Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Izvinjavam se ako je već bilo o tome, ali me sačekalo previše nepročitanih strana na ovoj temi.

Da li je neko posle 3. doze (2x Sinofarm, 1x Pfizer) već merio antitela?

Da, imao sam preko 40000 posle 2 nedelje od treće doze..

• Author

Ja cu sledece nedelje da radim (3x Pfizer). Zelim neku supermen cifru (preko 100 u inepu npr)

Primih treću dozu u Batutu (preporuka ko razmišlja gde će, nema gužve i svi jako ljubazni), hvala svima ovde na savetima, linkovima ka istraživanjima i statistikama.

Oko vakcina se posavejtujte sa lekarima koji su zaduzeni za vas illi koje poznajete. 

Kontam da su sve dobre, nego da svaka ima nuspojava u ponekoj oblasti. 

Pa i aspirin ima nuspojava. 

E:laicki

Edited by fritifrut

• Author

tata posle 2 meseca druge doze sinofarma nema antitela uopste (konzilijum). koji smor, sad ne moze ni booster jos 4 meseca da dobije.. pizdim

tata posle 2 meseca druge doze sinofarma nema antitela uopste (konzilijum). koji smor, sad ne moze ni booster jos 4 meseca da dobije.. pizdim
Raspitaj se u Batutu da l ipak moze.

Savezne države i teritorije SAD sortirane su po udelu potpuno vakcinisanih: crvena vodoravna crta razdvaja države s prosečnim i natprosečnim brojem vakcinisanih od država s ispodprosečnim brojem vakcinisanih.

Zaokruženi su prosečni ili natprosečni brojevi slučajeva (levo), hospitalizacija (sredina) ili smrti (desno) na 100.000 stanovnika u odnosu na prosek za cele Sjedinjene Američke Države naveden u prvom redu tabele.

Kvh9pOb.png

https://www.nytimes.com/interactive/2021/us/covid-cases.html

Edited by vememah

ok Guam moze da se zanemari...

33 minutes ago, Indy said:

ok Guam moze da se zanemari...

Ovde imas sazeto a negde ima svih 8+ sati sastanka na kome su #onomad zakljucili™

Ovde(tm):

*Negde™ umesto *Ovde™

Mozda ste vec pricali ovde o tome, ali su me soknule rumunske i bugarske vakcinacijske cifre. U Bugarskoj tek oko 20% sa obe doze, i to navodno, kaze The Economist, jer nema interesovanja. Svasta.

Zar nije merenje antitela posle vakcinacije beskorisno jer je samo jedan od pokazatelja koliko si zaštićen?

Ne, antitela su dosta bitna i svakako je bolje imati ih što više.

A naročito ne kod Sinofarma pošto on ne dovodi do iole značajnog ćelijskog imuniteta.

inactivated vaccines show little or no cellular immunity

https://www.news-medical.net/health/What-is-an-Inactivated-Vaccine.aspx

Ovo je prežvakano jedno 10x dosad na temi.

Edited by vememah