beyoncé Posted January 9 Posted January 9 On 25. 11. 2022. at 7:56, Gojko & Stojko said: Žakarande Share & Enjoy prelepe! podseća me boja na cvet visterije, isto prelepo nešto. i ovo drvce je krajnje neobično, sa bodljikavim stablom i divnim cvetovima u raznim bojama. silk floss tree, ne znam koje mu je ime na srpskom.
Gojko & Stojko Posted January 9 Posted January 9 6 hours ago, beyoncé said: prelepe! podseća me boja na cvet visterije, isto prelepo nešto. i ovo drvce je krajnje neobično, sa bodljikavim stablom i divnim cvetovima u raznim bojama. silk floss tree, ne znam koje mu je ime na srpskom. Kaže da se zove svileni konac (očekivano ). Dobre su joj ove bodlje što kažu "odbij". Visterija se ovde smatra za napadni korov, pa se preporučuje da se ukloni ili vrlo pažljivo gaji, tako da nije mnogo popularna. Ovo su krepe mirte (crepe myrtle) SaE 1
beyoncé Posted January 10 Posted January 10 uh, i ovo je mnogo lepo. thx. da, gomila ukrasnih biljki koje gajimo po saksijama se u prirodi smatra invazivnim korovom. pogotovo iz grupe tzv. puzavica/penjačica, čini mi se. šteta. i ove "šiške" su mi super-kjut, mislim da je bugenvilija, ali možda grešim. pre grm, no drvo, al nadam se da lena neće mnogo da zameri Spoiler o magnolijama da ne počinjem... ala je lep ovaj svet! 1
Gojko & Stojko Posted January 10 Posted January 10 Jesu buganvilije i jesu grmovi (penjačice), treba im neko drvo da uz njega rastu u visinu. Ovde je posebno lepo kad se buganvilija sa bojom kao sa tvojih slika nasloni na žakarandu, ne bi čovek unapred rekao da je dobra kombinacija ali lepo izgleda. Evo odavde jedna crvena buganvilija uz tibućinu, i još jedna crvena uz garažu 1 hour ago, beyoncé said: o magnolijama da ne počinjem... ala je lep ovaj svet! Na sledeće tri fotke je lokalna endemska vrsta koja se zove Illawarra flame tree ili Kurrajong Share & Enjoy 3 1
beyoncé Posted January 10 Posted January 10 4 hours ago, Gojko & Stojko said: Jesu buganvilije i jesu grmovi (penjačice), treba im neko drvo da uz njega rastu u visinu. Ovde je posebno lepo kad se buganvilija sa bojom kao sa tvojih slika nasloni na žakarandu, ne bi čovek unapred rekao da je dobra kombinacija ali lepo izgleda. Evo odavde jedna crvena buganvilija uz tibućinu, i još jedna crvena uz garažu Na sledeće tri fotke je lokalna endemska vrsta koja se zove Illawarra flame tree ili Kurrajong Share & Enjoy kakvo čudesno drvo!
Recommended Posts