Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

5 hours ago, renne said:

jel pretek'o onaj  @namenski

Prisutan! :D

Summjivo je zasto se tek sada vakciniso i zasto bas rajfajzerom?

juce ujutro primio buster fajzer, posle 2 zeke. od sinoc me voza temperatura koja ide i preko 38.

dodatna zajebancija je sto je ortak sa kojim sam bio u kontaktu jutros pozitivan.

pas, majka....

23 hours ago, Marvin (Paranoid Android) said:

Zna li neko koliko je (ne)poželjno primati vakcinu za grip jedno 3 nedelje pre treće doze?

Znamo.

Meni su nudili da primim obe istovremeno, 2 u 1. Ja hteo, al se nešto administrativno iskomplikovalo, pa nisam.

Nisam ja tu nešto bio poseban pa samo meni ponudili; kad se registruješ za treću dozu (walgreens.com), ponude ti da štrikliraš opciju “kad već zavrćem rukav, dajte mi i onu protiv gripa”.

jel u Belexpu i dalje vakcinacija?

veća gužva nego inače, malopre kad sam prošao, autobusi parkirani ispred kao da je sns u gradu

Mislim da je tamo neko juniorsko svetsko prvenstvo u rvanju ili tako nešto. 

jel u Belexpu i dalje vakcinacija?

veća gužva nego inače, malopre kad sam prošao, autobusi parkirani ispred kao da je sns u gradu
Nema tamo

Послато са SM-N985F помоћу Тапатока

Evo koga zanima potpuno arbitrarna stvar za AZ klub: 5 i po meseci od druge AZ vakcine, radio AT:

Ref: 50

Stanje: 646

Ono, valjda nije loše, 12 puta preko granice.

Meni lično je sad dilema što mi razum govori da sačekam mesec-dva bez problema zbog nivoa AT, međutim test sam radio jer mi predstoje dva puta van zemlje, krajem novembra i sredinom decembra, i sa putovanjima je verovatno gotovo nekog 15-20 decembra. Recimo da se vratim u zemlju 20. decembra, hoće na aerodromu neko da postavlja pitanje što mi u sertifikatu piše da je poslednja vakcina primljena 20. maja, to jest tada će biti 6+1 meseci? Kad sam prolazio kroz aerodrom pre 5 dana tražili su sertifikat, mada pokazao ga na telefonu, nisu ga baš detaljno zagledali.

@Marvin (Paranoid Android) Ja sam posle šest mjeseci od druge doze, fajzer doduše, imao gotovo pa identičan rezultat ovom tvom. U tom trenutku sam pomislio da je možda dobra ideja da sačekam neko vrijeme, možda da početka idućeg talasa, računajući da je pik trenutnog tu negdje. Ispostavilo se da mi kalkulacija ne valja, ovaj talas je daleko najduži od svih do sada a gomila poznanika se zarazilo u tom periodu - neki, na žalost, i u periodu 3-4 mjeseca od primljene vakcine. Povrh svega toga čitao sam imunologa Miloša Markovića koji je pričao o tome kako se ne treba oslanjati na broj antitijela u tim testovima. Tako da sam se ipak vakcinisao trećom dozom tri nedelje posle isteka šest mjeseci.

A što se tiče intervala koji su oni naveli, određen je kao i sve ostalo, paušalnom metodom, tako da ne vjerujem da će bilo ko praviti probleme oko toga, ako je to jedina stvar koja te muči.

1 hour ago, keitel said:

@Marvin (Paranoid Android) Ja sam posle šest mjeseci od druge doze, fajzer doduše, imao gotovo pa identičan rezultat ovom tvom. U tom trenutku sam pomislio da je možda dobra ideja da sačekam neko vrijeme, možda da početka idućeg talasa, računajući da je pik trenutnog tu negdje. Ispostavilo se da mi kalkulacija ne valja, ovaj talas je daleko najduži od svih do sada a gomila poznanika se zarazilo u tom periodu - neki, na žalost, i u periodu 3-4 mjeseca od primljene vakcine. Povrh svega toga čitao sam imunologa Miloša Markovića koji je pričao o tome kako se ne treba oslanjati na broj antitijela u tim testovima. Tako da sam se ipak vakcinisao trećom dozom tri nedelje posle isteka šest mjeseci.

A što se tiče intervala koji su oni naveli, određen je kao i sve ostalo, paušalnom metodom, tako da ne vjerujem da će bilo ko praviti probleme oko toga, ako je to jedina stvar koja te muči.

Hvala, već mi par drugara reklo da se ne zajebavam, pogotovo jer predstoje 4 prolaska kroz aerodrome, nekoliko kancelarijskih i vozovi/metro dana. Rok od 6 meseci bi mi bio 2 ili 3 dana taman pred put, što baš nije najbolje, pa se nadam da će me primiti sutra ili prekosutra što je desetak dana ranije od 6m, pozvaću se na ono uputstvo što je Vememah kačio.

Koliko sam shvatio, tih 210 dana je rok vazenja zelenog digitalnog sertifikata, tacnije, desavalo se da kad se ocita QR kod, da ne pokaze da je validan. To su kao resili.

Ja cu u petak na trecu dozu fajzera.

Da li u Bloku bockanje radi u DZ ceo dan ili do 17h?

6 minutes ago, Milosh76 said:

Koliko sam shvatio, tih 210 dana je rok vazenja zelenog digitalnog sertifikata, tacnije, desavalo se da kad se ocita QR kod, da ne pokaze da je validan. To su kao resili.

Ja cu u petak na trecu dozu fajzera.

Da li u Bloku bockanje radi u DZ ceo dan ili do 17h?

vakcinacija u dz u bloku radi od 8-19

Džebnula Fajzera posle dva Sputnika (nisam birala to bilo na meniju proletos ) kao buster, kontam hladni rat završen davno .... na Sputnika nisam imala nikakvu reakciju sada ćemo videti  ... Ovi ludaci kod nas u Domu zdravlja vakcinišu sve na jednom punktu, pun očin penzosa za sezonsku, pa onda ideš po čekaonici i navatavaš ostalih pet za Fajzera ... četiri reda paralelno, kao Japanci jedni drugima na glavama sede ...

S konja na magarca :fantom:

On 1.11.2021. at 2:56, vememah said:

Negde pak vraćaju:

Jel ima neki znacajan pomak u broju vakcinisanih u poslednjih nedelju dana?