Jump to content
IGNORED

Seksualno uznemiravanje i zlostavljanje žena - opšta tema

ragasto

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Svemir Zeka said:

Za kad su mere po tebi?

Kad se proceni da ima krivičnog dela, odnosno da postoji osnovana sumnja da je delo izvršeno 

Posted (edited)

@Uskebasi

Je li on pretio time ili je lazno optuzen da jeste?

Ako je pretio, a to postoji na nekoj listi za koju ona verovatno nije znala, onda je ispravno postupljeno po meni.
Mislim meni je ovo nase standardno zilavljenje na svaki zakon ili pravilo. Valjda deo socijalizacije i folklora kad se tice nekog reda. 

Za ovo je kontracepcija iz raja izasla. A deca neka su ziva i zdrava.

Edited by Moonwalker
Posted
3 minutes ago, Moonwalker said:

@Uskebasi

Je li on pretio time ili je lazno optuzen da jeste? 

To se najčešće nikada ne sazna, jer samo mali broj mera završi sa presudom u krivicnom postupku

Posted
58 minutes ago, Moonwalker said:

Pa cekaj, kad gospoja ode u provod, najnormalnije je pretiti samoubistvom jer ga je neko ostavio sa sopstvenom decom na par sati, ma koliko bila mala? Gospoje nemaju pravo na predah kad dobiju decu?

Zato je i utekla.

Ja na to nekako gledam ovako: kad imaš malu decu, ne gleda se više sopstveno dupe, postoje neki drugi prioriteti. Predah nije jednako odlazak u novogodišnji provod.

U svakom slučaju, zabole me ona stvar za taj slučaj, samo je zanimljivo kako se zauzimaju poloźaji na ppp-u, nezavisno od prirode slučaja, nego od rodne pripadnosti.

Zato se, hvala Bobu, nikad neću oženiti.

• +1 1
  • Haha 1
Posted
7 minutes ago, Uskebasi said:

Kad se proceni da ima krivičnog dela, odnosno da postoji osnovana sumnja da je delo izvršeno 

A ko je procenjuje i kad? Drugo, po kom zakonu se izriču hitne mere? 

Posted
7 minutes ago, Svemir Zeka said:

A ko je procenjuje i kad? Drugo, po kom zakonu se izriču hitne mere? 

Procenjuje tužilac kad prikupi dokaze. Mere se izricu po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici

Posted
15 minutes ago, Uskebasi said:

To se najčešće nikada ne sazna, jer samo mali broj mera završi sa presudom u krivicnom postupku

I sta sad da oni rade, da preuzmu rizk na sebe sa «nece valjda”, desi se nesto i…sta onda. Bi li ti preuzeo rizik da si na njihovom mestu? 

Meni ne izgleda neverovatno da je ovo stvarno rekao, nije rekla da je bije, pa da mu je namestila.

Svaka drzava bi mu izrekla meru, pa nek se “sali” i sledeci put.

Posted

Pa i preuzimaju rizik, pa kad se nesto desi niko ne odgovara. Moj drug se ubio kad mu je bivsa zena uz pomoc institucija napravila pakao od zivota i nije mu dozvoljavala da vidja decu, prijavljivala ga za razne budalastine koje nemaju veze s mozgom, pa mu tako bez suda zabranjivali pristup svojoj deci. Nikom nije palo na pamet da njemu pomogne i da ispita da li je problem na drugoj strani.

• +1 2
  • Tužno 3
Posted (edited)

Usrecila je decu da idu sa tim teretom kroz zivot. Polazim od pretpostavke da jesu bile budalastine. Jedina stvar koja je realna je fizicka opasnost po decu i nju. A i on ih je usrecio svojim resenjem. Deca rastu i od nekog trenutka odlucuju sama.

Zali boze, nezrelih ljudi.  

Pune kafane, kladionice i sportske tribine roditelja male dece, a ovde klinka prestaje da bude klinka jer je dobila decu. Ne kazem tebi, mrzi me da pisem novi post. 

Edited by Moonwalker
  • +1 1
Posted

Bilo kako bilo - dolazimo do zaključka da pretnje samoubistvom (nisam se udubljivala ko se šalio, a ko za zbilju) ne treba prijaviti. 

Ako ima neko ovde da je bio u takvoj situaciji, nek se javi, i kaže kako se osećao. 

Neće niko, naravno. 

• +1 1
Posted (edited)
1 hour ago, Delija67 said:

Pa i preuzimaju rizik, pa kad se nesto desi niko ne odgovara. Moj drug se ubio kad mu je bivsa zena uz pomoc institucija napravila pakao od zivota i nije mu dozvoljavala da vidja decu, prijavljivala ga za razne budalastine koje nemaju veze s mozgom, pa mu tako bez suda zabranjivali pristup svojoj deci. Nikom nije palo na pamet da njemu pomogne i da ispita da li je problem na drugoj strani.

Imam u bliskom okruženju dva ovakva slučaja, srećom nisu se (još) završila samoubistvom, ali možda čak i bolje da jesu jer to više nisu ljudi nego zombiji kojima je sve uništeno.

Sa druge strane primeri ološa se lagano provlače i to sa više žena isti nasilni modus.

Sve u svemu, udeo (bar naizgled) srećnih brakova značajna manjina.

Edited by VoodooDerina
  • +1 2
Posted (edited)
7 hours ago, VoodooDerina said:

Imam u bliskom okruženju dva ovakva slučaja, srećom nisu se (još) završila samoubistvom, ali možda čak i bolje da jesu jer to više nisu ljudi nego zombiji kojima je sve uništeno.

Sa druge strane primeri ološa se lagano provlače i to sa više žena isti nasilni modus.

Sve u svemu, udeo (bar naizgled) srećnih brakova značajna manjina.

Imam i ja par primera tih zombi muskaraca i njima apsolutno niko iz drustva nece da pomogne, dapace, sami su krivi sto su pickice. 

Muskarci stradaju od samoubistva tri puta vise nego zene u Srbiji al to ne brine zene sa ovog topika ni najmanje. Da je suprotna statistika vristale bi na sve strane.

Edited by Shan Jan
  • +1 2
  • Tužno 1
Posted
12 hours ago, Moća said:

Kod nas mere izricu automatski apsolutno se ne bave time sta je realno a sta ne. Imao sam situaciju da mlada snajka nece da sedi kuci nego hoce da ide u grad za novu godinu a imaju dvoje mlade dece i muz je moli da ne ide nego da sede kuci al ona hoce pa hoce i on onda kaze kako ce se ubiti ako ode pa se ona uplasi za njega i pozove policiju da ga spreci. Dodje policija i pljas 48 sati zabrana pa produzenje 30 dana automatski a snajka se spakovala i otisla za cg sama a on mucenik sa dvoje male dece sedeo 30 dana kod sestre jer mu se zabrana odnosila na njegov stan.

Ako je on njoj rekao da ce se ubiti sto ona hoce u grad, onda su nase majke trebale da se ubiju jedno milion puta svaka. Ta zena je bukvalno revertirala polne uloge, otisla u kavanu i u provod, a njega ostavila kuci da cuva decu. Samo da je musko jos bi je/ga svi tapsali po ramenu da je u pravu sto je otisao na 30 dana da se izduva od te histericne ludace sto preti samoubistvima.

• +1 1
  • Hvala 1
  • -1 1
Posted

S obzirom na to koliko je muškaraca izvršilo samoubistvo a neposredno pre toga ubilo dete i/ili partnerku, pretnje muškaraca samoubistvom se sa debelim razlogom tretiraju kao rizično ponašanje i shodno tome treba određivati mere zabrane prilaska.
Izloženost žrtve (potencijalnom) nasilniku je takva da tu nema mesta ni vremena da se utrvrđuje da li je prijava opravdana ili je izmišljena.

Nego bato lepo skloni se, to je sigurnije, a ako te je ženska lažno prijavila razvedi se i zdravo doviđenja, ionako nema šta da tražiš ako je dotle doguralo.

A u pičku materinu sa filozofijama.

(p.s. Pretpostavljam da se podjednako ozbiljno tretiraju slične pretnje ako dolaze od žene. Ta situacija takođe postoji, ali je valjda ređa.)

• +1 7
Posted
2 minutes ago, Frile said:

S obzirom na to koliko je muškaraca izvršilo samoubistvo a neposredno pre toga ubilo dete i/ili partnerku, pretnje muškaraca samoubistvom se sa debelim razlogom tretiraju kao rizično ponašanje i shodno tome treba određivati mere zabrane prilaska.
Izloženost žrtve (potencijalnom) nasilniku je takva da tu nema mesta ni vremena da se utrvrđuje da li je prijava opravdana ili je izmišljena.

Nego bato lepo skloni se, to je sigurnije, a ako te je ženska lažno prijavila razvedi se i zdravo doviđenja, ionako nema šta da tražiš ako je dotle doguralo.

A u pičku materinu sa filozofijama.

(p.s. Pretpostavljam da se podjednako ozbiljno tretiraju slične pretnje ako dolaze od žene. Ta situacija takođe postoji, ali je valjda ređa.)

Da li se tim muskarcima koji prete samoubistvom takodje dodeljuje strucna pomoc da ne bi rizikovali da zaista to urade?