Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

10 hours ago, Aleksija said:

imam i ja jedan - ako pomenu da je neko umro od vakcina, ja pitam - kako su utvrdili, je li bila obdukcija :D

Takve stvari nisu za salu.

Pa pazi, nije normalno ni da nekome ko se vakcinisao ili treba da se vakciniše kažeš da eto sigurno znaš da je neko umro od vakcine.
A da to nije u obdukcionom nalazu...

... Shiit has hit the fan

8 minutes ago, Frank Pembleton said:

Pa pazi, nije normalno ni da nekome ko se vakcinisao ili treba da se vakciniše kažeš da eto sigurno znaš da je neko umro od vakcine.
A da to nije u obdukcionom nalazu...

Davnih dana sam pisao ovde da u nekoj siroj familiji imamo dete sa autizmom zbog vakcine.

Imam prijatelja koji ima problem sa kretanjem zbog vakcine.

Sta mislis ko ce njih i njihove najmilije ubediti da se vakcinisu.

Zenina drugarica ima mozdani udar  15 minuta posle primljene vakcine,protiv kovida.

Tast je u ovom trenutku u Batajnici obostrana upala pluca redovno primio dve doze fajzera.Kod njega u sobi njih 15 od cega njih 11 obe doze primili.

Edited by Блок_64

• Popular Post
44 minutes ago, Блок_64 said:

to je odgovor na hiljaditi tvit o tome da korona ne postoji, a sto se dokazuje time da se ne rade obdukcije (iako se obdukcije rade).

postoje stotine tvitova gde ljudi mrtvi hladni pricaju o tome da su 2, 3, 4 osobe koje oni licno znaju umrle od vakcine... a kad ih pitas koje su, gde je to registrovano, ne zele da objasne.

umrlih od vakcina u srbiji za sada nema, po zvanicnoj statistici.

onih koji su umrli i pored vakcine ima - vrlo malo, ali ima.

naucnici su se ubili dokazujuci da vakcine ne izazivaju autizam, sa hiljadama radova koji su vrlo temeljno trazili tu vezu. nema je.

ne znam sta da ti kazem, ni meni vise ovo nerazumevanje osnovnih medicinskih pojmova nije za salu. 

jedno su rezerve prema vakcini, priznavanje da nije svemocna, a drugo prenosenje netacnih prica koje nas zadrzavaju u ovom beskonacnom stanju pandemije jos milion godina.

pretpostavljavam da u visoko vakcinisanim zemljama ljudi mnogo manje cene svoj i zivot svoje dece pa se zato vakcinisu - recimo, u potrugalu, danskoj, emiratima... ono, svejedno im hoce li umreti ili ziveti. no mi znamo, oduvek smo najmudriji.

Edited by Aleksija

30 minutes ago, Блок_64 said:

Davnih dana sam pisao ovde da u nekoj siroj familiji imamo dete sa autizmom zbog vakcine.

ovo:

6 minutes ago, Aleksija said:

naucnici su se ubili dokazujuci da vakcine ne izazivaju autizam, sa hiljadama radova koji su vrlo temeljno trazili tu vezu. nema je.

znam da ti opet neće dopreti do mozga, ali eto.

1 minute ago, Блок_64 said:

Ove protiv covida 19 siguran sam da ne one ne stite ni protiv kovida,a za ove druge budi sigurna da izazivaju.

ok, sad mi je potpuno jasno da gubim vreme

Just now, aram said:

ok, sad mi je potpuno jasno da gubim vreme

Naravno,putuj igumane.

• Popular Post

Vakcine ne izazivaju autizam. Izazivaju samo u mozgovima lekara, psihologa i psihijatara koji dvadeset godina nisu pročitali jedan jedini naučni rad, ali zato gutaju sve moguće teorije zavere ili iz koristi lažu. Tim ljudima treba oduzeti licence za rad. Lažu ljude, koji su i ovako na ivici razuma zbog problema sa decom, pritom im valjaju beskorisne suplemente i slična sranja.

Imam prijatelja koji ima problem sa kretanjem zbog vakcine.
Sta mislis ko ce njih i njihove najmilije ubediti da se vakcinisu.

Zenina drugarica ima mozdani udar  15 minuta posle primljene vakcine,protiv kovida.

Tast je u ovom trenutku u Batajnici obostrana upala pluca redovno primio dve doze fajzera.Kod njega u sobi njih 15 od cega njih 11 obe doze primili.

A ja sam bio u Batajnici u crvenoj zoni kada su imali 66 pacijenata na intezivnoj.
I od tih 66 njih 4 je bilo vakcinisano.
Imam i snimak da dokažem.
I šta ćemo sa tim?

A to sa moždanim udarom... Pa hoće moždani udar od milion stvari.
Evo sad mi je kumin brat umro od moždanog udara.
Nije bio vakcinisan. Preležao koronu na početku sa slabim simptomima kod kuće.
A korona hoće ugruške da napravi.
Verovatno zato što nije primio vakcinu a?

Sta da radimo mi koji smo imali reakciju (povisena temperatura, treskavac) posle 2. doze? Sta bude posle trece? Meni za par dana istice 6 meseci i ozbiljno panicim.

Razgovarala sam sa mojim lekarom nedavno, tvrdi da nema apsolutno nikakvih kontraindikacija da ne idem na trecu.

Ja sam danas nadigla dreku da cu mandrknuti od trece. Kako se sve vise  priblizava dan isteka tih 180 dana, mislim da cu pre do ludare.

Edited by Alfa

15 minutes ago, Alfa said:

Sta da radimo mi koji smo imali reakciju (povisena temperatura, treskavac) posle 2. doze? Sta bude posle trece? Meni za par dana istice 6 meseci i ozbiljno panicim.

Razgovarala sam sa mojim lekarom nedavno, tvrdi da nema apsolutno nikakvih kontraindikacija da ne idem na trecu.

Ja sam danas nadigla dreku da cu mandrknuti od trece. Kako se sve vise  priblizava dan isteka tih 180 dana, mislim da cu pre do ludare.

Povišena temp i groznica spadaju u normalne reakcije i na vakcine protiv gripa, ne bih uopšte razmišljao o tome kao o nekim spec nusefektima za kovid vakcine.

Ja sam imao visoku temp i posle prve i posle druge doze Sputnika, evo danas primih treću, videćemo sutra kako će to izgledati.

Alfa, te reakcije su normalne. Možda ćeš ih imati i posle treće doze, možda nećeš, to ti niko ne može garantovati. Svakako nije razlog da brineš i da je ne primiš.

Ja posle prve nisam imao, posle druge jesam, videću posle treće. 
Malo reakcije na vakcinu je svakako ništa naspram kovida i svega što on može doneti. 

4 minutes ago, mraki said:

Alfa, te reakcije su normalne. Možda ćeš ih imati i posle treće doze, možda nećeš, to ti niko ne može garantovati. Svakako nije razlog da brineš i da je ne primiš.

Ja posle prve nisam imao, posle druge jesam, videću posle treće. 
Malo reakcije na vakcinu je svakako ništa naspram kovida i svega što on može doneti. 

Sve se slazem, ogromni sam provax, i meni od prve nije bilo nista (ocekivala bice), dali mi drugu, ja mislila "ma nece ni od ovog", sve obrnuto ispalo, prvo pocela da trne ruka, onda uvece temperatura preko 38 koja se snizila na 37 sa nesto do sledece veceri, pa sam  onda jos 2 dana tako "prelezavala" sa nekom kilavoscu, ne znam kako da nazovem, nit je temp. nit jeste (tipa 37 ili 37,2), pila paracetamole. Kod mene je dodatni stres bio to sto sam mislila da sam se zarazila u guzvi cekajuci na vakcinu i niko nije mogao da me dosoli da je  od vakcine. nuspojave su prosle odokativno izmedju 3 i 4 dana i onda sam se sama dosolila.

Zaista nema pravila, nekima ni od jedne doze nista osim bola u ramenu. Mislim, "prelezacu" ponovo sve to ako treba, samo da ne bude ono temp. 40 da ne mogu da je skinem 5 dana.