Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

On 12. 9. 2021. at 8:26, Kelt said:

promene na srcu raznih vrsta, o jednom sam i rad objavio

Moja bratanica od nepunih šest godina je ležala na IMD zbog zapaljenja srčane maramice za koje kažu da je posledica korone koju je imala pre nekoliko meseci.

To nije jedini slučaj koji znam ali mi je najbliskiji pa eto da spomenem. A moja najbolja drugarica koja je kardiolog u Ger, kaže mi da imaju dosta pacijenata sa post covid stanjima odraženim na srcu.

Čestitam na objavljenom članku, svaka čast! 

Kod moje bolje polovine je došlo do perikardnog izliva posle covida.

Bezuspešno pokušavamo da saznamo da li je moguće da se prešalta na fajzera posle jedne doze AZ.

• Popular Post
  On 12. 9. 2021. at 12:15, Valkyrie said:

Moja bratanica od nepunih šest godina je ležala na IMD zbog zapaljenja srčane maramice za koje kažu da je posledica korone koju je imala pre nekoliko meseci.

To nije jedini slučaj koji znam ali mi je najbliskiji pa eto da spomenem. A moja najbolja drugarica koja je kardiolog u Ger, kaže mi da imaju dosta pacijenata sa post covid stanjima odraženim na srcu.

Čestitam na objavljenom članku, svaka čast! 

zato ja pizdim kad neko kaze da deca imaju blage simptome i da ne treba oko toga da se vodi briga.

On 12. 9. 2021. at 12:40, maheem said:
Kod moje bolje polovine je došlo do perikardnog izliva posle covida.
Bezuspešno pokušavamo da saznamo da li je moguće da se prešalta na fajzera posle jedne doze AZ.
Zašto ne bi moglo? Meni su ovde predlagali njega ili Modernu i generalno rezultati nuspojava mešanja su dobri

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

@mlatko

Nije to protokol u Srbiji još. 

On 12. 9. 2021. at 12:56, mlatko said:

Zašto ne bi moglo? Meni su ovde predlagali njega ili Modernu i generalno rezultati nuspojava mešanja su dobri

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Neće da joj daju. Mora neko da odobri u sistemu a izgleda da takve osobe nema.

Sutra treba da saznamo nesto vise. 

On 12. 9. 2021. at 12:59, Valkyrie said:

@mlatko

Nije to protokol u Srbiji još. 

Srbija nema nikakav protokol.

Posle 6 meseci možeš da se bustuješ.. Biraj sam. Što bi za az bilo drugačije ?

On 12. 9. 2021. at 13:01, maheem said:

Neće da joj daju. Mora neko da odobri u sistemu a izgleda da takve osobe nema.

Sutra treba da saznamo nesto vise. 

E svašta. Ovi zbilja nisam znala.

Pa jedino što su na zapadu mešali su upravo az i fajzer ili moderna.

Ma da, mi moramo sve naopako :dry:.

Ali zar nisu napisali "sve vakcine" ? Samo je kod sputnika bio onaj dodatak ali u principu može i posle sputnika nešto drugo pa što ne bi mogli i posle az ?

On 12. 9. 2021. at 13:03, dùda said:

Srbija nema nikakav protokol.

Posle 6 meseci možeš da se bustuješ.. Biraj sam. Što bi za az bilo drugačije ?

Зато што је реч о првој дози, ако сам добро разумео. А протокол налаже основна заштита 2 х истом вакцином, а после бираш трећу, бустер, вакцину. Ја сам на прву дозу оксофордске вакцине имао благу температуру, док другу дозу нисам ни осетио. Што се тиче заштите од делта соја 2хАЗ има сличну ефикасност као 2хфајзер.

problem je kod druge doze, treca moze svaka (ako je ima trenutno).

Aha ok, onda moja greška, nisam shvatila da se radi o tome da treba da se dobije druga a ne treća doza.

On 12. 9. 2021. at 12:15, Valkyrie said:

To nije jedini slučaj koji znam ali mi je najbliskiji pa eto da spomenem.

Je l' imala neke tegobe u tih nekoliko meseci, tj. kada su prvi put primećeni post-COVID problemi sa srcem?

Edited by msv

On 12. 9. 2021. at 15:57, msv said:

Je l' imala neke tegobe u tih nekoliko meseci, tj. kada su prvi put primećeni post-COVID problemi sa srcem?

Gotovo mesec dana blage temperature kojoj nisu mogli da otkriju uzrok. Iako je uveliko ozdravila od korone, radili su joj ponovo testove koji su pokazivali da je negativna. Onda su joj davali tako neke random antibiotike za tipično "dečije" bolesti. Na kraju je, srećom, poslaše na Institut gde su uradili i ultrazvuk srca i stavili je na intravenoznu ab terapiju namensku za to zapaljenje. Ona je ipak mala pa možda nije umela mnogo ni da objasni ako i oseća tegobe.

Slažem se sa @precog da čovečanstvo skandalozno hendluje odnos covida i mališana.

@maheem Ali zašto hoćete da se prešaltujete[emoji769]?
Mislim da li su vam rekli ili ste negde pročitali da je to što se njoj desilo posledica AZ?
I da toga ne bi bilo sa Fajzerom?

... Shiit has hit the fan

On 12. 9. 2021. at 17:40, Valkyrie said:
Gotovo mesec dana blage temperature kojoj nisu mogli da otkriju uzrok. Iako je uveliko ozdravila od korone, radili su joj ponovo testove koji su pokazivali da je negativna. Onda su joj davali tako neke random antibiotike za tipično "dečije" bolesti. Na kraju je, srećom, poslaše na Institut gde su uradili i ultrazvuk srca i stavili je na intravenoznu ab terapiju namensku za to zapaljenje. Ona je ipak mala pa možda nije umela mnogo ni da objasni ako i oseća tegobe.
Slažem se sa [mention=181]precog[/mention] da čovečanstvo skandalozno hendluje odnos covida i mališana.
to se deshavalo i starijima, na posledice ili na ponovljeni kovid. na zalost, cele proshle godine se nije znalo dovoljno, dok se nisu izvrtele sve moguce situacije :sad:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Background Picker
Customize Layout