Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Re kovid propusnice, upravo mi kaze drug kome nije padalo na pamet da se vakcinise (prelezao bar jednom) da je to obavio pre par dana zbog klabinga. Tako da ocitio postoje neki na koje ovo ima efekta.

32 minutes ago, Sammael said:

Re kovid propusnice, upravo mi kaze drug kome nije padalo na pamet da se vakcinise (prelezao bar jednom) da je to obavio pre par dana zbog klabinga. Tako da ocitio postoje neki na koje ovo ima efekta.

Cudo!

Ja se "pravim lud", iako znam da to nije istina, svim koji se nisu vakcinisali govorim "ovo je tek početak, biće propusnice 24h", i izgleda da smo udruženim snagama "prelomili" jednog na poslu. Tražio slobodan dan da se vakciniše iduće nedelje.

... Shiit has hit the fan

shta ce mu slobodan dan :rolf:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

7 minutes ago, gospa buba said:

shta ce mu slobodan dan :rolf:

Ako reaguje.

ja znam za pet osoba koje su se sad olučile za vakcinaciju

Evo i moj trener razmatra, on ne izlazi nešto, al se brine da ne uvedu i za teretane. Preležao, veruje u vakcine, ali "nije prelomio u glavi još."

To sam i ja primetio da je često. Da to uverenje o nevakcinisanju najčešće nije jako. Čini mi se da treba samo malo gurkanje u pravom smeru odnosno da su pravi antivaxeri retki. Misli da bi npr. sjajne rezultate dalo kada bi svakome izabrani lekar 1 na 1 rekao da mu preporučuje vakcinaciju.

Pa i to smo rekli odavno - pravih avaksa je jako malo, samo izgleda da ih ima mnogo zato što su glasni. Čim zaista počnu da se sprovode bilo kakve mere nqjveći deo ljudi se povinuje.

ima ovde zanimljivih podataka

Više od trećine građana Srbije neodlučno po pitanju vakcine, devet odsto izričito odbija da je primi

Iako zabrinutost zbog koronavirusa raste, 38 odsto punololetnih građana Srbije, među kojima najviše mladih, i dalje je neodlučno u pogledu vakcinacije, pokazuju rezultati isitraživanja koje su u septembru sproveli agencija "Ipsos", Filozofski fakultet i Udruženje za javno zdravlje.

Istraživanje pokazuje da je više od trećine punoletnih građana još uvek neodlučno u pogledu primanja prve doze vakcine, kao i da je procenat naročito visok među mladima uzrasta od 18 do 29 (62 odsto) i od 30 do 39 godina (55 odsto).

Devet je odsto ispitanika koji kažu da se sigurno neće vakcinisati, a osam odsto verovatno neće.

Ipak, doktor Popović kaže da među 38 odsto neodlučnih postoji šest veoma različitih grupa, među kojima je i devet odsto onih koji su rekli da se još uvek nisu vakcinisali, ali verovatno hoće i pet odsto onih koji sigurno hoće.

S obzirom da je IPSOS radio "istrazivanje" verovatno ima 12% neodlucnih.

To sam i ja primetio da je često. Da to uverenje o nevakcinisanju najčešće nije jako. Čini mi se da treba samo malo gurkanje u pravom smeru odnosno da su pravi antivaxeri retki. Misli da bi npr. sjajne rezultate dalo kada bi svakome izabrani lekar 1 na 1 rekao da mu preporučuje vakcinaciju.

Pre će kometa da opali po sred Srbije nego što će svaki lekar u Srbiji da preporuči vakcinu. Znam ih više koji su potpuno van svih tokova, knjigu iz struke nisu pročitali od faksa a veliki su majstori za virusologiju. Kao al ja sam lekar... pa šta ako si lekar, jel sad možeš i srce da operišeš kao lekar opšte prakse?

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

MI smo prelezali koronu u novembru prosle godine, na testu prosle nedelje ja 268 antitela, muz 460

Nije bas da mogu da radim u kovid bolnici ali nisam ubedjena da nam je vakcina trenutno neophodna.

Snaja u 7 mesecu trudnoce, ginekolog joj savetovao obaveznu vakcinaciju, cutim kao zalivena al ziva nisam.

a vi zbog te snaje ima da ste na note, po iglama i po jajima svakako :unsure:

idite zajedno :hihi: