Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

3 hours ago, DragiButrose said:

...

Nema tu mnogo pomoci osim obavezne vakcinacije ili blaza verzija da se ljudi beneficijama privole da odrade ono sto je najbolje za njih (a toga nisu svesni). Zato mislim da prizivanje respiratora nije bas najsrecnija varijanta...tim ljudima treba pomoci.

Pa pomažemo im maksimalno. Od naših para se puni budžet, iz tog budžeta je sagrađena bolnica u Batajnici i Kruševcu, kupljeni su respiratori, kupljene vakcine, i sva moguća oprema. Od tih para idu plate lekarima. Svako može da bira koju vakcinu želi, i gde i kad hoće da je primi, kao na pijaci. Mnoge zapadne države nemaju 4 vakcine u ponudi već samo 2 ili 3.

Sa velike većine medija se poziva na vakcinaciju, krizni štab (da, to još postoji) poziva na vakcinaciju, predsednik se vakcinisao i svi ministri. Veći deo opozicije se vakcinisao.

Jebi ga, neuporedivo mi je više žao ljudi koji se ponašaju racionalno i koji sad ne mogu da se leče zbog ovih koji se inate i kojima nije stalo do sopstvenog života.

Čak mi je OK stav i da nećeš da se bocneš, ali se maksimalno pridržavaš svih mera, ne ideš uopšte među ljude, živiš u karantinu, ako i izađeš do prodavnice ili da baciš smeće, staviš rukavice i tri maske na sebe, pereš ruke kao lud itd. Takvog antivaksa bih iskreno žalio, ali takvi verovatno ne postoje.

15 hours ago, vememah said:

Ako vas neko ovih dana bude smarao da vakcine ne rade potežući Izrael kao primer, pitajte ga koji je Izrael u svetu trenutno po stopi zaražavanja po glavi stanovnika u zadnjih 7 dana, a koji po smrtnosti.

6cZyvH9.png

https://www.worldometers.info/coronavirus/weekly-trends/#weekly_table

Pa ja nedeljama potežem argumen (skoro pa) zaravnjene krive smrti, a vakcina je tu sa spreči smrt ne zaražavanje. Mada ovi rezultati su naravno još bolji.

26 minutes ago, Партибрејкер said:

Pa pomažemo im maksimalno. Od naših para se puni budžet, iz tog budžeta je sagrađena bolnica u Batajnici i Kruševcu, kupljeni su respiratori, kupljene vakcine, i sva moguća oprema. Od tih para idu plate lekarima. Svako može da bira koju vakcinu želi, i gde i kad hoće da je primi, kao na pijaci. Mnoge zapadne države nemaju 4 vakcine u ponudi već samo 2 ili 3.

Sa velike većine medija se poziva na vakcinaciju, krizni štab (da, to još postoji) poziva na vakcinaciju, predsednik se vakcinisao i svi ministri. Veći deo opozicije se vakcinisao.

Jebi ga, neuporedivo mi je više žao ljudi koji se ponašaju racionalno i koji sad ne mogu da se leče zbog ovih koji se inate i kojima nije stalo do sopstvenog života.

Čak mi je OK stav i da nećeš da se bocneš, ali se maksimalno pridržavaš svih mera, ne ideš uopšte među ljude, živiš u karantinu, ako i izađeš do prodavnice ili da baciš smeće, staviš rukavice i tri maske na sebe, pereš ruke kao lud itd. Takvog antivaksa bih iskreno žalio, ali takvi verovatno ne postoje.

moja bivsa koleginica, ona i muz u penziji, sinovi avaksi, obojica van zemlje, ali diktiraju stavove. oni sede kuci (imaju dvoriste, to je srecna okolnost), muz jedino ide u nabavku, sa maskom i po svim pravilima. fasovali pre 7 dana, za sada se ok drze - ona jedino blazu upalu pluca.

@Filozof manijakTesko da nije. Mada covek je proveo dobar deo zivota radeci na minus milion u Sibiru, tako da je moguce da je izbegao variolu.

Svi argumenti su vam na mestu, nemam sta da dodam.

Samo hocu da ukazem da ipak treba jasno razgraniciti antivax dileje od starijih, manje obrazovanih i manje informisanih ljudi kojima treba pomoc da donesu pravilnu odluku.

To su isti ljudi koji su jos krajem 80ih napusteni od sistema i posle toga preziveli sve sto su preziveli. Politicki su analfabete i lako podlozni manipulacijama i propagandi. Ako su verovali Jezdi i Dafini kojima je na celu pisalo da su prevatanti, jednom Radulu i slicnim budalama su cist zicer.

Sada su plen stranci na vlasti koja im salje poruke na osnovu istrazivanja na dnevnom nivou i kojoj je iskljucivo vazno da zadrzi tu biracku bazu podilazeci vecinskom misljenju.

Voleo bih da vidim istrazivanje podudarnosti ucestvovanja na izborima i odziva na vakcinaciju. Ja tu nemam dilemu da je podudarnost velika.

Imam i slucaj u bliskom okruzenju gde je medicinski radnik clan jedne porodice sugerisao da se vakcina ne primi (pritom radi privremeno u Nemackoj). Srecom odluka o vakcinaciji je donesena prostim preglasavanjem. Naravno epilog je da je ista ta osoba u Nemackoj bila uslovljena da primi vakcinu ili da svakodnevno radi testove i naravno da je vakcinisana.

Hocu da kazem da ozbiljna drzava ima mehanizme da zastiti javno zdravlje bez ugrozavanja licnih prava i sloboda.

BTW, pre nekoliko dana sam pisao o mojoj proceni od nekih 40.000 ljudi koji će doživotno biti na teretu zdravstvenog zbog "long covida" odsno zbog raznoraznih sistemskih posledica koje će trpeti dok su živi.

Juče vidim da je sam žestoko omašio u proceni da je ta cifra već sada oko 90.000 ljudi, a raste svakodnevno, što znači da će do proleća kada očekujem da konačno budemo što vakcinisani što prokuženi u dovljnoj meri da se epidemijaa stavi pod "kontrolu" tj, da nadalje sama sebe kontroliše, taj broj biti oko 150K.

150.000 novih invalida na naš ionaako razjeban zdravstveni sistem je doslovno (D-O-S-L-O-V-N-O) potpuna katastrofa i potpuni raspad zdravstva.

Ko nema para za privatnu praksu slobodno će moć da umre od bilo koje relativno lako izlečive bolesti.

5 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Ko nema para za privatnu praksu slobodno će moć da umre od bilo koje relativno lako izlečive bolesti.

Toga bi bilo i bez korone

Ne u toj meri, ovako će postati pravilo.

6 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Ne u toj meri, ovako će postati pravilo.

napisah da mi je operacija žuči odložena na neodređeno (u evromediku košta više od 1000€  zbog mlađanih dileja koji zbog  (napišite šta hoćete sem da su neobavešteni) neće da se vakcinišu, ne jebu nikakve preporuke i završavaju u bolnicama. podatak o 1 promil mrtvih i 1 postotak zaraženih njima ne znači dovoljno da stave prst na čelo. 

Britanci nude AZ kao treću dozu opciono samo onima koji su je već primili. U zvaničnom tekstu se kao busteri spominju samo Fajzer i Moderna, a AstraZeneka s ovim objašnjenjem samo u fusnoti. Očigledno smatraju da je nedovoljno dobra protiv delte.

Which vaccine you will be offered

You will be given a booster dose of either Pfizer or Moderna vaccine[footnote 1]. These vaccines have already been given to millions of people in the UK.

You will be offered the right vaccine for you which may be the same or different from the vaccines that you had before.

1 AstraZeneca may be an option if this is the vaccine that you had for the first 2 doses

https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-vaccination-booster-dose-resources/covid-19-vaccination-a-guide-to-booster-vaccination#fn:1

Tata (80 god), dobio poziv za buster za subotu.

Primio Sputnjik, on bi sad Fajzera, da li ima nekih informacija o ovoj kombinaciji?

Unapred hvala.

13 minutes ago, Emma said:

Tata (80 god), dobio poziv za buster za subotu.

Primio Sputnjik, on bi sad Fajzera, da li ima nekih informacija o ovoj kombinaciji?

Unapred hvala.

Koliko znam receno je da ko je primio Sputnjika, nastavlja sa Sputnjikom, ne znam jel to preporuka ili obaveza.

Inace, izgleda da virus postaje sve zajebaniji i da nalazi nacin da prodje vakcine. Drugar mi rece da je njegov drugar (dakle druga ruka info) zaglavio u bolnici iako je primio tri fajzera.

• Author

Daj proveri to leba ti pocinjem da tripuhem odmah

Tako mi je rekao, sad dal je on to dobro razumeo ili je nesto permutovao ne znam. Nema razloga da me laze, nije antivakser, vakcinisan je.

u izraelu je, prema onom cuvenom istrazivanju, bilo proboja sa busterom. ali to su jako retki dogadjaji.

treca doza je sasvim dobra zastitia; a tek maska + buster...

edit: kako mrzim kad me baci na pocetak strane :rant:

Edited by Aleksija

5 minutes ago, Aleksija said:

edit: kako mrzim kad me baci na pocetak strane :rant:

Što bre, to je najjače.