Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

6 minutes ago, adam said:

malo boli ruka od moderne i to je to zasad. grip - nista. pretpostavljam da ce tako i ostati.

Je li sad to novo da se i moderna pojavila za booster?

Kod mene u ofisu ovi sto dobise za sada svi fajzer (a prethodne dve ili fajzer ili AZ).

Just now, jms_uk said:

Je li sad to novo da se i moderna pojavila za booster?

Kod mene u ofisu ovi sto dobise za sada svi fajzer (a prethodne dve ili fajzer ili AZ).

koliko znam na lageru za buster su fajzer i moderna.

vecina oko mene isto dobila fajzer posle dve az. ja strcim (znam jos jednu osobu kao ja). dobih modernu posle dva fajzera. tako me zapalo. :)

Bice interesantno videti sta ce dati onima koji su primili modernu za prve dve...

30 minutes ago, jms_uk said:

Bice interesantno videti sta ce dati onima koji su primili modernu za prve dve...

mislim da bas i nemaju plan osim za visoko rizicne (ako i za njih) tako da ce najverovatnije dobiti ono sto je na lageru. neko modernu, neko fajzera, kako se kome zalomi.

2 hours ago, gospa buba said:

nema pojma shta je koristio i ostavte ga vishe. svako ima trenutak kad se zapita shta je ovo, evo on se zapitao bash sad i nije jedini i dosta vishe dry.png

ovde su nekim ljudima najebali roditelji braca, njemu ta njegova baba, sve se razume, sve se pita, sve se objashnjava... mislim jebeni smor, stalno sve ispochetka. ima kad nema smisla, a to je negde oko sad mellow.gif

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Gospa bubo jeste li vi culi izjavu ministra za zdravstvo da ce u narednih 2 tj 3 godine svi morati da se cipujemo na svakih 5-6 meseci

Bolje je da sada prelomimo glintica na vaxersku stranu nego da ponavljamo raspravu i sledece i one tamo godine :hihi:

Ljudi su ulozili jedan ozbiljan napor u tom smeru zar da sada sve samo propadne :hihi:

12 minutes ago, gone fishing said:

Gospa bubo jeste li vi culi izjavu ministra za zdravstvo da ce u narednih 2 tj 3 godine svi morati da se cipujemo na svakih 5-6 meseci

Bolje je da sada prelomimo glintica na vaxersku stranu nego da ponavljamo raspravu i sledece i one tamo godine :hihi:

Ljudi su ulozili jedan ozbiljan napor u tom smeru zar da sada sve samo propadne :hihi:

on ulaze napor, oni ulazu napor, napori se ulazu :huh:

7 hours ago, Zli Gli said:

Sto se mene tice, sad imam 6 7 meseci (valjda) da izigravam Djokovica i smisljam sta mi je ciniti kad mi nestanu ta antitela, da li da podmetnem rucicu ili se i dalje pravim Kostunica, a vama svako dobro.

Konstruktivna primedba od mene:

Tačno je da lekari onima koji su upravo preležali koronu kažu da se ne vakcinišu odmah. Ako nameravaš da se posle toga vakcinišeš, proveri koliko treba sačekati.
Moguće je da 6-7 meseci bude predugo, možda si i posle kraćeg perioda ponovo bez dovoljno antitela, sposoban da se ponovo zaraziš i da preneseš virus ljudima oko sebe.

Malo sam ispao iz toka, gde se odlazi da se obavi busterovanje, jel moram opet na sajam? Stigo mi e-mail danas, izgleda proslo sest meseci.

4 minutes ago, goofs said:

Malo sam ispao iz toka, gde se odlazi da se obavi busterovanje, jel moram opet na sajam? Stigo mi e-mail danas, izgleda proslo sest meseci.

Sajam (koji sad ima znatno kraće radno vreme nego pre 6 meseci) ili domovi zdravlja ili tržni centri(galerija, ušće i čini mi se Beo).

Konstruktivna primedba od mene:

Tačno je da lekari onima koji su upravo preležali koronu kažu da se ne vakcinišu odmah. Ako nameravaš da se posle toga vakcinišeš, proveri koliko treba sačekati.
Moguće je da 6-7 meseci bude predugo, možda si i posle kraćeg perioda ponovo bez dovoljno antitela, sposoban da se ponovo zaraziš i da preneseš virus ljudima oko sebe.
A koji je razlog?
Da se "prolongira" delovanje da se ne preklapaju antitela?

... Shiit has hit the fan

Ne znam, ni meni nije jasno.
Možda je u pitanju baš ta ideja da se prolongira delovanje antitela (nekoliko meseci antitela generisana koronom + nekoliko meseci antitela od vakcine)

Вероватно је исти разлог због ког је Модерна преполовила своју дозу за бустер: увек треба тежити да се нађе права доза, па се и природно заражавање после вакцинације узима као нека врста бустера. 

1 hour ago, gospa buba said:

on ulaze napor, oni ulazu napor, napori se ulazu :huh:

promašili ste poentu posta, u naredne 3 godine ćemo morati da se čipujemo na svakih 3-4 meseca, a već sada imamo situaciju da je 540k ljudi koji su se čipovali zaključno sa 9. 5. preskočilo 3 dozu, interesovanje za vakcinaciju će vremenom samo opadati, naravno država bi mogla da uvede represivne mere za avaxe poput austrije recimo, gde je od sutra avaxima dozvoljen izlazak samo do prodavnica, apoteka i bolnica...

- ali avaj na vlasti je pravnik - legalista i ustav mu brani tako nešto :happy:

4 minutes ago, gone fishing said:

promašili ste poentu posta, u naredne 3 godine ćemo morati da se čipujemo na svakih 3-4 meseca, a već sada imamo situaciju da je 540k ljudi koji su se čipovali zaključno sa 9. 5. preskočilo 3 dozu, interesovanje za vakcinaciju će vremenom samo opadati, naravno država bi mogla da uvede represivne mere za avaxe poput austrije recimo, gde je od sutra avaxima dozvoljen izlazak samo do prodavnica, apoteka i bolnica...

- ali avaj na vlasti je pravnik - legalista i ustav mu brani tako nešto :happy:

od ovih koje ja znam, svi su u fazonu "joj, nikako da stignem, guzva, sledece nedelje cu...", sto se tice trece doze. kod nas je takodje radno vreme vakcinalnih punktova sad skraceno, mislim da je do 3 sata, svakako samo pre podne, to definitivno ne odgovara svima. mnogi su se i zarazili u ovom talasu pre trece doze, mislim da i to ima uticaja.

ja se ipak nadam da ce se u medjuvremenu pojaviti efikasnije vakcine - meni ne smeta da se cipujem i na 3 meseca, ali ce to biti jako tesko za organizovanje.

pod uslovom, naravno, da loncar uopste zna sta prica i da buster ima isto trajanje kao druga doza. sto trenutno nemamo pojma.