Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Popular Post
3 minutes ago, Sara said:

ali nisam ubedjena da nam je vakcina trenutno neophodna

Kako misliš nije vam neophodna vakcina? Imate nizak broj antitela, niste vakcinisani, delta varijanta još jača, vakcinisani teže prenose drugima i"nisam ubeđena da nam je vakcina trenutno neophodna" 🤦‍♂️ pritom imate trudnu snaju kojoj biste mogli da zakomplikujete život

Edited by garmonbozia

3 minutes ago, Sara said:

MI smo prelezali koronu u novembru prosle godine, na testu prosle nedelje ja 268 antitela, muz 460

Nije bas da mogu da radim u kovid bolnici ali nisam ubedjena da nam je vakcina trenutno neophodna.

Snaja u 7 mesecu trudnoce, ginekolog joj savetovao obaveznu vakcinaciju, cutim kao zalivena al ziva nisam.

Na kojoj referentnoj vrijednosti su ostvareni ti brojevi? Ako je 50, daleko od toga da nema razloga za brigu.

1 hour ago, yabadaba said:

To sam i ja primetio da je često. Da to uverenje o nevakcinisanju najčešće nije jako. Čini mi se da treba samo malo gurkanje u pravom smeru odnosno da su pravi antivaxeri retki. Misli da bi npr. sjajne rezultate dalo kada bi svakome izabrani lekar 1 na 1 rekao da mu preporučuje vakcinaciju.

Ovo sto se ja srecem, a koliko-toliko je sa mozgom, naravno da ima tu "nesigurnost" .

Po mom misljenju , zato sto zapravo znaju da nisu u pravu, i da ne mogu da "brane" taj svoj stav.

21 minutes ago, arheolog1981 said:

pa šta ako si lekar, jel sad možeš i srce da operišeš kao lekar opšte prakse?

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Pa to... Ne zna ni svaki advokat krivicu da bi bio stručnjak u zom tegmentu, ne zna svaki ITjevac mreže  da bi bio stručnjak u tome, na primer...

U okviru oblasti ima mnogo specijalizacija, ti znas nesto nacelno iz svake podoblasri, ali nisi stručnjak... Ali ljudi vole da pametuju i jbg, lupaju kao maksim po diviziji, ali imaju titule da to opravdaju... I onda se veruje titulama...

29 minutes ago, Milosh76 said:

S obzirom da je IPSOS radio "istrazivanje" verovatno ima 12% neodlucnih.

nisu jedini, pogledaj saradnike.

14 minutes ago, garmonbozia said:

Kako misliš nije vam neophodna vakcina? Imate nizak broj antitela, niste vakcinisani, delta varijanta još jača, vakcinisani teže prenose drugima i"nisam ubeđena da nam je vakcina trenutno neophodna" 🤦‍♂️ pritom imate trudnu snaju kojoj biste mogli da zakomplikujete život

Moja druga snaja posle bustera ima 128

koleginica posle 3 vakcine i 1500 antitela ,prosle nedelje pozitivna.

Radim od kuce , nije bas da idem u masu i po kafanama, u bus sam usla 2 puta za 2godine

Ne uvidjam sistem.

29 minutes ago, Sara said:

MI smo prelezali koronu u novembru prosle godine, na testu prosle nedelje ja 268 antitela, muz 460

Nije bas da mogu da radim u kovid bolnici ali nisam ubedjena da nam je vakcina trenutno neophodna.

Snaja u 7 mesecu trudnoce, ginekolog joj savetovao obaveznu vakcinaciju, cutim kao zalivena al ziva nisam.

Jel imate neki "cilj" ono broj?

I da li znate koliko brzo ce da opada taj broj? 

I koliko cesto ces da proveravas antitela?

Pa, svaki put kad  resimo da se vakcinisemo proverimo antitela, ako ih ima, odlozimo vakcinaciju

edit: Da, ispod 100

Edited by Sara

nisu jedini, pogledaj saradnike.
Ironisem, posto su SNS lazovi.

Mnogo puta se već pisalo o tome, ali daleko od toga da je neki broj antitijela, pogotovo tako odvojen od bilo kakve referentne vrijednosti, pokazatelj neke zaštite. Ana Banko je zagovornik provjeravanja te vrijednosti, ali i ona sama je odlučila da je vrijeme za treću dozu onog trenutka kad je vrijednost spala na ispod deset puta veću od referentne - a da je u međuvremenu sama opala višestruko. Miloš Marković se od početka protivio mjerenju antitijela tvrdivši da niko ne zna da izmjeri pravu vrijednost ni nivo zaštite koju oni zaista pokazuju.

U situaciji kad je od zaražavanja prošlo godinu dana, uopšte ne bih imao dilemu oko vakcinacije.

Edited by keitel

tako i ja, ili sam bolesna ili se vakcinishem, pa tako josh 15-16 puta :rolf:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

1 minute ago, gospa buba said:

bubo, ti si skoro opet imala? :huh:

17 minutes ago, gospa buba said:

A između tih aktivnosti radiš antigenski jednom nedeljno. 

You got it all covered :hihi:

@gospa buba je u stvari ukljucena u neki clinical trial, samo ne zna...

bubo, ti si skoro opet imala? huh.gif
pa sad, upravo mi izlazi 14 dana hihi.gif

parcijalnog karantina. izbegavala sam samo one koje volim. eventualno ko mi je simpatichan dry.png

@valk. shta antigenski, chekam u redu za pcr za 9 iljada. ne da trpi budzet [emoji38]ol: