Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Sponzori će mu objasniti par stvari, bez brige.

• Author

ne mora da znaci , eno kajri irving gubi milione i boli ga uvo

Edited by Tsai

Pa ne mora, ali videćemo ko će duže da izdrži. Upitno je i da li bi Novak dao ovakvu izjavu za neki malo čitaniji medij od Blica, prošli put je vrlo brzo morao da objašnjava kako ga nisu najbolje razumeli, bla bla.

Primio i treću dozu Sputnjika malopre u DZ Stari grad. Ide brzo, nema dugog čekanja. Ispred mene je bilo 5-6 ljudi i posle je pristiglo još.

Kažu da imaju dovoljno Sputnjika za buster, ali mislim da tu sad nema za prvu i drugu dozu, pošto na svim vratima piše samo "Pfizer / Sinopharm". Nemaju ni AZ, čuo sam kad je jedan od momaka koji primaju ljude rekao nekoj ženi koja je htela drugu ili treću.

Edited by napadaj

Jeste da primjera ima već bezbroj ali izgleda, nikad dovoljno. Apropo ovoga sportski tip, bio je kod nas u firmi jedan takav, lik koji je trčao maraton. Kad sam ga ljetos pitao zbog čega ne želi da se vakciniše to mu je bio glavni argument.

Elem, 2 nedelje nakon kovida, gdje je imao obostranu upalu pluća, nije u stanju da se popne na više od četiri stepenika bez pauze. Sa sobom nosi kesu od 8 lijekova koje pije za oporavak. Naravno da sad nema dilemu šta je trebalo da uradi.

12 hours ago, Halvard said:

Jbt, Anastasija Ražnatović kao glas razuma, suvislije zvuči od 90% predstavnika "struke" koji su se obraćali javnosti :wacko:

To je ta nova užasna generacija, koja ne može ni da primiriše nama legendama iz 70/80ih...

Jedna lasta ne čini generaciju :fantom:

Jel može neko da pronađe i okači grafikon koji prikazuje koliki procenat stanovništva u Srbiji je vakcinisan, po starosnim kategorijama?

Treći fajzer primljen juče. Mala gužva, uglavnom svi su došli po treću dozu. U TC Promenadi imaju samo Fajzer i Sinofarm, u nedelju nije bilo čak ni Fajzera.

• Popular Post

E sto mi idu na zivce ovi zdrav i prav tipovi, a realno pola ljudi nema pojma da im nesto nije u redu sa organizmom. Evo moj drug, zdrav i prav, i rumen, 33 godine kao i ja, isao da proveri insulinsku rezistenciju jer mu je i zena proveravala zbog trudnoce, pa aj kao i on. I stigli rezultati, kaze mu doktorka da je na korak od dijabetesa tip 2, bukvalno za par meseci bi dobio da nije proveravao. I sad da nije vakcinisan i da je dobio koronu mogao je zakomplikovati sebi zivot  samo tako

Edited by de Sisti

• Popular Post

U osnovnoj otac moje drugarice iz odeljenja, čovek od 40 i nešto godina, DIF-ovac, sportski tip, jak kao stena, ni pušio ni pio, krajnje uredan život; jednog jutra ga samo pokosio moždani.

Zdrav život nije nikakva garancija da neko neće zakačiti virus, a kamoli da ga neće širiti dalje, neverovatno je da nakon skoro 2 godine to uopšte mora da se objašnjava.

• Popular Post

Zdrav život služi kao floskula za samohrabrenje, u fazonu i ako zakačim virus, neće mi biti ništa pošto, jelte, vodim zdrav život.

Kao i za proseravanje u razgovoru da se naglasi sopstvena posebnost i bitnost.

21 hours ago, Haralampije said:

Jer to nastao neki hiatus™ u snabdevanju vakcinama u SR.? Danas pushiona za Pfizer, nema , doci ce do kraja nedelje kazu na vacc punktu.

21 hours ago, Haralampije said:

To sam i ja video ali dzabe, jutros ne da nije bilo Pfizera nego nicega na punktu u mom domu zdravlja, samo 10 baba koje su dosle po vacc za grip i jos 10 ljudi koji imaju zakazano, prva ili druga vacc., ostali (buster) -  djokica....Moze biti da je stvar u logistici ali ipak vrlo neozbiljno

Kod nas se valjda ide "na bazene"? Tako mi je rekla drugarica lekarka bukvalno juče, u petak sam dobio SMS da odem po treću dozu.

15 hours ago, mathiew said:

Udjoh iz drugih razloga na forum ali kad sam već naleteo na ovu temu (i odvojio 15 minuta života da pročitam poslednjih 100tinak postova da osvojim jos 10minuta) da napisem svoje mišljenje.

Mislim da se ne treba nametati mišljenje i da podela na vaksere i antivaksere nije dobra a ni tako čista. Kada me je majka pitala za mišljenje ja sam joj rekao da zbog njene situacije smatram da je poželjno da se vakciniše pa tako sebe ne smatram antivakserom iako nisam vakcinisan i preležao sam koronu lagano u septembru.

Propagiram zdrav, sportski način života, maksimalno zdrava ishrana. Ja sam na ovom režimu dugi niz godina, kod lekara idem svakog januara na sistematski a lekove nisam pio ne pamtim kad, možda osnovna škola.
Generalno smatram da je ovo i najbitnije i da vakcine nisu ništa lošije od junk fooda, pušenja, pijančenja i nemanja kvalitetne fizičke aktivnosti. Ali takodje poštujem svakog ko ne vidi ništa loše u svemu ovome.
Svako sa foruma mi se može javiti ako mu je potrebna pomoć, u velikoj firmi u kojoj radim sam poznat po tome da besplatno sastavljam planove ishrane i treninga pa bih to uradio i svakom sa foruma.

Svako dobro forumasi i manje foruma, manje vređanja drugih forumasa, poštujte tudje mišljenje a više prirode i uživanja sa najbližima.

A je li Novače brate a gde je Marina?

Gde je Marina? Gde je Marina? Znaš ti ko je Marina.

Koja Marina? 

:heart:

Švabina.