Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Buster cetiri meseca posle kineske vakcine od danas.

Edited by Amelie

11 hours ago, Alfa said:

Jao hvala ti beskonacno, deluje, deluje, moraaa, sad mi je lakse. Hvala ti, mirna sam.

Spajkići počinju sa razvojem u mišiću gde su te bocnuli, nema veze sa grlom. U principu malo šta je moguće uopšte i učiniti da bi se eventualno sprečio razvoj, tako da nema razloga za brigu baš nikakvog.

25 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

U principu malo šta je moguće uopšte i učiniti da bi se eventualno sprečio razvoj, tako da nema razloga za brigu baš nikakvog.

Ovo defintivno. Jedino neke jače antibiotike bi trebalo izbeći, tačnije ne primati vakcinu odmah nakon njih.

Ćaletov kum, dijabetičar i srčani bolesnik, napio se isto veče kad je primio drugog fajzera za rođenje unuka, neizdrž jebiga :D Nekoliko meseci nakon toga(pre nekoliko nedelja), bio je pozitivan na koronu i simptomi su trajali dva dana u vidu temperature(u rasponu 37-38) i blage malaksalosti.

Edited by Milošica

45 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Spajkići počinju sa razvojem u mišiću gde su te bocnuli, nema veze sa grlom. U principu malo šta je moguće uopšte i učiniti da bi se eventualno sprečio razvoj, tako da nema razloga za brigu baš nikakvog.

Hvala @Dankan Ajdaho. Ja sam pila antibiotike do 9. oktobra zbog one upaljene zlezde, proslo je 16 dana otkako sam prestala da ih pijem pre vakcine, a i na kontroli mi je dermatolog rekao da idem slobodno da se vakcinisem. Oni traze da prodje 14 dana, ja sam otisla 16 dana od prestanka pijenja. Jedino ako taj Roximisan sto sam pila nije bas bas jak. :unsure: 

Nema nuspojava, tek neku blagu temperaturu sam imala 37,3 i jako me boli mesto uboda i bol se siri po celoj ruci povremeno. Ni blizu one jezetine od druge doze. Valjda radi, mora da radi, ja sam ispostovala to za antibiotike.

@Alfa

Radi vakcina, i to radi brzo, za 7 dana ogroman skok  antitela (uzorak mali koji imam od testiranih ljudi). I meni je druga doza bila mnogo teza od trece 

Ako sam dobro shvatio, preporuka EMA je:

Fajzer /Moedrna- dodatna doza za osobe sa jako lošim imunim sistemom najmanje 28 dana od druge doze

Fajzer - booster doza najmanje 6 meseci od druge doze za starije od 18 godina (istraživanja rađena na populaciji 18 - 55)

Moderna - booster doza nakon 6 do 8 meseci od druge doze za starije od 18 godina - ali pola "redovne" doze

Bustovan trećim Fajzerom u DZ Palilula. Solidan broj ljudi u čekaonici, pola za treću dozu, a pola za prvu, koliko sam uspeo da primetim. Kao i prošli put osoblje vrlo organizovani. 

Edit: u ponudi su Fajzer i Sinofarm

Edited by vorda

Sad zvanično može posle 5 meseci, idu forumske zeke da se bustuju? 
Keva isto primila AZ negde u to vreme…

Edited by mraki

37 minutes ago, vorda said:

Bustovan trećim Fajzerom u DZ Palilula. Solidan broj ljudi u čekaonici, pola za treću dozu, a pola za prvu, koliko sam uspeo da primetim. Kao i prošli put osoblje vrlo organizovani. 

Edit: u ponudi su Fajzer i Sinofarm

Krenula frka zbog teških slučajeva iz ličnog okruženja.

Edited by Milošica

boostovan fajzerom u subotu, jos uvek imam oteklinu ispod pazuha.

treba nesto raditi u vezi toga? 

pretpostavljam da ce proci samo od sebe.

za koliko vremena?

41 minutes ago, Milošica said:

Krenula frka zbog teških slučajeva iz ličnog okruženja.

Jeste, reći će se da je to zbog kovid propusnica, mere imaju efekta :happy:

33 minutes ago, Djuro said:

boostovan fajzerom u subotu, jos uvek imam oteklinu ispod pazuha.

treba nesto raditi u vezi toga? 

pretpostavljam da ce proci samo od sebe.

za koliko vremena?

4-5 dana, samo od sebe...

Meni se pojavilo 1-2 dana posle, ali nisma ni nešto obračao pažnju...

4-5 dana, samo od sebe...

Meni se pojavilo 1-2 dana posle, ali nisma ni nešto obračao pažnju...
baba je uzela da opere prozore i sve otishlo ko krpom odneto.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

aktivnost pomaze? da odem da trcim?