Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

šta se to u sloveniji dešava ?

neka devojka umrla od moždanog, navodno 15 dana nakon vakcine (J&J)

sad tek imaju o čem' da pričaju avaxi :dry:

55 minutes ago, bejzbolka said:

Koliko znam receno je da ko je primio Sputnjika, nastavlja sa Sputnjikom, ne znam jel to preporuka ili obaveza.

Inace, izgleda da virus postaje sve zajebaniji i da nalazi nacin da prodje vakcine. Drugar mi rece da je njegov drugar (dakle druga ruka info) zaglavio u bolnici iako je primio tri fajzera.

nije ni obaveza ni preporuka. 3. doza je samo ponovljena 1. mozda  ga je to zbunilo

Edited by munze

8 hours ago, Dankan Ajdaho said:

Apolutno je svejedno da li je neko "prirodno inteligentan", da li je član Mense, da li ima 9 fakulteta itd.

Inteligencija je na prvom mestu sposobnost snalaženja u nepoznatim situacijama. Dakle, SPOSOBNOST da iz većeg broja naizgled nepovezanih i nepoznatih elemenata uspeš da apstrahuješ validne zaključke.

Evo ga oktobar 2021. godine, sad će dve godine pune od početka pandemije. Inteligentni ljudi odnosno ljudi koji su u stanju da koriste svoju inteligenciju na pravi način, apsolutno bez obzira na stepen obrazovanja, imali su dovoljo vremena i dovoljno resursa da do sada NESUMNJIVO razbistre u svojoj glavi šta se dešava i koji koraci su neophodni da bi se samom sebi (a time posredno i okolini) pomoglo.

Ko za sve to vreme uprkos svim dostupnim imputima, bez obzira na visok IQ nije uspeo da donese pravilne zaključke i odluke, funkcionalno je glup.

I to je to, džaba opravdanja "on je inače genije, ali...", jednostavno je funkcionalno glup i kraj.

Nekada je problem kad narodu daš izbor.

Znam za jednu porodicu svi su akademski gradjani,najstariji od njih se prvi vakcinisao čim je mogao,nakon druge doze (kineske) težak oblik i skoro mesec dana u bolnici,jedva pregurao.Danas cela porodica ni ne pomišlja da se vakciniše zbog tog iskustva.I to ne samo kineskom nego bilo koja vakcina za njih je nešto što ne treba primiti.

Onda ima drugi još gori soj ljudi,tu oko 50god koji imaju neograničen pristup internetu i koji upija razne gluposti i uglavnom ih širi preko FB ili Vibera.I uglavnom je to kako je Korona prevara,da su vakcine nepouzdane,a neki odu toliko daleko da veruju u čipovanja i razne druge stvari.Istorija na YT im je uglavnom Balkan Info i gomila teorija zavera o Bil Gejtsu.Na FB prate Nestorovica,u komentarima pišu da on i Djoković treba da povedu ovaj narod i da procvetamo,sad ne znam odakle Djoković tu,ali se često provuče.To čak nisu ni ljudi koji su antivakseri već misle da su otkrili YT gde se dele stvari koje inače kriju na TV-u i ostale pljuju kako veruju samo TV i preporučuju razne emisije gde neki diletanti pričaju razne stvari.Jedan od njih mi poslao neku emisiju gde neki lik priča kako je bio u Americi i da je vozio moćnike iz farmaceutske mafije i da su mu oni svašta pričali i on sad na YT to deli zabludelom Srpskom narodu.

19 minutes ago, Bambula said:

Znam za jednu porodicu svi su akademski gradjani,najstariji od njih se prvi vakcinisao čim je mogao,nakon druge doze (kineske) težak oblik i skoro mesec dana u bolnici,jedva pregurao.Danas cela porodica ni ne pomišlja da se vakciniše zbog tog iskustva.I to ne samo kineskom nego bilo koja vakcina za njih je nešto što ne treba primiti.

Ima i mnogo onih kojima se posle (vrlo rastegljiv pojam, od dva dana do dva meseca) vakcine dogodilo nešto, zabolela ih glava, dobili proliv, kinuli, skočio im pritisak, imali pogoršanje hronične bolesti, šta god; i oni su to povezali sa vakcinacijom i sad i ne pomišljaju o trećoj dozi. Kao da pre vakcine nikakve bolesti nisu postojale. Formalno obrazovanje i slično takođe ne igra nikakvu ulogu. 

Koliko god da je sve u vezi sa vakcinama užasno loše iskomunicarano od strane struke u startu, toliko imam utisak da je jedan nimalo zanemarljiv broj ljudi prosto jedva dočekao da nađe nekakav izgovor da se ne (re)vakciniše.

2 hours ago, Emma said:

Tata (80 god), dobio poziv za buster za subotu.

Primio Sputnjik, on bi sad Fajzera, da li ima nekih informacija o ovoj kombinaciji?

Unapred hvala.

Može da se primi. Mnogi doktori preporučuju. Ali svakako nema dovoljno istraživanja da bi potkrepili. Dosta iz mog okruženja ima tu kombinaciju.

Ima i mnogo onih kojima se posle (vrlo rastegljiv pojam, od dva dana do dva meseca) vakcine dogodilo nešto, zabolela ih glava, dobili proliv, kinuli, skočio im pritisak, imali pogoršanje hronične bolesti, šta god; i oni su to povezali sa vakcinacijom i sad i ne pomišljaju o trećoj dozi. Kao da pre vakcine nikakve bolesti nisu postojale. Formalno obrazovanje i slično takođe ne igra nikakvu ulogu. 

Koliko god da je sve u vezi sa vakcinama užasno loše iskomunicarano od strane struke u startu, toliko imam utisak da je jedan nimalo zanemarljiv broj ljudi prosto jedva dočekao da nađe nekakav izgovor da se ne (re)vakciniše.
Ma naravno. Svaki izgovor, ma kako glup je zlata vredan.
Evo ovo dvoje mojih prijatelja, što su fasovali, nisu hteli da se vakcinišu, nisu bili agresivni. Prosto nisu hteli.
Meni sad glupo u ovoj nevolji da ih "tovarim" ali se jedva suzdržavam...

... Shiit has hit the fan

Izrael:

Forty-seven coronavirus patients are currently on ECMO machines, which replace the function of the heart and lungs and are used in the most serious cases where lives are in danger. No one with all three doses of the vaccine is currently on an ECMO machine. Of the patients on ECMO machines, 43 (91 percent) are unvaccinated, while only two have received the first two shots.

ECMO machines are a very limited resource that require a large number of personnel, placing a heavy load on the system and often requiring the closing or restricting of the number of beds in other hospital units. A significant number of the cases attached to ECMO machines are unvaccinated young people, which has provoked criticism and anger among medical personnel – some of whom have termed their patients “COVID fools.” (...)
According to Health Ministry data for the past week, the death rate among unvaccinated people over the age of 60 stood at 6.3 per 100,000, compared to 1.3 for double-vaccinated people and 0.1 for those who received a booster shot.

For those aged under 60, there were 0.04 deaths per 100,000 for the unvaccinated, 0.02 for double-vaccinated people, 0.01 for those who received a booster shot – meaning that the vaccine “absolutely” has a significant impact on mortality, Leshem said.

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-these-unvaccinated-10-fuel-israel-s-covid-crisis-1.10251639

Edited by vememah

3 hours ago, Emma said:

Tata (80 god), dobio poziv za buster za subotu.

Primio Sputnjik, on bi sad Fajzera, da li ima nekih informacija o ovoj kombinaciji?

Slabo, ali su oksfordski naučnici radili istraživanje za drugu vakcinu pored Sputnjika koja je zasnovana na adenovirusnom vektoru, AstraZenekinu i dobili da je AstraZeneka (ChAd u tabeli) + Fajzer (BNT u tabeli) daleko bolje od AZ+AZ, doduše ne kao buster već kao druga doza, ali sasvim je logično da tako bude i za buster.

VAKCINA - Page 32 E4-ttIdWQAIBrCW?format=jpg&name=4096x4096

https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3874014

Edited by vememah

Kad se podaci iz Harecovog članka preračunaju, ispada da dve doze trenutno u Izraelu štite 79,4% od smrti, a tri doze 98,4%.

Pričao je mislim CEO Fajzera da očekuje da duže drži, do godinu dana, ne uspevam da nađem sad.

Column: Few have quit their jobs over COVID-19 vaccine mandates, but thousands have gotten shots

As vaccination mandates have spread through the public and private sectors, so too have the threats of mass resignations.

Reports of these pushbacks were always suspect, but lately some hard numbers have emerged.

The bottom line is that the mandates may have provoked a few hundred workers to resign in protest here or there — but they’ve also prompted thousands to get their shots against COVID-19.

In other words, vaccination mandates are working.

You might not know that from the excessive news coverage afforded protests against the mandates. We covered this phenomenon recently as it applies to overreporting on small clumps of loudmouthed extremists in the political sphere.

We also expressed doubt about how many workers pledging to quit rather than get vaccinated would actually follow through once the threat of lost paychecks became real.

The news media love yarns about individuals fighting majority rule, even when their position is wrongheaded or, as in the case of vaccine resisters, a danger to themselves and their neighbors. Those who do the right thing don’t get nearly as much airtime.

Andy Slavitt, a former director of Medicare and Medicaid (under Obama) and pandemic advisor to President Biden, emphasizes that point.

“When vaccine requirements are announced, whether in the military, a company, or a hospital, there is attention paid to the often dozen(s) who protest,” he tweeted Monday. “Less attention is paid to the thousands who get vaccinated.” (Slavitt is also the author of “Preventable,” a must-read book on how the U.S. blew multiple opportunities to get the pandemic under control.)

...

Share & Enjoy

Kako prenosi portal Glas Šumadije , do sada je trećom dozom imunizovano 18.217 građana Kragujevca, odnosno 10,31 posto od ukupne populacije.

Najveći broj se odlučio  za Sinofarm – 11.714, potom Fajzer – 4.923, a Sputnjik je kao treću dozu primilo 1.576 ljudi.

Cepivo „Astrazeneka“ kao buster dozu primilo je osmoro Kragujevčana.

https://rs.n1info.com/vesti/u-kragujevcu-nema-sputnjika-za-trecu-dozu-gradjani-se-opredeljuju-za-fajzer/

On 27.9.2021. at 19:34, fritifrut said:

Ma sta bre merite

Vakccina je vakcina.

Kao sto bilo je ranije, vakcinisati se treba. 

Vakcina se ne prima da se slika za Instagram, ili pohvali na forumu. Vakcina se prima da bi čovek stekao antitela, bar ja tako mislim. 

Može li neko da mi obrazloži koji bi bio smisao da se vakciniše trećom dozom neko ko ima 100 puta više antitela od granične vrednosti? 

Sputnjika kao 3. doze nema ni u NS ni u KG, ko juri baš njega nek se raspita ima li ga na vakcinalnom punktu pre nego što se zaputi tamo.

Vakcina za sve tri doze se daje na punktu u ambulanti na Novom naselju i TC "Promenada". Građanima su na raspolaganju Fajzerova i Sinofarmova vakcina. 

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/286119/Velik-i-konstantan-priliv-pacijenata-u-Kovid-ambulanti-na-Novom-naselju-medju-njima-i-sve-vise-dece.html

Na vakcinalnom punktu u Kragujevcu nema vakcine Sputnjik koja bi se se davala građanima kao treća doza, pa se mnogi opredeljuju da umesto nje prime Fajzer kao buster dozu, rečeno je Beti u Domu zdravlja.

Portparolka Doma zdravlja Danijela Petrović je rekla da se normalizacija snabdevanja vakcinom Sputnjik V za buster dozu očekuje za dve sedmice.

Ona je rekla da ruske vakcine ima dovoljno za prvu dozu za građane koji su zakazali imunizaciju, kao i za revakcinaciju.

https://rs.n1info.com/vesti/u-kragujevcu-nema-sputnjika-za-trecu-dozu-gradjani-se-opredeljuju-za-fajzer/

Pogledajte zavod za statistiku. 

Unazad godinama je bilo oko 100000 umrlih. 

2020 je bilo 115000 umrlih. 

Mrzi me da linkujem pa se sami potrudite. 

Ima tu raznih pretpostavki, ali glavno je da se nesto dogadja.