Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Hvala svima, valjda će negde obznaniti kad krene u upotrebu.

Uskoro stiže i peta vakcina, Moderna. Imate švedski sto da birate za sve doze", rekao je predsednik Vučić.

:rolf:

Edited by mraki

To se pitam. U Japanu umrli neki momci posle Moderne. Ne znam da nam ne dođe iz te serije.

Po svoj prilici prava.

Modernu proizvodi samo Moderna?

jok pravi je zarubica u pazovi

:fantom:

21 minutes ago, Valkyrie said:

@vememah je li to prava Moderna ili neka sa Alija?

Vakcine su promenile imena, tj. napokon im je dozvoljno da koriste brand imena za ove proizvode (vakcine) umesto imena svojih kompanija kao ime proizvoda. Pfizer vakcina se sada zove Comirnaty, Moderna vakcina se zove SpikeVax, a Astra Zeneca se zove Vaxzervia. Bar u Kanadi su oficijalno odobrili ovim proizvodjačima (Moderna itd.) da koriste ova imena za svoje vakcine od skoro. Da li će ova imena da se prime u narodu, pošto smo se svi navikli na Moderna, Fajzer etc. to je drugo pitanje :D

Edited by mei

Aha, provaljeni su pa sad menjaju ime. Jao šta nam rade.

1 hour ago, vememah said:

Udeli vakcina među zaraženim vakcinisanima:

Sinofarm 71,4%

Sputnjik 13,6%

AstraZeneka 8,3%

Fajzer 6,8%

Otprilke se slaže sa poslednjim podatkom koji sam našao o udelu datih vakcina u Srbiji (pre tačno 6 meseci)

Sinofarm 73%

Sputnjik    9%

Astra        8%

Fajzer     10%

To je bilo na pola današnjih vakcinisanih, u međuvremenu je verovatno povećan nešto procenat u početku nedostupnih vakcina ali ostaje da je sinofarm ranije kreno i ranije mu opadalo dejstvo

Edited by francuski sobar

1 hour ago, Dankan Ajdaho said:

Modernu proizvodi samo Moderna?

Moje su obe doze iz Spanije (Moderna Biotech Spain S.L)

8 hours ago, Milosh76 said:

Kad su te zvali za trecu? SMS ili poziv ili si sama otisla?

Zar nije 27.9. istek 6 meseci?

Da, 27. marta smo primili, ali proslo je 180 dana. Otisla sam bez poziva, sms-a i nije bilo problema. Tempirala sam vikend

8 hours ago, francuski sobar said:

Otprilke se slaže sa poslednjim podatkom koji sam našao o udelu datih vakcina u Srbiji (pre tačno 6 meseci)

Sinofarm 73%

Sputnjik    9%

Astra        8%

Fajzer     10%

To je bilo na pola današnjih vakcinisanih, u međuvremenu je verovatno povećan nešto procenat u početku nedostupnih vakcina ali ostaje da je sinofarm ranije kreno i ranije mu opadalo dejstvo

ja sam jos pre eki dan videla ovaj podatak

image.thumb.png.c0fd17d2b86116385b94e394944f295d.png

odavde
https://www.cins.rs/broj-vakcinisanih-u-srbiji-gde-se-i-koliko-ljudi-vakcinisalo/

On 19.9.2021. at 21:46, Блок_64 said:

Davnih dana sam pisao ovde da u nekoj siroj familiji imamo dete sa autizmom zbog vakcine.

Imam prijatelja koji ima problem sa kretanjem zbog vakcine.

Sta mislis ko ce njih i njihove najmilije ubediti da se vakcinisu.

Zenina drugarica ima mozdani udar  15 minuta posle primljene vakcine,protiv kovida.

Tast je u ovom trenutku u Batajnici obostrana upala pluca redovno primio dve doze fajzera.Kod njega u sobi njih 15 od cega njih 11 obe doze primili.

Kazi molim te da se zajebavas

On 24.9.2021. at 13:57, Jozef K. said:

Da ohrabrim malo. Moja majka, posle dva kineza uzela je buster Fajzer. Na referentnu vrednost 1 ima 99.43 jedinice antitela.

Pretpostavljam da sad ima 99,43.  Testirao sam se 6 meseci posle druge doze kineza. Na referentnu vrednost 1 imao 0,6.

Primio Fajzera. Reakcija nikakva. Ako je stečeni imunitet proporcionalan reakciji, džabe sam čekao i onih 5 minuta. :D 

10 minutes ago, duma said:

Pretpostavljam da sad ima 99,43.  Testirao sam se 6 meseci posle druge doze kineza. Na referentnu vrednost 1 imao 0,6.

Primio Fajzera. Reakcija nikakva. Ako je stečeni imunitet proporcionalan reakciji, džabe sam čekao i onih 5 minuta. :D 

Znam mnoge da nakon nikakve reakcije na sve sto su primili (2xkinez+fajzer) imaju ogroman broj antitela