Klara Posted September 18 Share Posted September 18 A zašto da se ne ofarba u crveno i promeni ceo fizički izgled ako se ženi tako svidelo i zbog čega bi se to povezivalo sa njenim unapređenjem? Šta, nameračila se odjednom da zavede kolege, oslobodila se zbog bolje poslovne pozicije... Link to comment
Yoyogi Posted September 18 Share Posted September 18 3 minutes ago, Klara said: A zašto da se ne ofarba u crveno i promeni ceo fizički izgled ako se ženi tako svidelo i zbog čega bi se to povezivalo sa njenim unapređenjem? Šta, nameračila se odjednom da zavede kolege, oslobodila se zbog bolje poslovne pozicije... Ne, ona je bila unapredjena i posle promene svog image. Top Gun zenska. Software engineering guru. Nije mi dalo da editujem prethodni post.. Za topic: Nisam smeo da joj dam ikakav kompliment ili komentar za njen licni izgled. Link to comment
Klara Posted September 18 Share Posted September 18 Okej, razumem...a kako sad to da povežemo sa temom? 1 1 Link to comment
le petit nicolas Posted September 18 Share Posted September 18 da se ne protumaci kao seksualno uznemiravanje, ako sam dobro razumela. poz 1 Link to comment
Yoyogi Posted September 18 Share Posted September 18 4 minutes ago, Klara said: Okej, razumem...a kako sad to da povežemo sa temom? Mozda da u beskraj razmatramo primere seksualnog nasilja koga je uvek bilo, celom istorijom covecanstva. Link to comment
Boksi Posted September 18 Share Posted September 18 33 minutes ago, Klara said: Okej, razumem...a kako sad to da povežemo sa temom? Oracle of Delphi 22 minutes ago, Yoyogi said: Mozda da u beskraj razmatramo primere seksualnog nasilja koga je uvek bilo, celom istorijom covecanstva. Ne nego da pišemo, pričamo i razgovaramo o tome što se sada dešava da se ne bi sutra dešavalo da neka devojčica, devojka, žena misli da je usamljen slučaj i da umire od sramote i osećaja krivice za nešto za šta nije kriva. Normalno je dati kompliment, ali nije normalno da te šef oslovljava sa ‘maco, kuco, mico’. Nije normalno da ne možeš detetu da pomogneš jer se na nju okomio lokalni moćnik. XY stvari nije normalno kada je u pitanju odnos prema ženama i u društvu uopšte. Neću sad u dublje analize, ali hoću da kažem da je ovo vrlo osetljiva tema i da nikad ne znaš kada se to može dogoditi nekome u tvojoj blizini. I šta onda, sve pod tepih? 3 4 Link to comment
Popular Post Klara Posted September 18 Popular Post Share Posted September 18 45 minutes ago, Yoyogi said: Mozda da u beskraj razmatramo primere seksualnog nasilja koga je uvek bilo, celom istorijom covecanstva. Zaista bi trebalo, makar iz osnovne pristojnosti ako ne i iz saosećanja prema žrtvama, suzdržati se normalizovanja i banalizovanja seksualnog nasilja. 5 5 Link to comment
dunja Posted September 18 Share Posted September 18 5 hours ago, Svemir Zeka said: Za tog sam čula Ova gore imena mi ništa ne znače i mene isprva zbunilo, na slici vidim Paf Dedija a iznad piše Sean Combs i kao cek ko je sad taj, pa mi pade na pamet da mu u krstenici verovatno ne piše da se zove Puff Link to comment
Valk Posted September 18 Share Posted September 18 1 hour ago, Yoyogi said: Mozda da u beskraj razmatramo primere seksualnog nasilja koga je uvek bilo, celom istorijom covecanstva. S obzirom da je upravo to tema topika - da. 4 Link to comment
Boksi Posted September 18 Share Posted September 18 Sad bih zaplakala kad se setim jedne bliske mlade osobe koja je rano ostala bez oca i nije prijavila zlostavljanje jer je porodica skočila sa ‘nemoj, sine, šta će reći komšije’ i ‘nemoj, sine, pa on ima porodicu’ U obećanoj zemlji Japanu je silovanje tabu tema, a zakoni vezani za seksualno zlostavljanje stari 100 godina. Oni su problem nepristojnog pipanja žena od strane muškaraca u prenatrpanim vozovima rešili ne zakonski, nego tako što su na odredjene vagone nalepili znak ‘Women only’. Pa sad, ako neki muški udje, jbg. 2 2 Link to comment
Patty Lee Posted September 18 Share Posted September 18 Ne znam šta mu stoji u ličnoj ali što se tužilaštva tiče: Sean Combs a.k.a. Puff Daddy a.k.a. P Diddy a.k.a. Diddy a.k.a. PD a.k.a. Love. https://drive.google.com/file/d/1iSrpU9eql323koZY7Omi0TmOWzrIOpSQ/view?pli=1 3 Link to comment
Svemir Zeka Posted September 18 Share Posted September 18 (edited) 1 hour ago, Quince said: i mene isprva zbunilo, na slici vidim Paf Dedija a iznad piše Sean Combs i kao cek ko je sad taj, pa mi pade na pamet da mu u krstenici verovatno ne piše da se zove Puff Ma ja ne znam uopšte koga vidim, dženerali me taj holivudski i muzički inostrani džetset™ ič ne zanima. Kao tamna materija™ by Teofil. I da, Jojogi uopšte nije nikakav relativizator nasilja nad ženama, nema potrebe da mu de nasađujete. Koliko mi se čini, otkad je počeo da piše, jedno 90% postova mu je o dominaciji žena i matrijarhatu, koji čini mi se ideološki podržava. To što piše nepbičnim stilom, treba pokušati razumeti, a ne kvalifikovati. Edited September 18 by Svemir Zeka 1 Link to comment
Klara Posted September 18 Share Posted September 18 On 7. 9. 2024. at 20:59, Yoyogi said: Mislim da je ova prica o tom opijenom silovanju, Francuska, nemoguca. Izmisljena. ... Nemamo šta mi kome da "nasađujemo". 2 1 Link to comment
Svemir Zeka Posted September 18 Share Posted September 18 Pa da, Jojogi, novi stari član, sad ćete vi da mu pokažete kako se priča na forumu. Ja to ne čitam kao relativizaciju. Međutim, postoji velika verovatnoća da sam nedovoljno senzibilisana na temu, pa ne prepoznajem. 1 Link to comment
Klara Posted September 18 Share Posted September 18 A jbga, ja sam nov član u odnosu na vas starije, pa nemam prava išta da kažem, na to aludiraš? Link to comment
Recommended Posts