Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Pa primeni istu logiku kao iz tvog prethodnog posta samo ovaj put na vakcinaciju.

Bolje primiti vakcinu i dočekati virus kao Stalone Ivana Draga, nego raspasti se kao deda u 40.ili 50. kad te dohvati virus nevinog.

Jedna mala analogija, pusti sad cepanje dlake načetvoro

ma bre

15 hours ago, Zli Gli said:

Ja ne znam jel se vas par zajebava ili sta sa tim da sam drama queen, skrecem paznju na sebe, evo sad i patetika, a jedino sta pisem je da vi pucate u prazno ovde, ovaj zatvoreni krug ljudi ovde koji su svih 33 puta vakcinisani i busterovani.

Ajmo hronoloski. Na forumu visim 98% na sportu i slicnim temama, retko izlecem van toga, cesto imam pauze po par nedelja neulazenja na ppp jer sam se ozbiljno posvetio trgovini i ide mi to ali ima i cimanja. Toliko o trazenju paznje, i dalje mislim da se neko s tim dobro zajebava. Usao ovde kad sam vec fasovao koronu jer smatram da su ljudi upuceni i da vidim kako da sto lakse preguram, vitamini proteini ovo ono. Dakle, kasno je bilo da se utice na mene u vezi vakcine, vec sam zakacio. Neki su se javili sa savetima a imamo i militantno krilo ppp-a u fazonu op, antivakser, ajmo da ga trpamo sad. Na to sve sam citao ovih par tema i video da se neki nista ne razlikuju od tih zadrtih antivaksera, tu se radovalo nekim zarazavanjima i tragicnim ishodima, definitivno ne vazi ono o pokojniku sve najbolje. Dakle, jedina zamerka moja je bila taj hardkor stav prema neistomisljenicima no dobro, ima nas raznih. Sve ostalo je doslo tako usput, valjda nesporazum.

Sto se mene tice, sad imam 6 7 meseci (valjda) da izigravam Djokovica i smisljam sta mi je ciniti kad mi nestanu ta antitela, da li da podmetnem rucicu ili se i dalje pravim Kostunica, a vama svako dobro. Nisam neprijatelj, svima pricam da se vakcinisu i da nije lazni virus ali jednostavno bez obavezne vakcinacije ne ide, nisu svi upuceni u materiju kao vi ovde a i realno nema mnogo poznatih neukaljanih ljudi da povuku po par procenata da se ubodu. Kanda cemo se jebavati s ovim cudom jos dugo.

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

jebe nas gli

nista tebra, ti razmisli pa se javi za pola godine opet

u nadi da ce "zatvoreni krug ljudi busterovanih 34-35 puta" posesti na krilo, pomilovati po kosi i sa punim razumevanjem saslusati tvoje dileme

nije proslo ni pune dve godine od pojave virusa, nema potrebe lomiti preko kolena

ipak su tu ta dva ekstrema, antivakseri i forumasi koji insistiraju na vakcinaciji, pa treba videti kome se prikloniti

nisam sigurna da bas dobro razaznajem sve detalje, ali mislim da je tendencija vidna

13 minutes ago, Aleksija said:

nisam sigurna da bas dobro razaznajem sve detalje, ali mislim da je tendencija vidna

Meni ništa nije jasna ova Y osa, ali u abstraktu piše da je najbolji Fajzer, pa AZ, pa Sputnjik, pa Kung-Fu. Ali ništa ne razumem grafički prikaz.

ima i pdf na sajtu, otvorila sam, ali me mrzelo da sad citam :D

samo sam videla da su uzeli uzorke od mongolaca koji su primili neku od ove 4 vakcine i testirali na pobrojane varijante.

Evo samo za deltu, pošto je to u suštini jedino bitno. Pravougaonici bi trebalo da obuhvataju određeni procenat najčešćih vrednosti (jednak broj preostalih rezultata je ispod i iznad pravougaonika), horizontalne crte u njima da budu medijane (pola rezultata bilo je iznad, a pola ispod te vrednosti), a tačke pojedinačni rezultati. Tri zvezdice znači da su hipoteze da je Fajzer bolji od svake od preostale tri vakcine, a AstraZeneka od Sinofarma veoma verovatne (>99,9%), dok jedna zvezdica pokazuje da su hipoteze da je AstraZeneka bolja od Sputnjika V, odnosno da je Sputnjik V bolji od Sinofarma verovatne (>95%).

LGPMvIv.png

Figure 1. Vaccine-induced antibody blocking of RBD-ACE2 binding for different viral variants. (A) Percentage blocking of ACE2 binding to RBD of specified viral variants by plasma antibodies of recipients of Pfizer/BioNTech,  AstraZeneca, Sputnik V and Sinopharm vaccines is shown. Significance of differences between pairwise combination of vaccine groups was calculated by Wilcoxon test with Bonferroni correction to adjust for multiple hypothesis correction (*, **, *** indicate P<0.05, P<0.01, P<0.001 respectively).

https://www.cell.com/action/showPdf?pii=S1931-3128(21)00510-2

Edited by vememah

1 hour ago, Marvin (Paranoid Android) said:

Meni ništa nije jasna ova Y osa, ali u abstraktu piše da je najbolji Fajzer, pa AZ, pa Sputnjik, pa Kung-Fu. Ali ništa ne razumem grafički prikaz.

Valjda pokazuje koliko koja vakcina (nizi pravougaonik prva doza, iznad druga) blokira RBD-ACE2?

1 hour ago, jms_uk said:

Valjda pokazuje koliko koja vakcina (nizi pravougaonik prva doza, iznad druga) blokira RBD-ACE2?

Siguran sam da ste u pravu i hvala svakako ali ne mogu još da se opasuljim od fudbala, tako da me baš briga, videćemo sutra :laugh:

Sad primetih da nisam preneo oznake na Y-osu ovog izdvojenog grafikona:

5NH9Nmc.png

South China Morning Post, honkonške novine u vlasništvu kineske Alibaba grupe u detaljnom članku s pregledom situacije u vezi s kineskim vakcinama:

As more choices have become available in recent months, some developing countries have turned to other suppliers over concerns about the effectiveness of the Chinese jabs against the Delta variants. (...)
But in recent months, some major buyers of China’s inactivated vaccines – among them Sinopharm customers the United Arab Emirates and Bahrain – have begun using alternatives as boosters, concerned over the effectiveness of the Chinese jabs against the highly transmissible Delta variant.
Thailand is mixing Sinovac doses with AstraZeneca jabs. South Africa has reportedly turned down 2.5 million Sinovac doses distributed by the Covax Facility, while Nigeria has deemed its 8 million Sinopharm doses, also from the UN-backed equitable access programme, only as “potential” jabs.

However, while the world’s supply gap remains, China’s inactivated vaccines will continue to be the major source of Covid-19 vaccines for developing countries, experts said.
“Given the current supply shortfall, the billions of doses of WIV from Sinopharm, Sinovac and Bharat [Biotech of India], when approved by the WHO, will be very important in the first round of vaccination globally,” said Jerome Kim, director general of the International Vaccine Institute.
“Over the midterm, the next six to nine critical months, where we have 11 billion doses to go, can we do it without inactivated vaccines? Now we need to vaccinate 8 billion – we may very well need every vaccine we can get that is WHO emergency use licensing [approved], particularly ones that can be kept stable at achievable temperatures for extended periods.”
Despite their lagging efficacy rates, China’s inactivated vaccines and the vectored vaccines developed by Oxford University are important to developing countries, many of which lack the infrastructure for mRNA vaccines, which must be stored at minus 20 to minus 70 degrees Celsius (minus 4 to minus 94 Fahrenheit).

https://www.scmp.com/news/china/science/article/3149429/can-china-stay-ahead-leading-exporter-covid-19-vaccines

Edited by vememah

ma bre
jebe nas gli

nista tebra, ti razmisli pa se javi za pola godine opet
u nadi da ce "zatvoreni krug ljudi busterovanih 34-35 puta" posesti na krilo, pomilovati po kosi i sa punim razumevanjem saslusati tvoje dileme
nije proslo ni pune dve godine od pojave virusa, nema potrebe lomiti preko kolena

ipak su tu ta dva ekstrema, antivakseri i forumasi koji insistiraju na vakcinaciji, pa treba videti kome se prikloniti

Jasno, triput meri jednom seci. A mozda se i desi cudo i ovo sve prodje dok mi traje taj prirodni imunitet pa da ne moram da lomim mozak oko bodenja, treba biti optimista.

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

Tačno si ovako i tikete pravio: "možda se desi čudo i ovo sve prođe, pa se obogatim" :tongue:

molim za savet i pomoć

koji je minimalni razmak između završetka terapije antibioticima (lečenje procesa na zubu) do primanja buster doze.

čini mi se da je ovde kačen članak o zvaničnom stavu medicinske struke, ali sada ne mogu da se setim da li sam to isfantazirala, niti da nađem nešto o tome.

sećam se da se o ovde tome pisalo kada je alfa trebalo da dobije treću dozu i da se spominjalo 15 dana.

pitam za sestru (69), kojoj je vreme da prmi treću modernu i jako je nestrpljiva da to obavi. ona je pobornica mišljenja da cilvilizovana osoba biva zakopana sa 32 zuba u glavi, dok ja zagovaram stav da posle 65 godine sve krševe treba počupati i ako treba turiti kastanjete).