Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

5000 AUD = 3185 EUR

• Author

Oziji su me odusevili hendlovanjem pandemije , rispekt

Meanwhile in America:

FBmEt8pVIAA6sSc?format=jpg&name=large

Edited by vememah

(N1) FDA: Moderna nije ispunila kriterijume za odobrenje buster doze svoje vakcine

/.../ Moguć razlog leži u tome, navodi Reuters, što je efikasnost prve dve doze vakcine ostala visoka.

Stručnjaci navode da se pokazalo da treća doza Moderne povećava broj antitela, ali da razlika između druge i treće doze nije dovoljna da bi se odobrila buster doza, prenosi Glas Amerike (Voice of America-VOA).

FDA obično usvaja savete svog stručnog tima, ali nije obavezna da to uradi. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) će odlučivati o tome ko treba da primi treću dozu, ako je FDA odobri.

Moderna je tražila autorizaciju za treću dozu vakcine koja je duplo slabija od prve dve doze. Kompanija je tražila odobrenje za buster za starije od 65 godina i osobe koje su u visokom riziku da se zaraze. Takvo odobrenje već je dobio Fajzer.

Administracija predsednika SAD Džoa Bajdena najavila da je da bi do kraja godine svi odrasli mogli da dobiju treću dozu vakcine, ali je FDA ocenila da nema dovoljno dokaza da je buster doza potrebna svima.

Podaci o potrebi za trećom dozom uglavnom dolaze iz Izraela gde je većina dobila buster Fajzerove vakcine. Ali, takve studije ne postoje za vakcine Moderne i Džonson i Džonson, koji su takođe tražili odobrenje za dodatnu dozu.

Džonson i Džonson traži odobrenje za drugu dozu, jer se ta vakcina daje u samo jednoj dozi. Razmak između dve doze bi, prema predlogu kompanije, trebalo da bude dva meseca za odrasle koji su u riziku da se zaraze koronavirusom, dok se za ostale predlaže razmak od šest meseci.

Sa tvitera:

"Srbina ćeš naterati da se vakciniše ako objaviš da je nestašica vakcina"

Živa istina.

Edited by Milošica

Just now, Milošica said:

"Srbina ces naterati da se vakcinise ako objavis da je nestasica vakcina"

Živa istina.

ima bolja varijanta.

staviti vakcine u slobodnu prodaju.

100€ za kineza i rusa

500€ za svabu

ima selfiji sa svabom da preplave socijalne mreze

064/8811405

i da se nastavim.

a da u mehanizmu 'srbija moze/ume' postoji i slozen sistem gradacije, da, postoji. nije sve batina, ali mehanizam jeste. da su hteli, imali su kako da postignu sve, od da nas ubiju vakcinom do da zabrane vakcinu, pa da se vernici vakcine vakcinishemo po budzacima ileglano. ajtemolimvas.

ne umeju edukativnu kampanju da naprave. aha.

zabole ih.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Jel radi sajam subotom? 

Teeba da primim trecu dozu, ne stizem radnim danom, a tamo mi nekako najzgodnije

Radili su, valjda i dalje... do 15h.

Američki CDC objavio stope smrtnosti u zavisnosti od vakcinalnog statusa i starosti po zbirnim podacima za 16 saveznih država. Moderna i ovde najbolja. Iz drugog grafikona vidi se da vakcina "podmlađuje" za 30-35 godine (vakcinisani stariji od 80 imaju vrlo sličan rizik od smrti kao nevakcinisani 50-64, a vakcinisani 65-79 kao nevakcinisani 30-49).

kvNiF88.png

yYDU2Ml.png

TMNuNFI.png

https://covid.cdc.gov/covid-data-tracker/#rates-by-vaccine-status

Edited by vememah

Edited by vememah