Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Ortakova keva (~70) pozitivna sa za sada vrlo slabim simptomima 3 nedelje posle boostera. Ne znam šta je primila od vakcina. Prenela joj unuka koju je pričuvala prošle nedelje.

Najavljeno je skraćivanje perioda do 3. doze na 5 meseci.

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će sednica Kriznog štaba najverovatnije biti održana u utorak, a da će glavna tema biti vakcinacija i kako motivisati građane da se imunizuju. (...)

Dodaje da su mnoge države počele da skraćuju period između revakcine i „buster“ doze sa šest na pet meseci, pa će sutra u 14 sati da se sastane i Nacionalno telo za imunizaciju. Jedna od tema Kriznog štaba biće upravo i skraćivanje perioda između druge i treće doze.

novosti.rs/vesti/drustvo/1041778/sednica-kriznog-staba-utorak-premijerka-brnabic-otkrila-odlucivace-vaznoj-promeni

Mora da ističe rok nekom velikom lotu. Ovo kao kad praviš akcije za proizvod koji baš ne ide.

A do juče su vraćali ljude zbog dan ili dva razlike za 6 meseci :isuse:

možda, a opet možda su proučili podatke iz izraela koji pokazuju da u proseku posle 140 dana od 2 doze zaštita od zaražavanja pada ispod 50%

Najavljeno je skraćivanje perioda do 3. doze na 5 meseci.

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će sednica Kriznog štaba najverovatnije biti održana u utorak, a da će glavna tema biti vakcinacija i kako motivisati građane da se imunizuju. (...)
Dodaje da su mnoge države počele da skraćuju period između revakcine i „buster“ doze sa šest na pet meseci, pa će sutra u 14 sati da se sastane i Nacionalno telo za imunizaciju. Jedna od tema Kriznog štaba biće upravo i skraćivanje perioda između druge i treće doze.

Sprdačina od zemlje.
Majmuni, buster je manji problem od "prve doze"...

... Shiit has hit the fan

• Popular Post

pa ima nesto i u tome da je realno treca doze trebalo da krene u avgustu, kada je nacionalno telo za imunizaciju preporucilo mrna vakcine za buster, pa je neko odlozio kako bi se ipak progurao kinez.  treca doza samo mesec dana ranije, pre nego sto je talas krenuo punom silinom, je mogla postedeti mnoge zarazavanja, hospitalizacije, a mozda i najgoreg ishoda.

Vakcinisani prelaze ulicu na zeleno, nevakcinisani pretrčavaju na crveno

Rukovodilac Centra za anesteziologiju i reanimatologiju UKCS Nebojša Lađević izjavio je danas da su Infektivna klinika i kovid bolnica u Batajnici izuzetno opterećene i da se može reći da se traži mesto više.

Lađević je za RTS rekao da u ovom talasu epidemije ima sve više pacijenata koji zahtevaju mehaničku potporu i da će danas biti održan sastanak kako bi bilo otvoreno šesto odeljenje intenzivne nege u Batajnici sa novih 20 kreveta, čime će se broj kreveta na intenzivnoj nezi povećati na 120.

Istakao je da za ljude koji ne veruju u koronavirus motivacija može da bude to što lekari, profesori Medicinskog fakulteta, koji učestvuju u lečenju, poručuju da je veoma različita klinička slika između onih koji su vakcinisani i onih koji nisu vakcinisani.

„Šansa da dođete u veoma kritično stanje, da završite na respiratoru, ako ste vakcinisani, jeste mala. Možda plastično da predstavimo, to vam je razlika kao da vakcinisani prelazi ulicu na pešačkom, na zeleno svetlo, a nevakcinisani pretrčava na crveno u punom saobraćaju. Tolika vam je razlika u šansi da završite sa teškom kliničkom slikom”, poručio je Lađević, javlja Tanjug.

Naveo je da nema pravila i da svi mogu da obole, ali da je najveći broj pacijenata koji su vitalno ugroženi i imaju tešku kliničku nevakcinisani.

„Imamo tu i pacijente koji su davno vakcinisani, gde imamo jedan proboj imuniteta, te je potrebno obratiti pažnju na revakcinu, na ponovno postizanje nivoa antitela i svakako da ima izuzetno mali broj pacijenata koji su vakcinisani redovnim putem, ali iz bilo kog razloga, bilo zato što su primali neku drugu terapiju, zato što im je imuni sistem takav da nisu odgovorili na vakcinaciju, ali se oni ne nalaze u jedinicama intenzivnog lečenja, nisu na respiratorima, već se jednostavno nalaze pod nekim blažim nadzorom”, kazao je Lađević.

Napomenuo je da je važno da se pridržavamo protivepidemijskih mera, da se vakcinišemo, a ukoliko smo zaraženi, da je najbitnije da se na vreme javimo lekaru.

https://www.politika.rs/sr/clanak/488996/Vakcinisani-prelaze-ulicu-na-zeleno-nevakcinisani-pretrcavaju-na-crveno

Edited by vememah

Jel postoji razlika izmedju original fajzerove vakcine i bustera?

3 nedelje posle druge doze Kineza 551 sa referentnom vrednosti 50

7 meseci kasnije 22.5 tako da će da padne Fajzer buster, doduše tek za dve nedelje

26 minutes ago, Filozof manijak said:

ne znam sta su podneli na odobrenje fda, ovi u srbiji cepaju standardnu dozu.

Znam za Srbiju, nego me zbunila ova vest koju je preneo Vememah. 

Ako su podneli na novo odobrenje, kapiram da je buster različit.

52 minutes ago, Filozof manijak said:

Nema, nije prekrojena na deltu, a klinički dovoljno fercera i bez toga

7 minutes ago, Filozof manijak said:

Znam za Srbiju, nego me zbunila ova vest koju je preneo Vememah. 

Ako su podneli na novo odobrenje, kapiram da je buster različit.

Ne viđeh ovo, dakle, ne odobrava se samo cjepivo nego i režim cijepljenja, onako kako je podnesen i za koji je proizvođač dostavio kliničke podatke

Edited by Roger Sanchez