Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

16 minutes ago, Zli Gli said:

E pa ako je politicarima celog sveta frka od reakcija naroda tj. glasaca, o cemu mi onda pricamo dalje. Jebo opstanak sveta, daj da sacuvamo fotelje, da ne talasamo mnogo. Molicemo kulturno pa ce se valjda ljudi skontati i vakcinisati... not.

To je bio samo jedan od mogućih, pretpostavljenih, razloga.
Kod nas, u Srbiji, to verovatno jeste glavni kriterijum za sve živo.

Ne može se na nivou celog sveta narediti i sprovesti obavezna (masovna) vakcinacija, to ima samo u SF filmovima gde neka utopistička svetska vlada vodi računa o dobrobiti celog sveta.
U međuvremenu, svako u svom ataru radi šta hoće. Neki slušaju prvo svoje stručnjake za marketing (šta će reći fokus grupe ako se ograniči rad kafića), pa tek onda slušaju šta kažu epidemiolozi.

Edited by Frile

Lose kapiras, steta. Ni u jednom momentu ne zajebavam nego pokusavam da vam ukazem da se borite s vetrenjacama, ljudi okolo nisu kao prosecan ppp forumas nego gore pomenuti Era Ojdanic, jednostavno previse ocekujete.

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

Ako se ne zajebavaš, onda si baš bezobrazan.
A mene zabole za "ljude okolo", kad ovde pišem reakciju na nečije pisanje. Ovde.
Ni ti nisi "ljudi okolo", bar sam mislio da nisi.
Jbga zajebe se čovek.

... Shiit has hit the fan

4 hours ago, Zli Gli said:

Eto, smeta prosperitet nevakcinisanog nebitnog lika a da sam se ubo dobio bi podrsku, bas bedak... Najjaci ste vi sto komunicirate smajlijima, majke mi, a da ne pricam o tome sto si otprilike iz najduze poruke u istoriji mog internet skrabanja izvukao iz konteksta nesto najnebitnije. Bravo care.

Šta da ti napišem kad si počeo da se hvališ po internetu koliko zarađuješ? Jel vidiš ove telektualce i ajtijevce na koje pizdiš da pišu koliko zarađuju? Ne budi seljak ako imaš para. Znam, teško je, i ja bi bio seljak kad bi imao.  

• Popular Post

upravo stigao s treceg cipovanja. moderna posle dva rajfajzena. al to nije sve! ponudili da mi daju sezonsku za grip u drugu ruku, kad sam vec tu. super!

sad odoh da vidim dal hvatam i apple tv uz netflix. 

Ako se ne zajebavaš, onda si baš bezobrazan.
A mene zabole za "ljude okolo", kad ovde pišem reakciju na nečije pisanje. Ovde.
Ni ti nisi "ljudi okolo", bar sam mislio da nisi.
Jbga zajebe se čovek.

... Shiit has hit the fan

I ja se zajebao za mnoge ovde, mislio sam da je forum dobrih ljudi a ono mnogo bezobraznih i zlobnih, nisam jedini. Sreca pa ne zalazim u vecinu podforuma a i odavde cu da odleprsam uskoro, na sportu su svi fini. Svima lepo.

15 minutes ago, adam said:

upravo stigao s treceg cipovanja. moderna posle dva rajfajzena. al to nije sve! ponudili da mi daju sezonsku za grip u drugu ruku, kad sam vec tu. super!

Koliko vremena posle drugog fajzera? 

Šta da ti napišem kad si počeo da se hvališ po internetu koliko zarađuješ? Jel vidiš ove telektualce i ajtijevce na koje pizdiš da pišu koliko zarađuju? Ne budi seljak ako imaš para. Znam, teško je, i ja bi bio seljak kad bi imao.  
Ne brini, meni to ne traje dugo a i nije da uvek bude takav bericetan period. Kazem, od svega napisanog si izvukao najbanalnije iz konteksta, bravo. A to da pizdim na zarade ajtijevaca i telektualaca si izmislio i zbog toga si obican lazov. Uostalom, ljudi su ucili skole da ne bi rmbacili, mi neki smo se pronasli u trgovini, svima super.

Forumasi ovde su mahom iz urbanih sredina, sto Srbije sto inostranstva, obrazovani, dobrostojeci hvala Bogu, i upuceni u medicinska istrazivanja. Prosecan Srbin je iz Bogatica, Arilja, odakle vec, zavrsio srednju skolu, radi za 300 evra i nije mnogo pametan (a mladji su jos gluplji, jezivo) i upucen u vakcine nego ono, slusa Nestorovica jer on govori njemu razumljivijim jezikom, kakav crni virus, soping Milano, sega sala posalica. I onda ovde imamo uzaludno kukanje kako su ljudi stoka a zapravo je to sve ocekivano, samo nekim zescim merama protiv nevakcinisanih moze mozda da se uradi nesto a ovo do 8 i do 10 i je nula bodova.

29 minutes ago, adam said:

upravo procitah studiju u kojoj pise da vakcine protiv gripa i kovida ne uticu lose jedna na drugu, u smislu medjusobnog smanjivanja broja antitela.

javi kakav je prijem :)

Edited by Aleksija

28 minutes ago, Aleksija said:

upravo procitah studiju u kojoj pise da vakcine protiv gripa i kovida ne uticu lose jedna na drugu, u smislu medjusobnog smanjivanja broja antitela.

javi kakav je prijem :)

javicu. zasad ok al nije proslo dovoljno vremena. videcemo.

1 hour ago, vememah said:

^

Nijedna vakcina koja se daje širokoj populaciji nije u eksperimentalnom statusu, već imaju odobrenja za upotrebu u hitnim situacijama.

Uz to, FDA je potpuno odobrio Fajzerovu vakcinu u avgustu, nakon što ju je prvobitno odobrio za upotrebu u hitnim situacijama još u decembru 2020.

https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-covid-19-vaccine

A eksperimentalna i za u hitnim slucajevima se tehnicki ralikuju u ..?

Ali, da bi se ovde uvela obavezna vakcinacija, nas ALIMPS treba da potvrdi da je vakcina sigurna. Dok god je u eksperimentalnom/odobrenje za hitnu situaciju statusu, nema nista od obavezne vakcinacije. 

54 minutes ago, Moonwalker said:

Koliko vremena posle drugog fajzera? 

sest meseci, skoro pa u dan. zvali dan ranije, ja zakazao par dana od kad su zvali.

• Popular Post
1 hour ago, Zli Gli said:

Sto se tice Srba, ima ona dobra fora. Samo shvatite da prosecan Srbin nije Nikola Tesla nego Era Ojdanic i sve ce vam se samo objasniti.

Ne stoje stvari baš tako.

Problem je što je dostupnost informacija (istinitih i lažnih) dala mnogima iluziju da su obrazovani i da znaju sve na belom svetu i to najbolje. A ne znaju osnovno, da selektuju informacije.

U mom bablu, vakcinisali su se oni koji umeju da misle trezveno. Tu ima dosta i seljaka, rođaka, koji ne filozofiraju mnogo. Rekli lekari da treba boca, ok idemo.

Najgore je u grupi onih koji samo misle da su dobro obrazovani  (suštinski to nisu) i kojima je YouTube izvor svetske mudrosti.

Dakle, ne, ne treba da budeš Tesla da bi se vakcinisao, treba samo da ne budeš onaj koji je tragično nesvestan svog neznanja.

18 minutes ago, ZerrorR said:

A eksperimentalna i za u hitnim slucajevima se tehnicki ralikuju u ..?

:dry:

U tome što se eksperimentalna davala u studijama I, II i III faze pa je onda ako su rezultati bili zadovoljavajući odobrena i prestala da bude eksperimentalna.

I to je to, ne bih te više zadržavao.

• Popular Post

Pravda za eru :sleep:

676

35 minutes ago, vememah said:

:dry:

U tome što se eksperimentalna davala u studijama I, II i III faze pa je onda ako su rezultati bili zadovoljavajući odobrena i prestala da bude eksperimentalna.

I to je to, ne bih te više zadržavao.

Dakle, sad smo negde na 3.5 fazi...