Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

1 hour ago, Zli Gli said:

Forumasi ovde su mahom iz urbanih sredina, sto Srbije sto inostranstva, obrazovani, dobrostojeci hvala Bogu, i upuceni u medicinska istrazivanja. Prosecan Srbin je iz Bogatica, Arilja, odakle vec, zavrsio srednju skolu, radi za 300 evra i nije mnogo pametan (a mladji su jos gluplji, jezivo) i upucen u vakcine nego ono, slusa Nestorovica jer on govori njemu razumljivijim jezikom, kakav crni virus, soping Milano, sega sala posalica. I onda ovde imamo uzaludno kukanje kako su ljudi stoka a zapravo je to sve ocekivano, samo nekim zescim merama protiv nevakcinisanih moze mozda da se uradi nesto a ovo do 8 i do 10 i je nula bodova.

Ovo ti je najbolji post na ovom delu foruma.

Samo prinuda može pomoći. Jednostavno je previše glupaka na lokalnom nivou, a i na globalnom nivou ih ne manjka, u zavisnosti od razvijenosti društva. Čak i najrazvijenija društva imaju 10 i više posto onih koji ne žele ni pod razno da se vakcinišu.

Edited by Facundo Orellana

3 hours ago, ultra plasticni said:

Moderna je desetodozna, nadji jos 9 rece mi

Slikao kas su me bocnuli, izgleda da jeste 10. Na Sajmu nisu pravili problem...

20211111_093443.jpg

boze moram uzet tu modernu. em je fensi em je teshko :lolol:

Malezijski podaci o efikasnosti protiv zaražavanja za Fajzer i Sinovak (isto kineska s inaktivisanim virusom kao Sinofarm) pokazuju da efikasnost Fajzera sporije opada. Tamošnje ministarstvo zdravlja preporučuje Fajzer kao buster 3 meseca posle Sinovaka i Sinofarma, odnosno 6 meseci posle AstraZeneke.

FEAK4fQUcAYt_mP?format=jpg&name=large

The Ministry of Health (MOH) recommends a third Pfizer Covid-19 shot for recipients double vaccinated with the AstraZeneca and Sinopharm vaccines, based on studies that show higher efficacy in individuals that received a third heterologous Pfizer dose.

Individuals double vaccinated with AstraZeneca are recommended to get a third Pfizer jab within six months after the second dose, while those who are fully vaccinated with Sinopharm should get a third shot with Pfizer within three months after their second Sinopharm jab.

The MOH also recommends a third Pfizer shot for Sinovac recipients three months after the second Sinovac dose. 

https://codeblue.galencentre.org/2021/11/12/moh-recommends-pfizer-booster-for-astrazeneca-sinopharm-covid-19-vaccine-recipients/

Edited by vememah

U članku stoji još i da su u Tajlandu posle dve doze Sinovaka davali Fajzer, Astrazeneku i Sinofarm i da je najveći bust dobijen Fajzerom, pa polovinom doze Fajzera pa AstraZenekom, dok je Sinofarmom bio najgori.

The Thai study, conducted on volunteers who had received two Sinovac doses, also found that a full third dose of Pfizer induced the highest boosting effect, followed by a half dose of Pfizer. Sinopharm’s Covid-19 vaccine had the lowest boosting effect, the study noted.

LZdhSrc.jpeg

BBIBP-CoRV = Sinopharm
ChAdOx1 = Oxford/AstraZeneca
BNT162b2 = Pfizer

Edited by vememah

Jebote :blink:

Možda je moglo na drugi topic, ali nije mi za sprdnju ovo. 

Edited by mraki

3 hours ago, dùda said:

Dakle, ne, ne treba da budeš Tesla da bi se vakcinisao, treba samo da ne budeš onaj koji je tragično nesvestan svog neznanja.

Za ove poslednje sam čuo izraz koji mi se veoma dopada: upadljivo glup.

wvmYZco.png

Rekli lekari da treba boca, ok idemo.

Problem je sto ne govore svi lekari tako, ne znam kako je kod vas ali ovde koliko sam cuo iz prve ruke i iz prica bliskih ljudi, pola medicinskih radnika nije vakcinisano, pa i mnogi lekari. Jednostavno je ostavljeno previse prostora da svako tumaci na svoj nacin i filozofira a svako od tih lekara ima neki krug ljudi na koji utice i eto problema.

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

7 hours ago, Zli Gli said:

Evo i ovo ume da odbije obicnog coveka, npr. dodjem po vakcinu i kazu mi cekaj jos njih x jer ne moze pojedinacno. Ja sam tip koji kad dodje ispred bankomata ode ako je u redu jos par ljudi, tako bi i za ovo odsetao bez reci.

https://nova.rs/magazin/zdravlje/studija-otkrila-zasto-se-neki-ne-zaraze-koronom-iako-svi-oko-njih-jesu/?widget=under-article&segment=nova-default&article=Za%C5%A1to%20se%20neki%20ne%20zaraze%20koronom%20iako%20svi%20oko%20njih%20jesu&ref=personalized

Evo dva komentara ispod ove vesti, po nacinu pisanja bi se reklo da su kulturni normalni ljudi ali zbunjeni i eto konfuzije u glavi i nista vakcina, jbg. Nema bez obavezne vakcinacije nista, mrka kapa.

Mislio sam da sam sve Vido, kad ono zligli posta drama queen...

Treba mu da ga tera neko da se vakciniše, inače ne može. I da nema red, inače ne može. A i o vakcini ima previše informacija, sto ga zbunjuje. 

Imaš 40 godina a očekujes da te neko drži za ruku dok primas bocu i da ti obeća čokoladicu nakon što sve prodje, inace  je nećeš primiti... Odluči (i jedno i drugo je tvoje pravo, svidelo se to nekom ovde ili ne) al stvarno smanji kuknjavu - svi vakcinisani smo prošli to što ti nisi: informisali se (između ostalog i na ovoj temi), sacekali red , dobili vakcinu. Prosto da prostije ne može biti

chokoladica bi bila skroz ok cry.gif

to se niko nije setio [emoji38]ol:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

7 minutes ago, Zverilla said:

Mislio sam da sam sve Vido, kad ono zligli posta drama queen...

Treba mu da ga tera neko da se vakciniše, inače ne može. I da nema red, inače ne može. A i o vakcini ima previše informacija, sto ga zbunjuje. 

Imaš 40 godina a očekujes da te neko drži za ruku dok primas bocu i da ti obeća čokoladicu nakon što sve prodje, inace  je nećeš primiti... Odluči (i jedno i drugo je tvoje pravo, svidelo se to nekom ovde ili ne) al stvarno smanji kuknjavu - svi vakcinisani smo prošli to što ti nisi: informisali se (između ostalog i na ovoj temi), sacekali red , dobili vakcinu. Prosto da prostije ne može biti

cuj, koje je sve drame preskocio jos - ja mislim da je par stotina strana ovde posveceno samo tome sta je utvrdila faza 2 kod sinofarma i dal ce astrozecevi popadati od trombova :D

ovako lepo sve isprobano na milijardama ljudi, sa hiljadama istrazivanja.

2 minutes ago, Aleksija said:

ovako lepo sve isprobano na milijardama ljudi, sa hiljadama istrazivanja.

Ma nije to to još uvek, šta znam, nisam pametna. Da ima neka tableta da se zguta pa i nekako, nek je i stočna, ali to sa vakcinama mi malo sumnjivo. 

...

Ja ovde zapravo kukam samo na sebe sto sam uopste upao u ovaj podforum i od jednog relativno mirnog zivota dosao do zakljucka da cemo svi da umremo u najgorim mukama vrlo uskoro. Jeste, ja sam drama queen, how yes no.

Ma nije to to još uvek, šta znam, nisam pametna. Da ima neka tableta da se zguta pa i nekako, nek je i stočna, ali to sa vakcinama mi malo sumnjivo. 
Nije sumnjivo, nego nije još ispitano.
Prava istraživanja traju 2-3 godine. Minimum.

... Shiit has hit the fan