Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Pošto mene sad cepaju Pancef-om, kao nezvanično obolelog, jel ima neko ograničenje povodom toga?
Mislim, svakako ću pitati doktorku...
Nego ono, šta su vam do sada govorili?

... Shiit has hit the fan

Kako nezvanično obolelog? Jel pao neki test?

Pa nece da pelcuju dok traje terapija antibioticima a nisam sigurna koliko treba da prodje - dve nedelje ili mesec dana

37 minutes ago, Frank Pembleton said:

Pošto mene sad cepaju Pancef-om, kao nezvanično obolelog, jel ima neko ograničenje povodom toga?
Mislim, svakako ću pitati doktorku...
Nego ono, šta su vam do sada govorili?

mesec dana posle antibiotika minimum

Moj skromni doprinos sloganu za ivermektin: "Pola pije, pola Šarcu daje."

E jbg, Movsesijan me pretekao.

Edited by Milošica

Kako nezvanično obolelog? Jel pao neki test?
Pu pu pu...
Ono, sve sem testa govori da jeste.
Ma ja to kolokvijalno, da citiram:
Ja te tretiram kao pozitivnog, i ponašaj se tako, a valjda je već protutnjalo...

Just now, Frank Pembleton said:

Pu pu pu...
Ono, sve sem testa govori da jeste.
Ma ja to kolokvijalno, da citiram:
Ja te tretiram kao pozitivnog, i ponašaj se tako, a valjda je već protutnjalo...

Pa ako imaš treću vakcinu u planiranju, moraš da znaš 100%, jbg. Ako si imao, ne treba ti vakc 6-7 meseci. Ako nisi, moraš za 3-4 nedelje. Glavno da te ne šamara jako.

Pa ako imaš treću vakcinu u planiranju, moraš da znaš 100%, jbg. Ako si imao, ne treba ti vakc 6-7 meseci. Ako nisi, moraš za 3-4 nedelje. Glavno da te ne šamara jako.
Pa ako je test merilo, nisam.
U principu iz razgovora sa doktorkom je da su ovo posledice, ali ko bi ga znao. Videćemo.

Mozda jos nije kasno za seroloski? 

pa oko 3-4 nedelje posle pojave simptoma, kachio je v grafik, ali sam ja opet i zaboravila i izgubila grafik. i opet cu!

ja cu poslati momka i dete na igg, pa ako oni imaju, imacu i ja :D

jel za trecu vakcinu treba opet prijavljivanje ili oni opet javljaju preko smsa ili treba sam da se ode?

10 minutes ago, angelada said:

Mozda jos nije kasno za seroloski? 

E jer taj seroloski pokazuje da je virus protutnjao, nema veze sa antitelima (vakcina) an general?

Moram to da odradim onda, imao sam par cudnih situacija preko leta i onomad. Nista temp, samo malaksalost, pripisao meteoropatiji

Edited by Caligula

Dovoljno da se ode za trecu. 

a za seroloski nisam struka - ali valjda treba da se pojave neka antitela koja pokazuju prisustvo virusa a koja nisu ista antitela kao ona od vakcine. Mogu da pozovem beolab da mi objasne bolje. Vadila sam ga nekoliko puta ali gde li je to zavrsilo boga pitaj, pa nemam da procitam. Edit - sad cu da vidim na mejlu ako nisam obrisala u velikoj gmail cistki.

jedna struka mi je pre neki dan rekla da ako je proslo suvise vremena od kad sam posumnjala na zarazu nema smisla da ga vadim jer nece biti tih antitela od zaraze vec samo ovih od vakcine i posledica prelezane bolesti.

edit:

evo koja sam merila kad sam sumnjala, ali koliko sam ukapirala -

ona ne traju vecno vec odredjeno vreme i posle se mere igg:

D2DF6588-7CB6-4ABC-888C-93E0AA3F9379.jpeg

Edited by angelada