Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

FWIW:

FAuYdP_XoAMGrP-?format=jpg&name=small

Presek je od 28.9, jer je tad bilo 6155 hospitalizovanih.

Edited by vememah

(ceo niz)

Iskreno, ne vjerujem u tacnost ovih podataka iz Srbije.

Po njima ispada da je Fajzer >99% efkasan na ICU a svi nam podaci sa zapada govore da je oko 90%.

Vjerovatno je u pitanju propaganda da sto vise ljudi primi trecu dozu i to naravno podrzavam.

Ili je broj starijih ljudi koji su ga primili toliko mali da statisticki nije moguce dobiti precizan podatak.

Nasi stariji ljudi su se masovno vakcinisali Sinofarm vakcinom. U startu je bilo malo Fajzer vakcina, a i to sto je bilo (jan i feb) je utroseno na medicinsko osoblje, i odmah iza njih prioritet su bili kulturni radnici, tek onda su zvali 75+ i koliko ja znam samo centralne BG opstine. Nisam sigurna, ali mislim da su i ljude u starackim domovima preskakali. Mladji od 75 dijabeticari, onkoloski pacijenti su mogli da cekaju Fajzer (bilo je neizvesno da li ce stici uopste) ili da prime Sinofarm. 

U starackim domovima su forsirali Kineza.

A oni su bili prva prioritetna grupa, ali Fajzer nije utrosen na nekog od njih nego na Bajagu 

Edit: Tek negde krajem marta, pocetkom aprila je mogla Fajzer vakcina da se dobije 

Edited by Sandradjer

Danas nas serif ovdje u Melbourne na novinarsko pitanje da li nova uredba o vakcinaciji profesionalnih sportista vazi i za Djokovica odgovorio potvrdno. Bice picvajz zesci.

Sto... stampace potvrdu da je vakcinisan jos u maju... zabole ga. To bar nije problem, ako vec nece da se vakcinise.

U starackim domovima su forsirali Kineza.
Tako je moja keva primila kineza. Samo to je bila opcija.

... Shiit has hit the fan

2 hours ago, Sandradjer said:

Tek negde krajem marta, pocetkom aprila je mogla Fajzer vakcina da se dobije 

Ne baš. Ja sam drugu dozu Fajzera dobio početkom marta. Moji roditelji su još raniji dobili drugu dozu. Ukoliko si birao Fajzer, došao si na red između 20. januara i početka aprila. Drugi par čarapa je ponašanje vlasti, koja je propagirala Sinofarm vakcinu, a to radi i sada.

Ovi podaci odozgo svakako nisu tačni. Pitam se samo da li je u pitanju zaista pokušaj promocije vakcine ili neki spin antivaksera.

Edited by keitel

40 minutes ago, Facundo Orellana said:

Ne baš. Ja sam drugu dozu Fajzera dobio početkom marta. Moji roditelji su još raniji dobili drugu dozu. Ukoliko si birao Fajzer, došao si na red između 20. januara i početka aprila. Drugi par čarapa je ponašanje vlasti, koja je propagirala Sinofarm vakcinu, a to radi i sada.

To je bila lutrija, zavisilo je od opstine do opstine i ko je sta birao na e upravi. Ono sto 100% znam je da su prvu dozu fajzera prosvetni radnici dobili pocetkom marta. Moj brat, mlad i nikakav prioritet, se vakcinisao fajzerom tek u maju, znam odlicno jer mu ie revakcina bila 1.maja 

Jel merio neko antitela pre i posle trece doze?

Kao što rekoh na drugom mestu, koliko sam ja obavešten Blagojević od petka ne odgovara na postove i poruke u kojima ga ljudi pitaju za izvor ovih podataka, a od jutros više nije aktivan u grupi u kojoj je inače bio jedan od admina...

edit: i opet nova strana :frust:

Edited by aram

28.9. (dan za koji se poklapa statistika hospitalizovanih i na respiratoru iz te objave): 8142 zvanično preminula od početka pandemije
18.8. (41 dan pre, broj dana unazad za koji on tvrdi da nije bilo nijednog vakcinisanog preminulog): 7183 zvanično preminula od početka pandemije
https://www.b92.net/info/koronavirus/statistika.php

959 zvanično preminulih tokom 41 dana, a navodno nijedan vakcinisan među njima u državi sa preko 40% vakcinisane celokupne populacije, toliko nijedna vakcina u istoriji čovečanstva nije štitila.

Dakle, definitivno fejk.

Edited by vememah