namenski Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 7 minutes ago, kurdi said: jel kritika sto je na b stranu lenjo stavio samo instrumentalnu verziju a strane? Pijetet verovatno... I, ne radi se o, boze sacuvaj, kritici, radi se o gestu, nacinu... O&O
slepa živana Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 ne znam u čemu je problem. meni je ova pesma zakon, a naročito reči. čekmeže jesi svinja! bila sam na balaševićevom koncertu u sava centru 1996. u sred studentskog protesta. bilo je mega zabavno i cerekali smo se 3 sata. jedino mi je zasmetalo što je u jednom trenutku rekao kako ne treba da pljujemo miloševića pred strancima, to je naša stvar. tako neke sitnice su mi smetale kod njega... ali čovek koji stavi lonac na glavu da bi zasmejao druge ljude, ne verujem da može da bude loš čovek iskreno saučešće svim forumašima koji su voleli njegovu ljubavnu poeziju. 8
renne Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 19 minutes ago, slepa živana said: ne znam u čemu je problem. meni je ova pesma zakon, a naročito reči. čekmeže jesi svinja! bila sam na balaševićevom koncertu u sava centru 1996. u sred studentskog protesta. bilo je mega zabavno i cerekali smo se 3 sata. jedino mi je zasmetalo što je u jednom trenutku rekao kako ne treba da pljujemo miloševića pred strancima, to je naša stvar. tako neke sitnice su mi smetale kod njega... ali čovek koji stavi lonac na glavu da bi zasmejao druge ljude, ne verujem da može da bude loš čovek iskreno saučešće svim forumašima koji su voleli njegovu ljubavnu poeziju. pratim i podižem za 2
morgana Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 @slepa živana specijalna redakcija trenutno na rtv 2
renne Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 Just now, morgana said: @slepa živana specijalna redakcija trenutno na rtv hvala za tip majstorice 1
SNARC Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 Mora covek da ima nesto pusto oko sebe..jal more jal ravnicu..da bi mogao da pusti misli daleko 7 1 1
Popular Post ljuttko Posted February 21, 2021 Popular Post Posted February 21, 2021 Evo i mene ko i mnogi , 2 put sam obrisala ono što sam napisala, po fazonu suviše je lično. A onda, naposletku, toliko smo ovde jedni drugima i ličnog ispovratili u ovih i ne znam koliko godina da i ovo moje neće biti neki višak. Priča je o tome kako sam prestala da slušam Balaševića Onog što je jednog leta na kraju juna kad je sa razglasa studentskog doma Patris prvi put puštena pesma Neki novi klinci prouzrokovalo da sam lepo mislila , skočiću sa prozora, imala sam propali ispitni rok , 19 godina i tulila sam ko vuk na mesečini jer sam zaključila da se kockam sa prevarantom životom , stara već za sve . Sa 19 sa istih tih 19 koju godinu kasnije po povratku iz vojske moj mladji brat se uroljao baltik votkom a igla na gramofonu izlizala od ponavljanja lepe protine kćeri, samo sam ja znala da ga devojčica nije sačekala kad se vrnuo iz nekih tamo Oštarija. putujući u Oštarije da ga posetim te godine otišla sam bila do Pule i stanice Jedva sam ga ja povratila od tog opijanja. I tako redom... koncerti , pesme ploče i kasete koje stoje i dalje u podrumu. Onda sma nekoliko godina volela jednog koji je svirao gitaru moćno i pevao sve Djorjevo jednako tako. Potrošili smo vina i vremena ne znam ni koliko uz tu muziku , žuraje , filozofiranje... posle se jedan od tih života završio ko i sve u životu al sam ja još par puta odlazila na kocerte za novu sa dvogledom ( paćenički, znam nadajući se da ćemo ko u pesmi da naletimo jedno na drugo. Nije se desilo ali se opet posle nekih godina desilo da me je taj pozvao da mi kaže da eto ima sina kome je dao ime Djordje. E jebi ga Djordje, što je mnogo mnogo je , presaldumila sam, u glavi i presložila, preslušala sve moguće kasete koje sam imala u par dana i u glavi i na kasetofonu ( još uve je bio samo kasetofon ) zatvorila tu priču. Djoleta sam čula usput , u prevozu, u kancelarijama kad ljudi sa kojima radim odvrnu... sad sam se presabrala da njegov imenjak ima verovatno već oko 25i više godina i da toliko i ja nisam bila ni na jednom njegovom koncertu. Izrezbario je bio šta se moglo od moje , nazovimo je tako, duše. Pojma nemam da li je onaj koji je sina nazvao po njemu još živ, samo je godinu mladji od Djoleta. Ako jeste, nadam se da se ne rašnirava na froncle od tuge ko i ja i mnogi drugi, jer je to , kad sve saberem, pored tuge za nekim ko nam je bio ko rod uvek i tuga za nekim od onih života što mislimo da smo mogli bolje ili drugačije. 15 3 4
renne Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 @slepa živana živka kako smo ovo prpopustili znao sam svaku reč napamet onomad 1
Frank Pembleton Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 25 minutes ago, SNARC said: Mora covek da ima nesto pusto oko sebe..jal more jal ravnicu..da bi mogao da pusti misli daleko To je kad si Čovek! Jbt rasplakah se... 1 1
Popular Post zmanic Posted February 21, 2021 Popular Post Posted February 21, 2021 Sahranjen malopre, dostojanstveno.Čast porodici na odluci!Nije odgajao budale. 16
simetrije Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 Gospodski odlazak. Dosledan i nakon smrti, kao pravi veliki pesnik... Ne dozvoli tad da naprave od toga tužni treći čin. Nek mi ne drže govore, nek drugom pletu lovore,,,, 6 1
Frank Pembleton Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 Jel moguće da je SAMO u NS dan žalosti?
Recommended Posts