Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

"U razdoblju od početka pandemije do 13.10.2021. bilo je ukupno 1.892 osobe u kojih je utvrđena reinfekcija prema kriterijima PCR pozitivitet nakon najmanje 90 dana poslije inicijalnog PCR pozitiviteta što čini 0.54 % oboljelih. To je metodologija koja je korištena i u UK i podaci su nešto viši ali usporedivi", kažu iz HZJZ-a.

Dodaju i kako se radi o toliko malom broju reinfekcija da prethodno oboljele osobe jednostavno nisu prikazivali u izvješćima jer bi se radilo o pojedinačnim slučajevima"

Ситуација их Хрватске, рекло би се да имунитет након прележане инфекције дуго траје. 

Ih, nasalio se malo a vi odma' pucate... Mada nije da nije malo konfuzno.

Lupetaš [mention=239]Zli[/mention] Gli.
A kad kreneš da šamaraš koliko je star opel iz švice ovo ono, ali ima ovo i ono, onda ti nije prekomplikovano kad treba da objasniš srbendi...

... Shiit has hit the fan

Ma kakvi, ja to sto jednostavnije, nema lazi nema prevare i ide nekako, mada bolje prolaze ovi sto varaju s kilometrima i na razne druge nacine ali neka ih. A za kladionicu jesam bio ekspert za razne kombinacije do kraja 2019. i onda je svevisnji resio da me isece, verovatno sam bio los covek, sta znam.

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

Ali prosečan gradjanin nema uopšte šta tu mnogo da kalkuliše oko vakcine, kao što ne kalkuliše ni oko drugih lekova koje mu po potrebi prepišu.
Posluša savet lekara i zaštiti sebe i svoje najbliže.

Do svega ovoga je i došlo zato što svi koji umeju da koriste gugl odjednom misle da su eksperti za sve živo, pa padnu već na prvom fejk njuz testu.

Pitanje je zapravo vrlo jednostavno, veruje li neko u medicinu i nauku ili ne. Ko veruje, ode na vakcinaciju.

Edited by mraki

@Zli Gli
ove teme mnogima od nas nisu za šaljenje, pa se nemoj čuditi zbog reakcija kada godinu ipo od početka epidemije glumiš zbunjenog i neobaveštenog 

Edited by Frile

meni se čini da je gli ušao u glavu nevakcinisanog srbede koji nije antivakser nego je samo zbunjen onim što čuje na TV i što inađe na netu. imam takve ovde u selu. a kad dodam ono što mi je sada smisleno: "a što me teraju da se potpišem?" postajem ubeđen da je potebna promena u glavama vlastodržaca.

@mraki

Pitanje je zapravo vrlo jednostavno, veruje li neko u medicinu i nauku ili ne. Ko veruje, ode na vakcinaciju.

veruje u medicinu i nauku. ali, medicinari su i šekler i kon i nestorović i mila. kome verovati?

Edited by djordje geprat

16 minutes ago, Zli Gli said:

Ih, nasalio se malo a vi odma' pucate... Mada nije da nije malo konfuzno.

Ma kakvi, ja to sto jednostavnije, nema lazi nema prevare i ide nekako, mada bolje prolaze ovi sto varaju s kilometrima i na razne druge nacine ali neka ih. A za kladionicu jesam bio ekspert za razne kombinacije do kraja 2019. i onda je svevisnji resio da me isece, verovatno sam bio los covek, sta znam.

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

Probao sam da doprem no...

Napisao sam ti vec ali izgleda da mora ponovo....

Ljudi umiru od ovog sranja.

Ljudi koji nicem nisu zasluzili to sto im se desilo

8 minutes ago, djordje geprat said:

@mraki

veruje u medicinu i nauku. ali, medicinari su i šekler i kon i nestorović i mila. kome verovati?

Ne pojedincima, već zvaničnoj preporuci struke. U normalnoj zemlji svakako i nadležnim institucijama.

Da, problem je što i odredjeni doktori kod nas umesto da se istraživanjem bave kroz stručnu literaturu, oni to rade preko nekih opskurnih YT kanala i portala, ali to je druga priča.

Edited by mraki

3 hours ago, Sammael said:

5) Ivermektin je dokazano efikasan za samo 1 stvar, a to je rešavanje problema parazita kod životinja. Bukvalno ne mogu da shvatim na osnovu čega neki ljudi misle da je efikasniji i ima manje nusefekata od vakcina, valjda zato što to razne Slavice pričaju po internetu? 

Najjače kod Ivermectina je to licemerje. Vakcina i 7 milijardi doza i koliko hoćeš istraživanja i dokaza o efikasnosti - neprovereno, a po grupama se kurče sa nabavljenim bocama ivermectina na kojima piše "za ovce, konje i stoku". To je provereno. 

Pa jebote...

@mraki

ma to je prva priča. ima li podataka o procentu vakcinisanih kod ruralih i urbanih stanovnika? ovde u selu svi gledaju pink i hepi. i baš kao što je On zvezda, tako je i nestor i slični. po drugoj osnovi, sinoć na hepiju, kapetan dragan. ko da traži zvaničnu preporuku struke. ovo je tu, na izvolte. dodaj i da je muškarac, domaćin, glava porodice koja se za sve pita. i za glasački listić i za vakcinu. a dobar deo urbanog stanovništva je "urban". samo po mestu boravka.

vlastodršci moraju da promene pristup vakcinaciji na medijima koje kontrolišu i da izbace pravo na nenošenje maske i nevakcinisanje i "dresing kod":rolleyes: u svojim glavama.

Pa tu se vraćamo na ono prvo pitanje, veruješ li medicini i nauci ili ne, toliko je jednostavno.

Nestorović ne veruje i priča neke nebuloze.

Šta on uopšte radi na nac. frekvencijama i zašto i dalje ima dozvolu za rad je drugo pitanje.

Edited by mraki

• Popular Post

Pa vi nista ne shvatate:

Srbovi nisu ocajni nego imaju trip da su mnogo inteligentni i da ce da ispadnu pametniji od vecine...Tako da uvek traze alternativu necemu i koju ce samo oni exkluzivno da koriste da bi ispali najpametniji.

Opak ego sindrom.

Vratimo se temi. Ima li jos gde Moderne osim sajma u BG, zna li se?

Našao sam način kako da primim 6 doza, zapravo tako je zvanično po tumačenju naše e-uprave :naughty:

[mention=4]Marvin (Paranoid Android)[/mention]
Ma kakvi. Antivaksere nikakav podatak ne može pokolebati. Na fb sam imao raspravu vezano za Nestorovića. Na početku je dobio gomilu negativnih komentara, onda je došla horda njegovih vernika, i tu ništa ne pomaže, nikakav podatak, istraživanje, ma ništa ne može uticati na njih. Ja jedino rešenje vidim u kovid propusnicama na globalnom nivou, na neki način bi bili isključeni iz društvenog života, tako da bi im se volja brzo pokolebala. Tako nešto naravno nećemo gledati. Društva kao srpsko će biti razvaljena svakim novim talasom sve više, a iz čisto populističkih razloga se niko takvima neće zamerati.
Nestorović ima lični otklon prema vakcinaciji (naravno, potpuno neopravdan) jer mu je dete autistično i on sumnja da je to zbog vakcinacije. Apsolutno nema dokaza za tako nešto međutim, on je zbog toga vremenom počeo da gubi sve više kontakt sa realnošću.
Inače da se pohvalim, primio sam booster dozu danas (Fajzer kao i prve dve) i osećam se skroz ok, isto kao i kod prve dve vakcinacije. [emoji846]

Što se reakcija nakon dva Zeca i buster Fajzera tiče: zeke - dva velika kera, fajzer - mali ker.