod 50/50 (ni u Srbiji kad je vikend u pitanju, to je izmedju oca i majke). U nedostatku majke, ocu dete 'padne niz stepenice'. Jbg desava se. O invalidu za zivot brine majka 100%.

>otac mlatio majku - ovaj ovde slucaj je inace vrlo rekurentan. Ona kod advokata dobije uveravanja da ce sve super lako da obezbedi pola kuce pola para, a dete? Dete 50/50. "otac ima prava'. Na pravo deteta da ga otac u nedostatku majke oplavi se gleda po sistemu kad bude i ako bude moglo da se dokaze. Majka znajuci vrlo dobro sta je i kako je ostaje da trpi batine narednih 10 godina dok dete ne ojaca, jer je vec nacula za slucajeve iz redova 1 i 2, a drzava se na to pravi luda jbg.

>koliko je ono shaken babies i tu je uglavnom muskarac pocinitelj kome je dete bilo ostavljeno na cuvanje krace ili duze pa imao napad agresije prema detetu koje nece da umukne, koje se upiskilo prilikom prepovijanja (rekurentan momenat) i tako...

Ima nesto u tome sto je priroda dala majci majcinski instinkt a ocu neki pak njegov instinkt tipa zastite porodice sto uopste nije isto sto i majcinski instinkt.
I onda i kod majki pa taj instinkt moze vrlo da podbaci ili da se zena navuce na neku drogu, i da dete prebije, ubije itd, a na oca dodaj da na taj baseline ide i to sto nema majcinski instinkt. I sve je to mozda super kod slabo frustriranog sveta Skandinavije koji imaju pare, manje je super kod ljudi koji imaju veci pritisak na dnevni zivot, da vidis kako se tad krate fitilji, a tu je sansa da ce dete da najebe od strane oca nego od strane majke prosto veca. Po mom iskustvu i vrlo znacajno veca.
Zato mislim da ako se vec ne ide u finese nego protezira jedan ili drugi sistem, onda bolje imo da se daju deca majkama po sistemu 90% nego fifti fifti kao 90% model.
Pricam iz iskustva, pre 10 godina rekla bih i ja 50/50, jer je em ravnopravnije em ja makar bih vrlo cenila da imam svoje slobodno vreme a da znam da je za to vreme dete kod drugog podjednako briznog roditelja tj koliko da nece biti omlaceno prvom prilikom.

Posted (edited)
16 minutes ago, Moonwalker said:

Moze da bude da su deca u praksi kod jednog roditelja stalno za sve svakodnevne poslove, a da drugi zajebava kad se tice saglasnosti za sve za sta moze da treba i novac.
Ti eto ti izaberi kod koga su deca na svakodnevnoj brizi. 

A moze i to, da.

(mada u USA onda majke traze 50/50 ali da one donose npr medicinske odluke. To isto rekurentno vidjam).

Edited by Mel
Posted

Gde nalazite tako brojne zlotvore da se sa njima venčavate? Da biju decu, biju supružnika, drogiraju se?

Ne dao Bog da je i 10-i deo od ovoga o čemu vi pričate u stvarnom životu istina.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Problem sa zajednickim vrsenjem roditeljskog prava sad je sto to može da bude odlično orudje za maltretiranje onog ko to hoće. Ne dam ti decu ili ne dam ti pare, pa me tuzi i traži privremenu meru. 

Da bi to funkcionisalo kao pravilo, morali bi da postoje znatno efikasniji načini da se roditelji prinude da poštuju neke standarde, kao i da se zna šta je standard. Ako se paovadjaju koliko mora minimalno da se daje para roditelju kod kog dete stanuje, odnosno kako drugi roditelj vidja dete. 

• +1 2
Posted
8 minutes ago, spettacollo said:

Gde nalazite tako brojne zlotvore da se sa njima venčavate? Da biju decu, biju supružnika, drogiraju se?

Ne dao Bog da je i 10-i deo od ovoga o čemu vi pričate u stvarnom životu istina.

Mislim da to nije nesto neuobicajeno, od 10 mojih blizih prijateljica gde znam kako sta, 3 bez partnera, 7 sa, od tih 7 fizicko ozbiljno nasilje 2 komada. Sve fakultetski obrazovane situirane zene (7 sa PhDjem). Kod siromasnijih je statistika nasilja visa.

Posted

Jeste da je to sve na osnovu tvog kruga poznanika, ali izgleda da je to rasprostranjenije nego što sam mislio. Nemoj da zameriš, ne želim nikoga da vređan, ali to što su u pitanju sve pametne žene možda govori o tome da inteligencija i umešnost u pitanjima srca ne idu ruku pod ruku.

Posted

Већина очева добровољно остави децу са мајком, без судова и цзр, 

Ви од људи који неће или нису способни да о деци брину сваки други викенд очекујете заједничко старатељство.

Јасно је зашто је то проблем, деци треба чиста и топла соба, ручак, играчке, рутина и пажња 48 сати без престанка.

Заједничко старатељство би изгледало исто као и пресуда да дете сваки други викенд проводи са оцем: у једном тренутку отац престаје да се појављује у термину када треба да узме дете,

само без алиментације.

Posted
Just now, spettacollo said:

Jeste da je to sve na osnovu tvog kruga poznanika, ali izgleda da je to rasprostranjenije nego što sam mislio. Nemoj da zameriš, ne želim nikoga da vređan, ali to što su u pitanju sve pametne žene možda govori o tome da inteligencija i umešnost u pitanjima srca ne idu ruku pod ruku.

Htela sam da kazem ako je ovako u mom krugu, kod siromasnijeg sveta mora biti jos gore.

Sad se jako prica o nasilju prema zenama, pa su neke statistike valjda oko 30% valjda za fizicko nasilje.

Jednom u buducnosti nadam se da ce i deca malo vise doci u fokus. Ukljucujuci i ove zene koje bukvalno biraju da odloze razvod za kasnije i to urade tek kad su deca iz kuce u strahu da nece moci da ih stite kad nisu tu. Inace takvim zenama svaka cast, znam ih i koje su se pakovale da idu ostavljajuci dete kod oca za koje znaju da bi bilo ugrozeno na svaki nacin.

Posted
7 minutes ago, Mel said:

Htela sam da kazem ako je ovako u mom krugu, kod siromasnijeg sveta mora biti jos gore.

Sad se jako prica o nasilju prema zenama, pa su neke statistike valjda oko 30% valjda za fizicko nasilje.

Jednom u buducnosti nadam se da ce i deca malo vise doci u fokus. Ukljucujuci i ove zene koje bukvalno biraju da odloze razvod za kasnije i to urade tek kad su deca iz kuce u strahu da nece moci da ih stite kad nisu tu. Inace takvim zenama svaka cast, znam ih i koje su se pakovale da idu ostavljajuci dete kod oca za koje znaju da bi bilo ugrozeno na svaki nacin.

Već u tvom okruženju je skoro 30%, gde da bude još gore kod siromašnijih.

• +1 1
Posted

Ja u svom okruženju ne znam nijedan slučaj nasilja.

S druge strane, ne guram svoj nos u tuđe živote, niti mi se iko poverava ili žali.

Ne znam šta da mislim o tome....

• +1 1
Posted

Најгоре мајке које знам шаљу у школу прљаву и поцепану децу, или их оставе још док су бебе.

Једна се понаша као просечан отац, оставила је тодлера код свекрве оца, кад јој је сверква умрла након неколико година тужила га је и узела дете о којем сада претежно брине њена мајка.

Најгори отац ког познајем је на одслужењу казне због тешког насиља над децом, јер је прешао да туче и мучи њих кад му је жена побегла мислећи да може да остави тинејџерке да саме брину о себи.

Један коме познајем родбину убио је одрасле ћерке на спавању како би се осветио њиховој мајци што га је оставила. Жена издржала 20 година због деце, мислила да су безбедне.

Из медија знам да постоје чедоморке и подводачице, а овакве очеве свако зна бар једног..

• +1 2
Posted
49 minutes ago, spettacollo said:

Ja sam posle ovih silnih anegdota došao do zaključka da je dobro što se nikad nisam ženio, mogao sam potencijalno veliko zlo da nanesem.

• +1 4
  • Haha 1