Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

гли је нацртао шта је проблем са % вакцинације у србији

недовољан труд надлежних да убеде људе да се вакцинишу уз константно слање супротних порука са националних фреквенција

(хепи је антивакс 24 сата дневно), све то гарнирано лекарима на терену, по домовима здравља и болницама који не саветују вакцинацију

или чак агресивно одвраћају од вакцинације)

1 hour ago, Zli Gli said:

Mogu da priznam neznanje, neobavestenost, pa i nezainteresovanost ali ja sam tip koji zeli mir u svetu, tako delujem i lokalno a i po pitanju korone bi voleo da svi preteknu, ma koliko neko bio zaostalih shvatanja ili glup. Ne mogu isto da kazem za sve forumase, neki bas ispoljavaju opasnu mrznju ne samo prema agresivnim antivakserima nego uopste prema svim nevakcinisanima i to nikako ne mogu da skontam, prastaj.

Pa inteligentni sarkasticni su duhoviti, samo ti rokaj pun gas i ne brini.

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

tebra, ljuti su ljudi jer to nije individualna odluka, odnosno nije odluka koja utice samo na individuu, vec utice na citavo drustvo

sto vise onih koji nece da se vakcinisu iz ovog ili onog razloga to se ova agonija samo produzava, a posledica je bolest, pa i smrt

plase se ljudi, plasis se i ti (jbg, ocigledno je i potpuno razumljivo), neko za sebe, neko za najblize koji su ugrozena grupa, kako god, svakako ima mesta za osnovan strah

ti si patetiku odvrnuo na max, em ti jbg ne stoji uz (forumski lik i delo), em jasno nisi glup covek

mani tu pricu

ja sam odluku o trecoj dozi doneo tako sto sam ovde pitao sta da radim, dal treca doza sinofarma ili fajzer, jer vise verujem da cu ovde dobiti adekvatan savet , nego ne znam slusajuci medije

a sve ili maltene sve oko korone, pa i na forumu (tu te potpuonu razumem) sam prestao pratiti ima vise od godinu dana, jer mi nikako nije prijala poplava razlicitih informacija, gde se da cesto sve svodi na "svi ce pocrkamo"

sad mozda to nije najpametniji pristup, da covek donosi odluke na osnovu pisanja na forumu, ali opet, posto mi je jasno da se ovde itekako pratilo sve u vezi bolesti, vakcinacije i posto se javilo dosta ljudi u kratkom periodu i svi jednoglasni oko fajzera, ja sam ih poslusao

ti, naravno ne moras tako, ali je smor ovo sto radis, sve se postavljajuci u ulogu nekakve zrtve

Ja ne znam jel se vas par zajebava ili sta sa tim da sam drama queen, skrecem paznju na sebe, evo sad i patetika, a jedino sta pisem je da vi pucate u prazno ovde, ovaj zatvoreni krug ljudi ovde koji su svih 33 puta vakcinisani i busterovani.

Ajmo hronoloski. Na forumu visim 98% na sportu i slicnim temama, retko izlecem van toga, cesto imam pauze po par nedelja neulazenja na ppp jer sam se ozbiljno posvetio trgovini i ide mi to ali ima i cimanja. Toliko o trazenju paznje, i dalje mislim da se neko s tim dobro zajebava. Usao ovde kad sam vec fasovao koronu jer smatram da su ljudi upuceni i da vidim kako da sto lakse preguram, vitamini proteini ovo ono. Dakle, kasno je bilo da se utice na mene u vezi vakcine, vec sam zakacio. Neki su se javili sa savetima a imamo i militantno krilo ppp-a u fazonu op, antivakser, ajmo da ga trpamo sad. Na to sve sam citao ovih par tema i video da se neki nista ne razlikuju od tih zadrtih antivaksera, tu se radovalo nekim zarazavanjima i tragicnim ishodima, definitivno ne vazi ono o pokojniku sve najbolje. Dakle, jedina zamerka moja je bila taj hardkor stav prema neistomisljenicima no dobro, ima nas raznih. Sve ostalo je doslo tako usput, valjda nesporazum.

Sto se mene tice, sad imam 6 7 meseci (valjda) da izigravam Djokovica i smisljam sta mi je ciniti kad mi nestanu ta antitela, da li da podmetnem rucicu ili se i dalje pravim Kostunica, a vama svako dobro. Nisam neprijatelj, svima pricam da se vakcinisu i da nije lazni virus ali jednostavno bez obavezne vakcinacije ne ide, nisu svi upuceni u materiju kao vi ovde a i realno nema mnogo poznatih neukaljanih ljudi da povuku po par procenata da se ubodu. Kanda cemo se jebavati s ovim cudom jos dugo.

Druže Zli, jesi se  boo anaboličnim stereoidima svojevremeno dok si furao teretanu?

Gde si ih uzimao?

Znaš li njihov sastav?

Znaš li ko ih proizvodi?

Znaš li da li su testirani pre nego što si ih uzeo?

Jesam, 3 ciklusa po 3 meseca odradio, prvi put sa 37 godina i mahom bio ukljucen Galenikin testosteron depo. Naucno dokazano pre mnogo godina da testosteron opada s godinama, nisam uzeo kao mnogi koji ne razmisljaju pa roknu u dvadesetim nego sa skoro 4 banke jer sam izgubio zelju za vezbanjem pa eto malo da se poguram. Realno, isto sam izgledao sa i bez ali me jeste poguralo psihicki sto je i bio cilj. Inace, otkako sam krenuo u teretanu pre 16-17 godina prvi put, znam licno trocifren broj ljudi koji su povremeno/redovno koristili ili i dan danas koriste (normalne se imaju porodica, deca, ko hoce i moze), plus se nacitao iskustava po netu pa ti i nije neko poredjenje, tu nema nikakve misterije, plus sto sam u vreme prvog uzimanja pre dve godine i kusur bio psihicki mnogo prisutniji nego ove godine kad su vakcine postale aktuelne a ja vec odlutao u trans ludilo mozga.

Razumem pitanje ali nije bas u sridu, jbg.

Pa jeste, jer, realno pojma nemaš od čega se i kako prave stereoidi, a opet si ih koristio zbog toga što ih je ranije uzimao neki bilder, svakako nisi išao do doktora da se posavetuješ.

Preslikana situacija 1/1.

Jedina razlika je što od vakcine ne raste mišićna masa i ne smanjuju se testisi. :sad:

divim se glinticu na strpljenju. 

nema pojma shta je koristio i ostavte ga vishe. svako ima trenutak kad se zapita shta je ovo, evo on se zapitao bash sad i nije jedini i dosta vishe dry.png

ovde su nekim ljudima najebali roditelji braca, njemu ta njegova baba, sve se razume, sve se pita, sve se objashnjava... mislim jebeni smor, stalno sve ispochetka. ima kad nema smisla, a to je negde oko sad mellow.gif

sent from novi mnogo jak bubamoto.

47 minutes ago, Filozof manijak said:

Druže Zli, jesi se  boo anaboličnim stereoidima svojevremeno dok si furao teretanu?

Gde si ih uzimao?

Znaš li njihov sastav?

Znaš li ko ih proizvodi?

Znaš li da li su testirani pre nego što si ih uzeo?

Ako sam dobro ispratio ono što je Gli pisao, on je naveo dvocifren broj razloga zbog kojih je propustio vakcinu i nijedan od tih razloga nije bio: "ne znam sastav, proizvođača i kako su testirane". Ako mi ovo zapažanje nije pogrešno, onda bih rekao da si ti ovde uzeo jedan komad A4 papira, na njemu napisao A N T I V A K S E R, zakačio ga za Glijev avatar i otišao po samostrel.

Mislim, sve je to OK ali ako ćemo stvarno da uspostaljamo taj znak jednakosti: "neodlučan, zbunjen, pomalo nepoverljiv = antivakserski retard" onda je Gli skroz u pravu kad kaže da možemo da se pozdravimo sa dvotrećinskim procentom vakcinisanih u Srbiji, a kamoli nekih 80-90%.

Čim bude moralo (zbog nečega zbog čega sad ne mora - školovanje, posao, završiti nešto na državnim šalterima), ogromna većina "neodlučnih, zbunjenih, pomalo nepoverljivih" će se vakcinisati odma'. Ostali će se testirati dok budu mogli, dok im ne dosadi, postane smor (primer (iz prve ruke) - studenti na austrijskim fakultetima).

Edited by stray cat

To će raditi tako u Austriji i drugim zemljama u kojima država ima mehanizme da to moranje efektivno sprovede u praksi. U Srbiji to može samo da ostane mrtvo slovo na papiru, ili nešto što će se krajnje parcijalno sprovoditi u praksi.

Srbija je zemlja u kojoj ogroman procenat populacije provodi ozbiljno vreme blenući u televizor, te je stoga televizija najmoćniji mehanizam koji država ima na raspolaganju da bustuje vakcinaciju. Pošto su oni taj mehanizam iskoristili više da promovišu antivakserstvo i nadrilekarstvo nego vakcine, onda im ne preostaje ništa drugo nego da "mole građane" u svojim idiotskim javnim nastupima, da bi koliko u sledećem minutu sa barem tri nacionalne frekvencije vršili nuždu po sopstvenim moljakanjima.

Mozda reklama pomogne.  Jeste Sputnik, ali ipak... 

Po nivou uspeha će verovatno moći da se poredi sa debilnom idejom o lutriji kao načinu stimulacije.

19 hours ago, Aleksija said:

upravo procitah studiju u kojoj pise da vakcine protiv gripa i kovida ne uticu lose jedna na drugu, u smislu medjusobnog smanjivanja broja antitela.

javi kakav je prijem :)

malo boli ruka od moderne i to je to zasad. grip - nista. pretpostavljam da ce tako i ostati.