Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Malo sam konfuzno napisala, pojasnicu ako se neko bude zanimao. 

Ovi iz Batuta imaju vece vrednosti kao sto sam napisala, ali konkretne brojeve, nesto preko 30k, 30k, 3k.

A pomenuti iz Konzilijuma, njima samo pise >40k

18 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

onda ništa od žrtve za nauku, biti će rajfajzen

nek je ziv i zdrav chicha, bitno je da hoce da se vakcinise, a ako bude mogo da se bori protiv goblina i ostale ekipe, dodatna vajdica.

Treća doza kineske Sinofarm vakcine protiv virusa korona povećava nivo antitela koja opadaju nekoliko meseci posle primanja druge doze, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Kini, prenosi danas Glas Amerike.

Nivo antitela pet meseci posle primanja druge doze vakcine Sinofarm opada za 70 odsto u odnosu nivo koji se dostigne četiri nedelje posle druge doze vakcine, pokazalo je istraživanje u kome su učestvovali zdravstveni radnici.

Nedelju dana nakon treće doze, koncentracija antitela ponovo raste, ali rezultati istraživanja ne pokazuju kako treća doza deluje na različite sojeve virusa.

I druge vakcine protiv kovida 19 slabe tokom vremena, pa su njihovi proizvođači predložili da se da treća doza, iako neki naučnici tvrde da je potrebno više podataka da bi se znalo da li je treća doza potrebna ili ne.

https://www.danas.rs/drustvo/istrazivanje-treca-doza-sinofarm-vakcine-povecava-nivo-antitela/

Ja danas zabo trećeg Fajzera. DZ NBG, ima naroda, ali brzo ide, cca 10 minuta. 

Bolucka ruka, ali ništa od drugih reakcija, čak sam i pio danas popodne. 

5 minutes ago, banatjanin said:

Ja danas zabo trećeg Fajzera. DZ NBG, ima naroda, ali brzo ide, cca 10 minuta. 

Bolucka ruka, ali ništa od drugih reakcija, čak sam i pio danas popodne. 

A ja se kajao što sam pio dan posle :D

Jbg, takav mi poso :D

WASHINGTON (AP) — FDA advisory panel soundly rejects a plan to offer Pfizer booster shots against COVID-19 to most Americans.

rip booster, a ja se bustnuo vec. 

Screenshot_20210917-215125_NYTimes.jpg

16 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

WASHINGTON (AP) — FDA advisory panel soundly rejects a plan to offer Pfizer booster shots against COVID-19 to most Americans.

Sto su uopste glasali drugi put ? 

Zato što postoje vrlo ubedljivi dokazi da je treća doza potrebna starijima i visokougroženima.

Aha, nisam razumeo. Prvo je bilo glasanje za celu populaciju 16+, a drugo za 65+.

Da, 65+ i visokorizične.

Edited by vememah