Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

U DZ Voždovac nemaju Astru.

Gužve su povelike, bilo je oko 30 ljudi već u 8 na vakcinalnom punktu. Ne pomaže ni lokacija istog, što moraš da prođeš kroz dva druga buljuka ljudi koji nešto čekaju.

2 hours ago, Filozof manijak said:

Planiram kraći izlet do Poljske krajem maja iduće godine, pa se preraččunavam sa tih 6 meseci nakon poslednje doze, kada i kako se iskombinovati.

Moja procena je da sledi novi pad slucajeva na prolece i racunam da sacekam neku ranu jesen za sledecu vakcinu. U smislu da bih radije bio vakcinisan i pod punom zastitom tokom ovih hladnih meseci nego na prolece. Takodje, verujem da cemo do tada dobiti noviju varijantu vakcine koja sljaka direktno protiv Delte. 

Edited by Mos

Dobri smo ako ostane na delti, koliko toliko.

Druga doza bila krajem marta, euprava me 2 puta zvala na buster, merio danas antitela 51 u odnosu na granicu 1. Sta da radim?

Nacionalni stručni komitet za imunizaciju doneo je preporuku da se treća doza vakcine prima pet meseci nakon revakcine „Fajzerom“, „Astra Zenekom“ ili „Sputnjikom“ odnosno četiri meseca posle revakcine „Sinofarmom“.

Preporuku Nacionalnog stručnog komiteta za imunizaciju treba da usvoji niz regulatornih tela od Ministarstva zdravja preko Vlade do Kriznog štaba. Videćemo da li će to i kada biti prihvaćeno.

Edited by mraki

1 minute ago, Milosh76 said:

Druga doza bila krajem marta, euprava me 2 puta zvala na buster, merio danas antitela 51 u odnosu na granicu 1. Sta da radim?

Nijednom nisam merio anti tela, a trećiom sam se dekn'o par dana pošto sam dobio sms... 

Nijednom nisam merio anti tela, a trećiom sam se dekn'o par dana pošto sam dobio sms... 
Na srecu nisi imao ozbiljan kovid i veoma burnu reakciju na obe doze fajzera.... Ja jesam, zato i pitam :D

A antitela merim jer radim krvnu sliku na oko 2 meseca po preporuci doktora
48 minutes ago, Milosh76 said:

da ideš da se boccneš  čim pre

Mislis da ovih 51 ne znaci mnogo ili da ne stidi dovoljno ili ... ?

Mislim i da ne štiti mnogo, i da vrlo brzo može da se strmopizdi

Mislis da ovih 51 ne znaci mnogo ili da ne stidi dovoljno ili ... ?
Svakako ne treba da praviš odluke na osnovu nečega što će ti reći neko sa foruma osim ako nije kvalifikovan.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

To se podrazumeva, cisto pitam za misljenje... sto se odmah duris :tongue:

dodje mi majkemi da uradim antitela i da vas pitam shta mislite, samo da bih vam rekla da niste kvalifikovani, a onda kad dodju ono troje chetvoro shto jesu kvalifikovani, s njima se posvadjam po drugom kriterijumu :D

naravno da ce da radi kako on hoce, a ne kako mi hocemo hihi.gif

sent from novi mnogo jak bubamoto.

1 hour ago, Milosh76 said:

Em si preležao (a kao preležavanje je 99% efikasno (zaboravih da l' u odnosu na (novo) zaražavanje ili na teži oblik/hospitalizaciju)) em si vakcinisan (sa izmerenim antitelima), Trebalo bi da si imunizovan (u svakom smislu te reči). Možda da sačekaš Modernu.

Sigurno je da treća doza neće da škodi, a da l' će da pomogne (još više), možda (u smislu da "podigne" broj antitela),

Edited by stray cat

1 hour ago, Milosh76 said:

Bustuj se! Moja sestra imala 45 (fajzer primila) na istu granicu, pa se zarazila nakon sto je odlozila buster ushicena rezultatima. Lagano je prosla sa koronom, no sto se zezati...

Edited by Spooky