Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Znam da je bilo sigurno. Koje je radno vreme sajmaza vakcinaciju?

Možda je bilo, ali propustio sam: da li u Srbiji može da se izvadi zeleni sertifikat (ili neki njegov pandan protiv policijskog časa) ukoliko je neko uredno vakcinisan u inostranstvu (2 Fajzera ili 2+1 Moderne, USA)? Na onom tužnom CDC kartončiću nema nikakav bar kod, pa mi deluje da bi me kontrolori pedalirali napolje naglavačke (iako npr. na Surčinu radi posao)...

Je l' to provereno na terenu za Modernu da daju pola doze za buster? I može li posle 2 Fajzera ili insistiraju da opet bude Fajzer?

jel moderna sigurno ide pola doze za busterovanje?

i da li je ima na sajmu?

hvala drugari

Tako je napisao čovek.

14 hours ago, Strucnjak said:

Upravo se Modernizovao posle AZ, na sajmu, buster daju pola doze. Videcemo kako vozi.

aj sutra da probamo in vivo  :)

e,da,

to sa pola doze jel smislio pavle zelic i ostatak nase ekipe ili je to tako svuda u svetu?

Edited by foto

Ne, Moderna je sama tražila (pre svega zbog neželjenih efekata) i FDA i EMA su odobrili.

hvala vemenah

Za one koji nisu detaljno pratili, pola doze Moderne (50 μg) ima za 67% više korisne supstance nego cela doza Fajzera (30 μg).

Edited by vememah

@Strucnjak be like

spacer.png

Prosecan nevakcinisani srbenda koji mozda zeli da se vakcinise ali guglajuci naleti na ovu temu

Prva doza, ok, a sta je ovo druga doza, kad se to uzima, jbt vidi ima i treca, neki buster, vidi rokovi neki 4 meseca 5 meseci, da li cu dumrem ako uzmem jedan dan pre roka, da li cu se zarazim i dumrem ako ne uzmem na vreme tj. bustujem se, vidi sad i cetvrta moderna, pardon ne moderna nego bolje fajzer a moze i astrozeka, samo ne kinez jer ne stiti provereno, mada u mom mestu nema modernih astrozeka pa moze i fajzer ali cekaj, od njega boli ruka i skace temperatura a od ostalih lagano sve, cekacu da dobiju te proverene...

Fuck this, dajte mi taj ivermektin, klintone nemas sanse, ti si zena! 919675237b45eb3d240a52bea62606d3.gif

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

A u kladionicu, vezane sisteme i kvote se razumeš?

Meni je to mnogo komplikovanije od vakcina, a nisam prosečni Srbenda :sad:

Lupetaš @Zli Gli.
A kad kreneš da šamaraš koliko je star opel iz švice ovo ono, ali ima ovo i ono, onda ti nije prekomplikovano kad treba da objasniš srbendi...

... Shiit has hit the fan

1) Svaka vakcina je bolja od nikakve.

2) Postoji šansa za svaku vakcinu da ima ozbiljne nusefekte isto kao što postoji šansa da umreš od aspirina (zapravo mnogo manja, od aspirina umire dosta ljudi svake godine).

3) Ako ima šanse da primiš moderniju vakcinu kao buster, primi.

4) Niko nema pojma koliko tačno traje zaštita posle vakcine kao što niko nema pojma koliko traje posle preležane korone, ali statistika kaže da pada posle 5 meseci od 2. doze.

5) Ivermektin je dokazano efikasan za samo 1 stvar, a to je rešavanje problema parazita kod životinja. Bukvalno ne mogu da shvatim na osnovu čega neki ljudi misle da je efikasniji i ima manje nusefekata od vakcina, valjda zato što to razne Slavice pričaju po internetu?