Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Da li treca doza ima istu kolicinu u ml kao i prve 2? Isto vazi 1 bocica 5/6 doza?

@Alfa
Da

U vezi sa ovim infarktom, čini mi se je asimptomatski, što verovatno znači da se korona nije ni spustila sa gornjih disajnih puteva (možda su ga upravo vakcine spasile),  tako da je malo verovatno da je ona imala veze sa tim.

• Popular Post
2 hours ago, Milosh76 said:

Kad je primio trecu dozu? Da li je moguce da je zarazen primio Fajzera?

Kako je komsija?

Dobro je, sve je ok. Kazem, jeftin zivot posto.. hitna ga je ostavila sa dg gastritisa, ja sam dosao da se javim i bezveze uzeo ekg koji je lezao na stolu..

Mozda nema korona veze zaista, ali opet.. video sam vec seriju pacijenata koji su asimptomatski, bez pneumonije, a imali su promene na srcu raznih vrsta, o jednom sam i rad objavio

vrlo je verovatno da je kelt u pravu (iako to, pretpostavlam, nikad necemo saznati). no vecina nas ne moze da se sacuva od virusa u srbiji dodatnom promenom navika, jer je on usao, odnosno pusten je svuda - osim ako nemas usamljenu brvnaru na planini. 

1 minute ago, Kelt said:

Dobro je, sve je ok. Kazem, jeftin zivot posto.. hitna ga je ostavila sa dg gastritisa, ja sam dosao da se javim i bezveze uzeo ekg koji je lezao na stolu..

Mozda nema korona veze zaista, ali opet.. video sam vec seriju pacijenata koji su asimptomatski, bez pneumonije, a imali su promene na srcu raznih vrsta, o jednom sam i rad objavio

ovo je zabrinjavajuce i samo ce biti gore...

10 hours ago, Aleksija said:

ako je covek tri puta vakcinisan

11 hours ago, Kelt said:

Dva kineza i fajzer.

Tacno tako. 

uvek ima proboja. evo iz izraela, i dalje ima i ozbiljnog oboljevanja, ali brojevi pokazuju tendenciju.

Ovaj clanak iz Nature od proslog meseca me navodi da pomislim da se previse brine oko treceg vakcinisanja (a nedovoljno* oko prvog).

*Mislim, brine se, ali je osecaj da se tu "ne moze nista" jer zaboga antivax.

ma jasno je sve to, indi. u svim drugim zemljama i sa jasnim podacima o efikasnosti vakcine, veliko je pitanje da li treba uopste ici na bustere.

ali u srbiji... pa mi nemamo bukvalno nikakve mere u sred najgoreg talasa - a da li sinofarm stiti ili ne stiti posle 6 meseci, starije ili mladje, nagadjamo prateci koliko komsinica je zaglavilo bolnicu ili umrlo, nigde nikakve statistike. a vakcina na bacanje.

Meni su ovi podaci za buster poprilično ohrabrujući. Znači ne samo da restoruju izgubljen imunitet tokom vremena , već daju značajno viši nivo zaštite nego posle prva dva šota - kad su vakcine bile još sveže.

Stoga očekujem da će se vremena između bustera moći povećavati, a bićemo sve bolje i bolje zaštićeni. Kontam slično i sa prirodnim zarazama - za one koji prežive.

12 minutes ago, Aleksija said:

pa mi nemamo bukvalno nikakve mere u sred najgoreg talasa

Znam... imam tamo caleta od 80 god (2 kineza + fajzer + smesten u "brvnaru na planini" = ali se i dalje brinem).

znam sve... no neko mora i preziveti sve ovo. bice to dobro :)

u drugim vestima, nevakcinisani vlasnici firme u kojoj od skoro radi moj muz, oboje pozitivni, sa jakim simptomima, iako mladji. osim sto opet cekamo da vidimo sta ce biti kod nas u kuci tim povodom, sve bih dala da cujem kako su razmisljali kad se nisu vakcinisali.

imaju firmu sa tridesetak zaposlenih, niko nije nosio masku, nikakve mere se nisu postovale. par iskakaknja im zatvara posao, a oni verovatno sad nece moci ni telefonom nista da obave. nisu antivakseri, ne negiraju koronu... bar ne otvoreno. nisu ni od onih sto ne planiraju. imam utisak da je ipak jedan nezanemarljiv broj ljudi mogao biti vakcinisan da je kampanja bolje osmisljena.

drugarica radi u valjaonici, oni su imali vakcinaciju u fabrici i dobili 10 hiljada nakon obavljene imunizacije. takodje, svake godine imaju i vakcinaciju protiv sezonskog gripa u firmi.

kaze da je kod njih ogromna vecina primila vakcinu - doduse, kolektiv je, po njenim recima, uglavnom srednjih godina, malo je mladjih.

Da li ti je cimanje da otvoris posebnu temu o savetima posle kovida ili kako god mislis da treba da se zove?

Moze koristiti ljudima I pomoci o cemu sve treba da vode racuna nakon kovida.

Mogu I drugi forumski medicinari da se ukljuce, naravno.
  • Popular Post

ovo je ono sto od pocetka pricam, istina i tacni podaci, a ne propaganda i tretiranje odraslih ljudi kao nedorasle dece kojoj ne smes reci da nesto nije savrseno.