Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Pa, sve zemlje daju Pfizer kao buster posle AstraZeneca vakcine - zašto ne primite Pfizer? Svakako se to pokazalo kao dobra varijanta.

Meni se lično AZ pokazala kao odlična varijanta, bez ikakvih neželjenih reakcija na vakcinu, do sad sam uspešno izbegavao zarazu (pu pu pu)

• Popular Post

Cijepljen treći put, a i za nedavno pomenutu avaksicu koju sam izveo na svijetli put mogu da potvrdim da nije ostalo samo na rečima. 

Malo se odsekla, ali sve prošlo kako treba. :D

52 minutes ago, Filozof manijak said:

Meni se lično AZ pokazala kao odlična varijanta, bez ikakvih neželjenih reakcija na vakcinu, do sad sam uspešno izbegavao zarazu (pu pu pu)

+1

I meni se čajniz pokazao odlično, ali to ne znači da je samo do vakcine i već i do lične odgovornosti. :D Lično bih primio Fajzer nakon 2 AstraZenece.

Tim koji dobija, ne menja se :D

Uzeću šta bude bilo u ponudi tog dana, ovo samo glasno dumam.

Nisam siguram da će biti AZ u rezervi kad mi bude isteklo 6 7 meseci

Elem, ko je raspoložen, nek svrati do lokalne ne-kovid ambulante i javi se za vakcinaciju protiv sezonskog gripa. U ponudi su čak dve vakcine, Paster i Torlak, ja podržao proizvodnju u komšiluku uz oduševljenje doktorke. 

Na treću dozu kovid vakcine čekam posle Nove godine, pa će se čujemo.

Jesi se prijavljivao negde pre odlaska na vakcinisanje protiv gripa, ili si samo ušetao u DZ?

Samo ušetao. Ima prijava preko eUprave, ali nije mi stiglo ništa do sada. Žena bila neki dan do ambulante i reče da može i bez prijava i zakazivanja. Ispostavilo se da doktor koji te "pregleda" (realno, samo propita), mora pored tvog e-kartona da popuni i formular na eUpravi. Pretpostavljam da ima neke veze sa logistikom oko vakcina (za svaku pohvalu) i da će u nekom trenutku da počnu da zovu ljude koji su se prijavilli. 

Sve u svemu, iako bi se moglo nešto zameriti procesu vakcijacije (kao i svemu drugom je li), vakcinisao se svako ko je hteo. Sad što je tih nedovoljno i ostale stvari oko mera, propagande i sl.

Novina je, fala kurcu, da i oni koji su nisu hronični bolesnici i zvanično neugrožena kategorija (kačio neku stranicu ranije) sada mogu bez problema da se vakcinišu, i još da biraju. Mene su negde od 2017. počeli da odbijaju zbog toga što je vakcinacija bila besplatna samo za hronične bolesnike itd. Pre toga su me samo čudno gledali, kako to mlad i prav a oće da se vakciniše protiv gripa.

Edited by Zabalujev

8 hours ago, Alfa said:

Trebao bi mi savet. Sledece nedelje idem na trecu, koju sam morala da prolongiram 3-4 nedelje zbog upale znojne zlezde i antibiotika.

Sta da radim u slucaju da me strefi t kao reakcija na vacc, da li da pustim da prodje samo, ima li neka granica kad se uzimaju antipiretici? Od druge sam imala preko 38 i nisam mogla da izdrzim. Ne znam da li sam tada pogresila i mozda je trebalo da pustim organizam da se sam izbori, ali to je bilo 38,5 i jos tada sam nesto umislila da sam unistila ili oslabila  dejstvo vakcine zato sto sam krkala brufene.

Ako bude 37,5 ili sta znam, 37,3 to bih mogla da izguram, vec kad se priblizava ka 38 raspadam se i mucim.

Mozes uzeti antipiretike. CDC kaze da se ne uzimaju preventivno - tipa pre vakcinacije, ali da se mogu uzimati da se tretiraju simptomi nusefekata vakcinacije. https://www.cnbc.com/2021/02/17/cdc-safe-to-take-tylenol-or-otc-pain-medications-after-covid-vaccine.html

znachi izdala :dry:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

• Popular Post

Jedna od najodvratnijih pojava na medijskoj sceni Srbije uopšte, ne računajući samo medicinsku struku 

• Popular Post

Primio trećeg Fajzera. :nobles: