Uskebasi Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 10 minutes ago, Snow said: Те зле жене сплеткарошице постоје само у оном филму са Беном Афлеком, можда ви правници и психијатри имате више примера због природе посла, али то је отприлике један Коста на 500 000 основаца. Неодговорне жене које дају сваком ко пита и остављају децу због кафане и путовања на крају заврше са озбиљном дијагнозом, и нормалне су док редовно узимају терапију Uh, ne bih se složio ovo za Bena Afleka. Ubedljivo najmučnija oblast prava je porodično pravo, jer kad su te parnice u pitanju ljudi se pretvore u nešto mnogo gore od bilo koje holivudske produkcije. Još kad su deca u centru parnice to sve dobija nadrealan kvalitet. Danas svaka "dobra" brakorazvodna parnica počinje sa po jednom privremenom merom sa svake strane i po par prijava za nasilje. A onda je samo nebo granica 3
Hamlet Strašni Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 4 minutes ago, Uskebasi said: Uh, ne bih se složio ovo za Bena Afleka. Ubedljivo najmučnija oblast prava je porodično pravo, jer kad su te parnice u pitanju ljudi se pretvore u nešto mnogo gore od bilo koje holivudske produkcije. Još kad su deca u centru parnice to sve dobija nadrealan kvalitet. Danas svaka "dobra" brakorazvodna parnica počinje sa po jednom privremenom merom sa svake strane i po par prijava za nasilje. A onda je samo nebo granica A u 90 posto slučajeva natežu se oko visine izdržavanja. Doduše oni gde to nije tako su najbolesniji. Ja sam bio baš srećan kada mi je otkazano punomoćje u jednom takvom predmetu.
Mel Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 1 minute ago, Hamlet Strašni said: A u 90 posto slučajeva natežu se oko visine izdržavanja. Doduše oni gde to nije tako su najbolesniji. Ja sam bio baš srećan kada mi je otkazano punomoćje u jednom takvom predmetu. Ih pa ovo je svuda realno, znas kad krenu po USA brakorazvodne parnice pa zene po godinu dana izigravaju zbira u kuci da prikupe dal je muz preduzetnik varao porezu itd itd... pa hoce li placati detetu koledz ili ce se izvuci a dete da ode u blu kolarse i sve tako nesto. U Srbiji je prosek nekih mislim 10 k din alimentacije za dete sto je nista, pa se i to ne placa ko moze.
Nikodije Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) Moj drug nedavno promenio posao na kojem sad ima mnogo veću platu nego na prošlom, ali nije rekao bivšoj ženi da mu ona ne bi tražila veću alimentaciju. Jel ima žena pravo da traži veću alimentaciju ukoliko je bivši muž u međuvremenu počeo više da zarađuje ili je ta prva alimentacija "zakucana"? Edited 13 hours ago by Nikodije
Uskebasi Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 2 minutes ago, Nikodije said: Moj drug nedavno promenio posao na kojem sad ima mnogo veću platu nego na prošlom, ali nije rekao bivšoj ženi da mu ona ne bi tražila veću alimentaciju. Jel ima žena pravo da traži veću alimentaciju ukoliko je bivši muž u međuvremenu počeo više da zarađuje ili je ta prva alimentacija "zakucana"? Moze da trazi uvek, ali samo od podnosenja tuzbe pa ubuduce 1
Svemir Zeka Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 39 minutes ago, Snow said: Мушкарци много лажу, а када дође до односа са бившом, то је посебно изражено. Ја ето не знам ни једног који је рекао, ја имам двоје деце, не плаћам алиментацију, последњи пут сам их видео пре 5 година, само им честитам рођендан. Са друге стране огроман број је оних којима бивше не дају да виђају децу, сплеткаре и окрећу децу против њих. Знам за један случај где је отац узео дете додељено мајци, она није смела да тражи дете, кришом га је виђала. То је било додуше пре 15 година. Такође знам неколико очева који после развода одржавају контакт неколико месеци, и после забораве на децу. Мајкама је било криво што деца остају без очева, пошто никад није било насиља у њиховим односима. Један узима дете редовно зато што мора, води га стално код својих родитеља, проведе са њим пар сати за време ручка и оде у провод, јер викенд. Родитељи му имућни и мора да их слуша. Те зле жене сплеткарошице постоје само у оном филму са Беном Афлеком, можда ви правници и психијатри имате више примера због природе посла, али то је отприлике један Коста на 500 000 основаца. Неодговорне жене које дају сваком ко пита и остављају децу због кафане и путовања на крају заврше са озбиљном дијагнозом, и нормалне су док редовно узимају терапију Хваљен Исус
Svemir Zeka Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Хвала курцу, неко с кчона да се јави с истином. Ако је нов/а, нек му је Бог у помоћи. Него, видим пише се о поремећајима личности, занима ме да ли познајете авојданте, пасивно зависне и хистрионичне, мени су такви пакао.
Nikodije Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Ne pada sneg da pokrije breg nego da pčelari pokažu trag
Svemir Zeka Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Боље да није он, ако јесте, све вас је појео за доручак. 1
Venom Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 58 minutes ago, Svemir Zeka said: Боље да није он, ако јесте, све вас је појео за доручак. Dominantan, pravi mačo tip. 1
Hamlet Strašni Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 1 hour ago, Mel said: Ih pa ovo je svuda realno, znas kad krenu po USA brakorazvodne parnice pa zene po godinu dana izigravaju zbira u kuci da prikupe dal je muz preduzetnik varao porezu itd itd... pa hoce li placati detetu koledz ili ce se izvuci a dete da ode u blu kolarse i sve tako nesto. U Srbiji je prosek nekih mislim 10 k din alimentacije za dete sto je nista, pa se i to ne placa ko moze. Pa nije prosek 10 hiljada. To je ispod minimuma zakonskog.
Uskebasi Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Prosek je 12-15k po detetu, što je malo ako se gleda dete, a mnogo ako se gleda roditelj koji plaća. Neko ko radi za neku platu od 80k i ima stambeni kredit koji plaća 30k (uzet za stan u kom je porodica zivela) ne moze da prezivi ukoliko bude plaćao 30k za dvoje dece. I onda kreće ciklus krivicnih postupaka koji od 60k, zaostalog izdrzavanja naprave jos 60k troskova, pa onda izvrsenje gde se doda jos 80k troskova, pa se onda obrne krug i tako... Ja lično smatram da treba ukinuti obavezu izdrzavanja, da treba forsirati i terati roditelje na zajednicko starateljstvo, pa se vi razvodite koliko hocete, ali se od deteta nećete razvesti i sve troškove ćete da delite sporazumno i o svemu u vezi deteta cete da se dogovarate kao da ste u braku 3
Moonwalker Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) 16 minutes ago, Uskebasi said: Ja lično smatram da treba ukinuti obavezu izdrzavanja, da treba forsirati i terati roditelje na zajednicko starateljstvo, pa se vi razvodite koliko hocete, ali se od deteta nećete razvesti i sve troškove ćete da delite sporazumno i o svemu u vezi deteta cete da se dogovarate kao da ste u braku Pa to ima u Skandinaviji. Samo tada su u obavezi da zive blizu tj u istom mestu, i blizu skole u koju deca idu, ne moze jedno da se odseli i da dalje ima 50%. I onda deca imaju svoj prostor na oba mesta. Ako ne zive u istom mestu onde onaj kod koga dete defakto zivi ima veci procenat. S tim sto su deca prihvacena i od buducih partnera. Ajde ti to izvedi u Srbiji kad ne znaju kao ljudi ni se razidju. I kad su kod oca onda su kod njega sa svim sto uz to ide, a ne na kod njegovih roditelja. Hocu reci oni koji znaju, ti nisu problem ni za sebe, ni za decu, ni za advokate. Ima i takvog naroda. Edited 10 hours ago by Moonwalker
Sara Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 2 hours ago, Svemir Zeka said: Хвала курцу, неко с кчона да се јави с истином. Ако је нов/а, нек му је Бог у помоћи. Него, видим пише се о поремећајима личности, занима ме да ли познајете авојданте, пасивно зависне и хистрионичне, мени су такви пакао. Mozda i poznajem, koji su ti? 1
Recommended Posts