Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Ovo je stanje antitela koje sam radio dve nedelje nakon druge doze Fajzera, u Agram labarotoriji u Zagrebu

ufUdv5I.png

Pitanje: Pošto sam trenutno u Beogradu, a trebalo bi da primim booster, da li neko zna koja laboratorija meri atitela u ovim referentnim okvirima?

Jer mi ništa ne znači da sad odem negde gde će mi reći imaš hiljadu i nešto nečega, treba mi isti test, odnosno referentni okvir.

Postoji test, granica 0,8, vidjala sam. Javice se neko ko zna, gde se radi i da li je to taj isti

Ja sam radio pre par dana, inače tačno 7 meseci nakon 2 doze fajzera. 6335af7fc925e23dc96723b23d113f9b.jpgbbc944c32f4d9f6db1e8ebc7066a3c42.jpg

Sent fra min OnePlus Nord via Tapatalk

To je taj očigledno, tnx. Koja je cifra?

2100 rsd, u banatskom karlovcu, rezultat sledeći dan

Načelnik Službe urgentnog prijema bolnice u Loznici Milorad Tadić jutros za RTS:

Poražavajuća je činjenica da je od 88 hospitalizovanih pacijenata samo 18 pacijenata kompletno vakcinisano. Od sedam pacijenata koji su na mehaničkoj ventilaciji, samo je jedan pacijent vakcinisan. Mislim da to dovoljno govori u prilog činjenici da se treba vakcinisati i da je besmisleno postaviti pitanje da li se treba vakcinisati.

https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4527049/koronavirus-kovid-epidemija-vakcinacija-srbija.html

2 hours ago, KennyDalglish said:

Ja sam radio pre par dana, inače tačno 7 meseci nakon 2 doze fajzera. 6335af7fc925e23dc96723b23d113f9b.jpgbbc944c32f4d9f6db1e8ebc7066a3c42.jpg

"Moj" MediGroup na NBG radi na granici 1, a ne 0.8. 

@Dankan Ajdaho   zovi par laboratorija pa pitaj koja im je granica za test za antitela za kovid.

Upravo sam bio i dao krv, Ustaničkaa 170, isti ovaj test sa marginama 0.8.

1 hour ago, Dankan Ajdaho said:

Upravo sam bio i dao krv, Ustaničkaa 170, isti ovaj test sa marginama 0.8.

Javi rezultate ako nije indiskretno i usput, kad si primio 2. dozu?

Evo rezultata, nisu se pomerili ni za zeru za 6 meseci koliko je prošlo.

Nlk4EdA.png

Drugu dozu Fajzera sam primio 24.03., prvi test na boj antitela sam radio 8.4.

Budući da anitela u ovih pola godine nisu počela da mi opadaju, ne vidim baš neku svrhu bustovanja? Tj šta imam da bustujem kada ionako prebacujem gornju granicu koju test može da izmeri???

Komšija 50+ se izvukao i došao kući, bio par dana dosta gadno.

Priča mi danas kako je bilo, i kako veruje da ga je vakcina spasila. Primio dve doze Sinofarma, nije stigao treću. Priča kako su njegove kolege, neki i mladji i zdraviji dosta gore prošli jer su nevakcinisani. U sobi sa njim ležali isto mladi i u lošem stanju, borili se za dah iako su na kiseoniku, prebacivali ih na intenzivnu negu. Sve nevakcinisani.

Drugi komšija, mojih godina, može ovome sin biti, antivakser.

Priča meni kako mu je ovaj rekao da vakcina ne znači baš ništa, u bolnici kaže sve sami vakcinisani i zbog toga u lošem stanju. :frust:

6 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Budući da anitela u ovih pola godine nisu počela da mi opadaju, ne vidim baš neku svrhu bustovanja? Tj šta imam da bustujem kada ionako prebacujem gornju granicu koju test može da izmeri???

Stvarno mi nije bila jasno zašto neko ko je primio dva Fajzera bez testiranja ode po trećeg. Koja bi svrha bila da se u ovom slučaju prmi vakcina?

2 minutes ago, mraki said:

Drugi komšija, mojih godina, može ovome sin biti, antivakser.

Priča meni kako mu je ovaj rekao da vakcina ne znači baš ništa, u bolnici kaže sve sami vakcinisani i zbog toga u lošem stanju. :frust:

To je ta patologija...Ako istina nije onakva, kakvom je ocekujemo, daj da je promenimo...

Postoje korisni idioti koje lažu koji su korisni bar nekom, ali, ovakvi likovi su jedna potpuno nova kategorija, beskorisni idioti...

7 hours ago, duma said:

Pretpostavljam da sad ima 99,43.  Testirao sam se 6 meseci posle druge doze kineza. Na referentnu vrednost 1 imao 0,6.

Primio Fajzera. Reakcija nikakva. Ako je stečeni imunitet proporcionalan reakciji, džabe sam čekao i onih 5 minuta. :D 

Da, da. Sada je 99. Pred buster šest meseci posle dva Kineza bilo je 0.98. i nije imala reakcije ni na jedan ubod.