Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Gde ima ta studija koja ce da pokaze da se smrtnost povecava protokom vremena od druge doze(fajzera, zeneke)?

Druga doza mi je bila krajem marta, krajem aprila antitela 52.8, krajem jula 46.8, a danas, skoro 6 meseci posle druge doze 57.

Da li t znaci da pricekam sa trecom dozom neko vreme :D  ?  Zasto su mi danas antitela veca nego posle mesec dana od dobijanja druge doze i zasto su povecana u poslednja skoro 2 meseca?

antitela.PNG

Edited by Milosh76

Možda te je negde virus malo zakačio ali nisi imao simptome zato što si vakcinisan.

A možda to ne funkcioniše tako i ja lupam.

To je i meni palo na pamet

A nije to tako precizno sigurno. Da izmeriš 2 dana za redom, vrlo moguće da bi bilo ovakvih oscilacija.

3 minutes ago, mraki said:

A nije to tako precizno sigurno. Da izmeriš 2 dana za redom, vrlo moguće da bi bilo ovakvih oscilacija.

bukvalno, to je varijacija oko 10% tamo vamo. pitanje je i kakvo je merenje. da ne pominjemo da je granica 1, ovo je sve ohoho preko granice, i prvo i drugo i trece.

Edited by gospa buba

56 minutes ago, Friend said:

Gde ima ta studija koja ce da pokaze da se smrtnost povecava protokom vremena od druge doze(fajzera, zeneke)?

E_SQ0r6XoAIZhpK?format=png&name=small

Vaxzevria = Oxford/AstraZeneca

Comirnaty = Pfizer-BioNTech

https://khub.net/documents/135939561/338928724/Vaccine+effectiveness+and+duration+of+protection+of+covid+vaccines+against+mild+and+severe+COVID-19+in+the+UK.pdf/10dcd99c-0441-0403-dfd8-11ba2c6f5801

Još nerecenzirana doduše.

Edited by vememah

Pod uslovom da ovo prodje recenzije i potvrdu:

Opada  na 80% uz istu ucestalost za 16+ i 65+ sto ce reci da godine nisu presudne vec nesto drugo. Pretpostavljam genetske predispozicije za los odgovor na koronavirus.

Prezentacija izraelskog ministarstva zdravlja o primeni treće doze u toj zemlji:

https://www.fda.gov/media/152205/download (na engleskom)

Tl;dr:

wJ4dY3P.png

Edited by vememah

Vlada Srbije danas je na sednici usvojila Zaključak o prihvatanju donacije Poljske u vakcinama protiv bolesti kovid19 „Spikevax”, preneo je Tanjug.

„Polazeći od tradicionalno prijateljskih i bliskih odnosa dve države, Vlada Poljske je donela odluku da 200.000 doza vakcine, bez nadoknade, ustupi Srbiji, kako bi se nastavila neometana masovna vakcinacija stanovništva”, saopšteno je iz Vlade Srbije.

politika.rs/sr/clanak/487902/Poljska-poklanja-Srbiji-200-000-doza-vakcina-Moderne

ako se ta moderna zaista pojavi, jel bi bio dobar boost kineza njome?

48 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

ako se ta moderna zaista pojavi, jel bi bio dobar boost kineza njome?

Ne znam da li postoji ta kombinacija bilo gde u svetu. Nije mi poznato. Ali verovatno moze