Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

16 minutes ago, precog said:

isti razlog zasto ne valja da se drzi hleb naopako ili zasto se bebama stavlja beli luk u blizinu. 

Pa to. Ali sestra pita nadredjenog a nadredjeni odgovara najozbiljnije "u levu"

Kapiram da je sujeverje ali jebote sta uce na tm silnim ispitima

Na tv sam slušao doktorku kako bi vakcine protiv korone i gripa trebalo davati u različite ruke

... Shiit has hit the fan

...ako se daju istovremeno tj. istog dana.

ma bre pricam o oziljku starom 45 godina

Nesto tu nije kako treba samo ne znam jos uvek sta

18 hours ago, Alfa said:

Trebao bi mi savet. Sledece nedelje idem na trecu, koju sam morala da prolongiram 3-4 nedelje zbog upale znojne zlezde i antibiotika.

Sta da radim u slucaju da me strefi t kao reakcija na vacc, da li da pustim da prodje samo, ima li neka granica kad se uzimaju antipiretici? Od druge sam imala preko 38 i nisam mogla da izdrzim. Ne znam da li sam tada pogresila i mozda je trebalo da pustim organizam da se sam izbori, ali to je bilo 38,5 i jos tada sam nesto umislila da sam unistila ili oslabila  dejstvo vakcine zato sto sam krkala brufene.

Ako bude 37,5 ili sta znam, 37,3 to bih mogla da izguram, vec kad se priblizava ka 38 raspadam se i mucim.

Neće ti ništa biti od temperature od 38 stepeni, tuširaj se na svakih sat vremena desetak minuta mlakom (ne hladnom) vodom dok imaš temperaturu, preko noći uzmi antipiretik i to je to.

6 hours ago, Frank Pembleton said:

A ispod vest:
Aleksandar Vučić : da nije ustava zalagao bih se za prinudnu vakcinaciju.
Dobro šta to piše u Ustavu, zna li neko?

... Shiit has hit the fan

Naravno da laže kao pseto.

Napomenuo bih da nije rekao "prinudna" (jer prinudna jeste protivustavna), već "obavezna" (koja nije protivustavna).

https://ujedinjeni-protiv-kovida.net/2021/10/01/vodinelic-smrt-i-mi/

https://balkans.aljazeera.net/news/world/2021/4/8/evropski-sud-za-ljudska-prava-obavezna-vakcinacija-legalna

3rd dose of Pfizer vaccine 95.6% effective against Delta, phase 3 results show

Pharmaceutical giant’s chief says trials ‘provide further evidence of the benefits of boosters’ and will be shared with regulatory agencies ‘as soon as possible’

A booster shot of the anti-COVID-19 vaccine developed by Pfizer-BioNTech is 95.6 percent effective against symptomatic infection, according to trial data published by the makers on Thursday.

The clinical phase three trial with “10,000 participants 16 years of age and older” showed “a relative vaccine efficacy of 95.6 percent against disease during a period when Delta was the prevalent strain,” the companies said in a statement.

The study presented the “first results” of a booster trial, with a third shot of the vaccine demonstrating a “favorable safety profile.”

https://www.timesofisrael.com/3rd-dose-of-pfizer-vaccine-95-6-effective-against-delta-phase-3-results-show/

• Author

Lol, ja sam onda u ovih 4% :lolol:

Edited by Dankan Ajdaho

9 hours ago, precog said:

isti razlog zasto ne valja da se drzi hleb naopako ili zasto se bebama stavlja beli luk u blizinu. 

i crveni konac oko ruke i noge

Samo da prijavim da je moja kompanija odlučila da stimuliše vakcinisan tako što će ima dati jedan dodatni dan GO, dok će nevakcinisani morati da:

"Svi zaposleni koji se vraćaju na posao nakon završetka godišnjih odmora i redovnih neplaćenih i plaćenih odsustava, a nisu vakcinisani i revaksinisani, u obavezi su da svaki put, pre dolaska na rad, Društvu dostave negativan antigenski test, ne stariji od 24 sati, koji će uraditi o svom trošku."

to ko meni kad daju slobodan dan za osmi mart, a kolegi ne, jer! [emoji38]ol:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Moja nas stimulise tako sto avaksi rade od kuce a mi pelcovani iz kanca, evo neki na primer i za vikend kao ja upravo, jer su avaksi podobijali od dece i sad nema ko da radi. 

:dry:

A na pocetku sam mislila da smo masovno vakcinisani (u firmi) tek ispostavilo se da neki nisu bas govorili istinu - kao bilo ih blam sto se ne vakcinisu. Pa kad te blam - odes pa se vakcinises da te ne bude blam. 

ne kapiram. 

9 hours ago, Caligula said:

Kapiram da je sujeverje ali jebote sta uce na tm silnim ispitima

Prije će biti da postoji mogućnost neke upale tog starog ožiljačnog tkiva, jer kod vektorskih i mrna vakcina se čuveni spajk protein stvara upravo u mišiću na mjestu uboda. 

Čak i ova jadna mera o uvođenju kovid propusnica daje rezultate.... mladi kolega koji drži kafić danas se vakcinisao. Pola godine odlaže, te danas ću te sutra :)

Sent from my M2002J9G using Tapatalk