Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

...

Edited by vememah

Bravo za Milana, treba nam kao neki algoritam za hendlovanje avaksa, nesto kao FAQs, ko ce sve to da drzi u glavi. Milane, jel bi umeo to da sastavis? :D

Edited by Meazza

imam i ja jedan - ako pomenu da je neko umro od vakcina, ja pitam - kako su utvrdili, je li bila obdukcija :D

To, to. Kako je najbolje da sastavimo te FAQs? Pinovana tema gde bi prvi postovi mogli da se apdejtuju uvek, ne znam koliko je to izvodljivo?

Edited by Meazza

• Popular Post

kad se pogleda recimo nestoroviceva istorija tokom pandemije, on bukvalno nijednu predikciju nije valjano napravio, bas sve je promasio. to bi naizgled bilo dovoljno da ga diskredituje za sva vremena, medjutim...

problem je sto to nije (iskljucivo) stvar racionalnog - pored brojnih drugih mehanizama koji ovde deluju, ljudi zele da veruju u optimisticke prognoze i uvek vise veruju ubedljivim, samouverenim govornicima. nisu tu kljucne informacije i istina. sve se to jos pojacava u situacijama gde deluje puno stresora za koje ni kolektivno, ni individualno ne mozemo da pronadjemo univerzalni nacin prevazilazenja, nosenja sa njima.

no pricamo ovde, trebalo bi preci na neki drugi topik.

Vijetnam je prva zemlja u svetu posle Kube koja je odobrila kubansku trodoznu vakcinu Abdala.

Stigla i meni poruka od eUprave, sa jedno nedelju dana zakašnjenja.

Prilično su oštri u tonu, kažu da neophodno da primim 3. dozu i da se što pre javim u najbliži dom zdravlja. :D

49 minutes ago, Aleksija said:

kad se pogleda recimo nestoroviceva istorija tokom pandemije, on bukvalno nijednu predikciju nije valjano napravio, bas sve je promasio. to bi naizgled bilo dovoljno da ga diskredituje za sva vremena, medjutim...

problem je sto to nije (iskljucivo) stvar racionalnog - pored brojnih drugih mehanizama koji ovde deluju, ljudi zele da veruju u optimisticke prognoze i uvek vise veruju ubedljivim, samouverenim govornicima. nisu tu kljucne informacije i istina. sve se to jos pojacava u situacijama gde deluje puno stresora za koje ni kolektivno, ni individualno ne mozemo da pronadjemo univerzalni nacin prevazilazenja, nosenja sa njima.

no pricamo ovde, trebalo bi preci na neki drugi topik.

Ne da nije dao valjanu prognozu, on je otišao par koraka dalje i bukvalno izneo sve moguće opskurne teorije zavere koje je mogao da iskopa. Nevezano samo za virus.

Zreo za hospitalizaciju odavno.

• Popular Post
8 minutes ago, mraki said:

Ne da nije dao valjanu prognozu, on je otišao par koraka dalje i bukvalno izneo sve moguće opskurne teorije zavere koje je mogao da iskopa. Nevezano samo za virus.

plus kao doktor ima dodatnu odgovornost za sirenje dezinformacija koje su vezane za njegovu struku.

moze da ima misljenje o alienima, tajnim drustvima i slicno, sirenje fringe pseudonaucnih teorija o virusu bi najmanje trebalo da ga kostaju licence i sutiranju iz lekarskog drustva ili sta vec ima u srbiji.

25 minutes ago, mraki said:

ubedljivi, harizmaticni, funkcionalni ludaci su docekali svoje vreme, ovde najvise, ali i svuda na svetu.

to sto je kod nas drzava (jedan covek) istovremeno i sveprisutna u kontroli i nikad slabija, nasa je i zasluga i losa sreca. nije nam se moglo desiti gore vreme za pandemju - ako uopste i postoji dobro.

Super su vakcine ali steta sto izvetre posle 5-6 meseci pa covek opet mora da se smara kad i koju.

• Author

na step 1 padam vec :fantom:

1 hour ago, Tsai said:

na step 1 padam vec :fantom:

Isti smo :D.

brutalno :D

IMG_20210919_201948.jpg