Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

3 hours ago, Moracikus said:

Kolko sam ja to shvatio da bi delta nestala potrebno je 85% kolektivnog imuniteta. Trenutne vakcine daju samo 50% zastite na asimtomaticne zaraze tako da treba kovid da dobije 70% stanovnistva a ostalih 30% je vakcinisano  i onda ona prestaje da se siri

zašto onda u uk imaš 40k zaraženih dnevno, a pri tome 94% stanovništva ima antitela na korolu...

Edited by vememah

Pričali smo o ovome već: broj zaraženih je potpuno besmislena kategorija. I na dnevnom nivou, a da ne pričam o onoj kumulativnoj. Šta uopšte znači podatak da je u Srbiji registrovano milion i sto hiljada zaraženih (ili milion i sto hiljada pozitivnih testova, još gore) kada već sada možemo da pretpostavimo da ih ima najmanje pedeset posto.

Broj mrtvih ima smisla samo na godišnjem nivou u odnosu na prosjek. SZO svakako treba da da neku preporuku da se broj hospitalizovanih usvoji kao mjerna jedinica na osnovu koje treba djelovati.

On 27.10.2021. at 20:37, Marvin (Paranoid Android) said:

Zeka >>> Fajzer

:zeka:

Pa ne baš, tj brojevi nemaju smisla dok se ne uvede faktor “koji procenat studentske populacije je vakcinisan kojom vakcinom” i to nekako normira….

18 minutes ago, pt 2.0 said:

Pa ne baš, tj brojevi nemaju smisla dok se ne uvede faktor “koji procenat studentske populacije je vakcinisan kojom vakcinom” i to nekako normira….

Nemoj bre sa činjenicama i naučnim metodama da mi opovrgavaš ono u šta želim da verujem! :mad:

FC7YZ-dWYAAQ4hD?format=jpg&name=large

FC7YZ-iXsAMTcIh?format=jpg&name=large

Edited by vememah

Znaci potrajace dok smo zivi, prelepo. Mada sam vec i omatorio pa mi se sve manje putuje, mozda da obidjem dva druga u Cikagu i Majamiju i jos koji put Svicarska i posle neka me zatvore lokalno, nije frka.

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

8 hours ago, gone fishing said:

zašto onda u uk imaš 40k zaraženih dnevno, a pri tome 94% stanovništva ima antitela na korolu...

Zato sto je test na antitijela obicno smece da se radoznalom narodu uzmu pare

8 hours ago, gone fishing said:

Samo odraslih, ne i dece, među kojom se virus trenutno najviše širi.

The presence of antibodies to COVID-19 suggests that a person previously had the infection or has been vaccinated. In the week beginning 27 September 2021, the percentage of adults that would have tested positive for antibodies is estimated to be:

92.2% in England
90.0% in Wales
90.8% in Northern Ireland
91.3% in Scotland

https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/healthandsocialcare/conditionsanddiseases/articles/coronaviruscovid19latestinsights/antibodies

Edited by vememah

rekao žvaljo 03.11. moderna na švedskom stolu

Aj ovde da pitam:

gde moze vakcina protiv gripa da se primi - samo maticni dz ili bilo koji?

3 hours ago, Friend said:

Aj ovde da pitam:

gde moze vakcina protiv gripa da se primi - samo maticni dz ili bilo koji?

svakako moras prvo kod izabranog lekara, bar tako je kod nas - nije isti princip kao za kovid vakcine. tako da pretpostavljam da je maticni dz - al najbolje da pitas telefonom.

Zna li neko iz prve ruke ili iz literaturetm kada i dokle moze da ocekuje reakcija na prvu dozu pfajzera?