Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Nece mi dati antibiotike dok ne bukne i pocne da boli, kaze da je onda za ab, to stoji tako preko cele godine kao bubuljica neka (potkozna) i ne pravi problema. Dokle god ne boli na dodir kaze da ne uzimam ab jer nije upaljeno, samo zacepljeno. Nikad ne znam kad ce krenuti da se povecava, to moze biti za par dana, a moze i za 2 nedelje. E, onda kad krene raste znam da je gotovo za dan-dva se napuni i boli. Jedino sto trenutno mogu je da stavljam rivanol i mazem nekom kremom sto mi je ranije prepisivano, samo da prolongiram upalu. Ne znam sta cu u ponedeljak. Ne smem na svoju ruku ab jer iskreno ne boli i ne pomazu dok ne natekne. Razmisljam da odem kod derm. u ponedeljak, da pogleda, pa da kaze svoje misljenje, da li smem ili ne na vakcinu. Ne znam, stvarno ne znam sta cu, jako mi se zuri na trecu dozu, a ovo stvarno jos nije za ab, a ni lekar ne moze predvideti kad ce biti. 

Nece mi dati antibiotike dok ne bukne i pocne da boli, kaze da je onda za ab, to stoji tako preko cele godine kao bubuljica neka (potkozna) i ne pravi problema. Dokle god ne boli na dodir kaze da ne uzimam ab jer nije upaljeno, samo zacepljeno. Nikad ne znam kad ce krenuti da se povecava, to moze biti za par dana, a moze i za 2 nedelje. E, onda kad krene raste znam da je gotovo za dan-dva se napuni i boli. Jedino sto trenutno mogu je da stavljam rivanol i mazem nekom kremom sto mi je ranije prepisivano, samo da prolongiram upalu. Ne znam sta cu u ponedeljak. Ne smem na svoju ruku ab jer iskreno ne boli i ne pomazu dok ne natekne. Razmisljam da odem kod derm. u ponedeljak, da pogleda, pa da kaze svoje misljenje, da li smem ili ne na vakcinu. Ne znam, stvarno ne znam sta cu, jako mi se zuri na trecu dozu, a ovo stvarno jos nije za ab, a ni lekar ne moze predvideti kad ce biti. 

2 hours ago, Alfa said:

Moze dan posle vakcine i sta onda, pijem antibiotike i unistim dejstvo vakcine

Ovo nisam znao... 

Trostruki, telefon zeza. Uglavnom, ovo bas ne znam sta cu, a pacijenti su predivni ™ to kod derm. pola njih nista maske, med. sestra od preko 6 banki maska ispod brade (to letos kad sam isla zbog neceg drugog), eto njoj je kao med. sestri bilo cudno sto sam se zabarikadirala maskama, te da li ste vakcinisani, ja kazem jesam e i ona je, ali joj do mozga ne dopire da je vakcina ne stiti 100% i na kraju, ona je medicinski radnik, ne ja. Lekar nosi masku a da li je vakcinisan pa valjda jeste. Iskreno, bojim se da tamo ne pokupim kovid iako ako odem, idem sa 3 maske i vizirom (probala pre par dana, uspelo mi da izadjem napolje sa 1 plavom i 2 kn95. Bojim se jako.

@Alfa

Gde ne primaju bez sms-a? Danas mi je 182. dan i idem na trecu dozu bez sms-a. Valjda cu primiti 

• Author

Mene primili bez smsa, samo sam pokazao sertifikat 

5 minutes ago, Tsai said:

Mene primili bez smsa, samo sam pokazao sertifikat 

Znam da je tako bilo, ne znam da li je ovo novo nesto.

Idem danas. Primicu trecu dozu ili ce me privesti :D

Edited by Sandradjer

Ne uništava antibiotik dejstvo vakcine, nego se računa da je imuni sistem slabiji dok je pod upalnim procesom i zato je preporuka da se vakcina primi kada je osoba zdrava.

nisam dobio mejl, primio na sajmu treću

nema čekanja, više stranaca nego domaćih

parking 1h 100 rsd

• Popular Post

U sredu vadio antitela, 11 dana posle treceg fajzera, sad stigao rezultat.

Dakle,

Februar - dolazili u skolu da nas testiraju, igm+igg rezultat 0,09

Februar/ mart - primio sinofarm

April - antitela 60,04

Avgust - antitela 3,54

11. septembar - primio trecu dozu fajzer

22. septembar - antitela 694,1 :)

20210925_113343.jpg

Edited by de Sisti

In June 2021, we conducted a nationwide survey, funded by the Robert Wood Johnson Foundation, that gave us a sample of 1,036 people who mirrored the diverse makeup of the U.S. (...)

We asked respondents to tell us what they would do if “vaccines were required” by their employer. (...) Among those who said they were “vaccine hesitant” – almost a quarter of respondents – we found that 48% would quit or look for another job. (...)
But while it is easy and cost-free to tell a pollster you’ll quit your job, actually doing so when it means losing a paycheck you and your family may depend upon is another matter.

And based on a sample of companies that already have vaccine mandates in place, the actual number who do resign rather than get the vaccine is much smaller than the survey data suggest.

Houston Methodist Hospital, for example, required its 25,000 workers to get a vaccine by June 7. Before the mandate, about 15% of its employees were unvaccinated. By mid-June, that percentage had dropped to 3% and hit 2% by late July. A total of 153 workers were fired or resigned, while another 285 were granted medical or religious exemptions and 332 were allowed to defer it.

At Jewish Home Family in Rockleigh, New Jersey, only five of its 527 workers quit following its vaccine mandate. Two out of 250 workers left Westminster Village in Bloomington, Illinois, and even in deeply conservative rural Alabama, a state with one of the lowest vaccine uptake rates, Hanceville Nursing & Rehab Center lost only six of its 260 employees.

Delta Airlines didn’t mandate a shot, but in August it did subject unvaccinated workers to a US$200 per month health insurance surcharge. Yet the airline said fewer than 2% of employees have quit over the policy.

And at Indiana University Health, the 125 workers who quit are out of 35,800 total employees, or 0.3%.

https://theconversation.com/half-of-unvaccinated-workers-say-theyd-rather-quit-than-get-a-shot-but-real-world-data-suggest-few-are-following-through-168447

Edited by vememah

2 hours ago, Braća Strugacki said:

nisam dobio mejl, primio na sajmu treću

nema čekanja, više stranaca nego domaćih

parking 1h 100 rsd

I ja sam primila trecu dozu, DZ Palilula. Bez poziva. Nije bilo problema :)

Da izdrzim jos sledecu nedelju pa da kao @de Sistiidem u skolu opustenije 

Edited by Sandradjer

Mora da se ide tamo gde su prve dve ili odeš gde ti lakše? 

1 minute ago, Valkyrie said:

Mora da se ide tamo gde su prve dve ili odeš gde ti lakše? 

Odes gde ti je lakse