Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Molim za info.

Dobila sam poziv za buster dozu danas (da se javim u najblizi DZ)

Proverila u svom DZ na sajtu, daju vakcine od 8-15h i to samo Sinofarm i Fajzer.

Pitanje1: ima li negde Astro Zeke?*

Pitanje2: radi li BelExpo i dalje vakcinaciju?

*a da nije sajam, tamo stvarno ne mogu da idem

57 minutes ago, mammy two shoes said:

molim za savet i pomoć

koji je minimalni razmak između završetka terapije antibioticima (lečenje procesa na zubu) do primanja buster doze.

čini mi se da je ovde kačen članak o zvaničnom stavu medicinske struke, ali sada ne mogu da se setim da li sam to isfantazirala, niti da nađem nešto o tome.

sećam se da se o ovde tome pisalo kada je alfa trebalo da dobije treću dozu i da se spominjalo 15 dana.

pitam za sestru (69), kojoj je vreme da prmi treću modernu i jako je nestrpljiva da to obavi. ona je pobornica mišljenja da cilvilizovana osoba biva zakopana sa 32 zuba u glavi, dok ja zagovaram stav da posle 65 godine sve krševe treba počupati i ako treba turiti kastanjete).

Nema zvaničnog stava, jer nema tu jasne zabrane, već je dobra praksa pričekati. Naime, nisu antibiotici problem, jer ne postoji krosreakcija sa vakcinama, pa da se čeka da se antibiotik izbaci iz organizma, već se smatra da ukoliko u sred neke upale primiš vakcinu da rezultat može biti lošiji, jer nešto drugo preokupira imuni sistem (a antibiotici se smatraju pokazateljem da imaš neku upalu). Mislim da je 15 dana sasvim optimalno.

@pt 2.0 Tržni centri (Galerija i Ušće) su ti najbolji bet.

@Spooky Hvala :)

Hvala spooky

stigla i meni preteca naredba da se hitno javim u najblizu stanicu doma zdravlja [emoji38]ol:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

2 hours ago, pt 2.0 said:

Belexpo nije više punkt za vakcinaciju, vratili su se u regularan režim rada, sajmovi i sl.

2 hours ago, pt 2.0 said:

Molim za info.

Dobila sam poziv za buster dozu danas (da se javim u najblizi DZ)

Proverila u svom DZ na sajtu, daju vakcine od 8-15h i to samo Sinofarm i Fajzer.

Pitanje1: ima li negde Astro Zeke?*

*a da nije sajam, tamo stvarno ne mogu da idem

Ne znam koji si DZ zvala a da nema AZ, ali onaj u Nehruovoj je prošle i pretprošle nedelje imao i AZ, Fajzer i Kineze. Ako na njih misliš, možda im je nestalo Zekana.

15 minutes ago, Marvin (Paranoid Android) said:

Ne znam koji si DZ zvala a da nema AZ, ali onaj u Nehruovoj je prošle i pretprošle nedelje imao i AZ, Fajzer i Kineze. Ako na njih misliš, možda im je nestalo Zekana.

Mislila sam na moj DZ u Knez Danilovoj. Oni nemaju Zeku.

TC Usce isto nema Zeku - zvala.

Nehruova mi je daleko da izadjem s posla. Jedino da odem nakon posla ako rade duze?!

Edited by pt 2.0

U Nehruovoj danas nije bilo AZ, samo Fajzer i Sinofarm a za Sputnjik moraš da se najaviš. 

Ja ću za par dana na Sajam po Modernu, kad muža prođe reakcija (ako je bude) na današnji booster. 

Just now, Valkyrie said:

U Nehruovoj danas nije bilo AZ, samo Fajzer i Sinofarm a za Sputnjik moraš da se najaviš. 

Ja ću za par dana na Sajam po Modernu, kad muža prođe reakcija (ako je bude) na današnji booster. 

Piši propalo, ležaće stenjući do petka.

27 minutes ago, pt 2.0 said:

Mislila sam na moj DZ u Knez Danilovoj. Oni nemaju Zeku.

TC Usce isto nema Zeku - zvala.

Nehruova mi je daleko da izadjem s posla. Jedino da odem nakon posla ako rade duze?!

A što baš zeka? Ovde su kačena istraživanja da mešanje daje daleko bolje rezultate. Posebno sa astre na fajzera.

1 hour ago, gospa buba said:

stigla i meni preteca naredba da se hitno javim u najblizu stanicu doma zdravlja emoji38.pngol:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

meni nije još

14 minutes ago, Spooky said:

A što baš zeka? Ovde su kačena istraživanja da mešanje daje daleko bolje rezultate. Posebno sa astre na fajzera.

Ja sam lojalna.

Frizerima, advokatima, psihijatrima, partnerima, prijatejima i vakcinama. :fantom:

Mnogo si mi ti nešto verna za 1 Vagu :hihi:

1 hour ago, Spooky said:

51 minutes ago, pt 2.0 said:

Ja sam lojalna.

Можда би било супер да отворимо неки топик, назива: "Клуб лојалних АстраЗенеки", где бисмо бранили наш бренд :heart:, мало у зезању, а мало и у збиљи, делили графиконе из трке са фајзером, итд. :blush: Ако има интересовања... А на Спукијево питање: зашто? Организам ми је фино реаговао на Астру, па што да мењам...