Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Uđeš, lepo te sačeka radnik obezbeđenja, pokažeš propusnicu, ako se praviš pametan, zovne pojačanje ili komunalce. Tako to funkcioniše u civilizovanom svetu. Ovde se samo vodi računa da se tanane antivakserske dušice mnogo ne naljute.

Ako ne provere jos jedan dokument, neko moze u isto vreme da gleda Zvezdu uzivo I predstavu u JDP I recimo slavi rodjendan u Kraljevu, zar ne?

17 minutes ago, pop-up said:

Kako funkcionise to sa sertifikatom za nekoga ko opravdano ne moze da primi vakcinu? Recimo alergija, neko oboljenje ili terapija koji ne dozvoljavaju i slicno.

Za to je umesto sertifikata potreban onda negativni test koji je u tom slučaju besplatan ako imaš odgovarajuću potvrdu od lekara da opravdano ne možeš biti vakcinican. 

16 minutes ago, Milosh76 said:

Da li proveravaju I licnu kartu ili neki drugi dokument?
Uz sertifikat, dvostruka kontrola

Nama (žena o deca) su uvek tražili dodatnu potvrdu u vidi vozačke ili lične, samo provere da li je ime identično. 

Treba dodati da je taj režim samo na snazi ukoliko je nedeljna incidenca veća od 35. 

Edited by Boycie

Pa jedino tako i ima smisla uvoditi sertifikat.

Traže ti bilo koji dokument sa slikom.

Traže ti bilo koji dokument sa slikom.
Meni nikad, pokazao sam ga samo desetak puta za mesec dana a očitali 5-6 puta. Ko pita za ime, neko datum rođenja pa proveri jer isti na potvrdi. Po nekom zakonu niko (čak ni policija) nema pravo da ti traži lični dokument, a i neće da se bakću sa tim. Možeš da pokažeš tuđ green pass bez problema.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Veceras prvi komsija imao infarkt, odveo sam ga u urgentni, ajde da spremamo za salu, daj brzi test - op, pozitivan. Dva kineza i fajzer. Nema nikakvih simptoma, sem ovog infarkta, koji je verovatno posledica korone posto nema faktore rizika za koronarnu bolest... da se nije vakcinisao bilo bi jos gore. 

U Srbiji je zivot jeftin, cuvajte sebe i svoje.

korona i infarkt?

jbt,govno izaziva sve zivo

Jebiga ljudi, mnogo ih ima koji su dobili infarkt bez "faktora rizika".

Tačno je, ali ovo je čovek koji nema porodičnu istoriju, nepušač, nema hioertenziju, nema lipidemiju, fizički je aktivan, igra tenis par puta nedeljno, ima samo benignu hiperplaziju prostate... 

napada ovo i endotel krvnih sudova sa in situ trombozom

18 minutes ago, Kelt said:

Veceras prvi komsija imao infarkt, odveo sam ga u urgentni, ajde da spremamo za salu, daj brzi test - op, pozitivan. Dva kineza i fajzer. Nema nikakvih simptoma, sem ovog infarkta, koji je verovatno posledica korone posto nema faktore rizika za koronarnu bolest... da se nije vakcinisao bilo bi jos gore. 

ako je covek tri puta vakcinisan, tesko da je bio od onih koji ce bezbrizno pohadjati svaki masovni dogadjaj kao da je 2018. 

tako da stvarno ne znam kako se jos moze sacuvati u srbiji - osim da izadjes iz nje.

i ne znam da li je ovo bas do srbije, a verovatno je tesko dokazivo i da je do virusa.

mislim, nije dobro sto je pozitivan posle bustera, dobro je da je covek preziveo. sa ovom cirkulacijom virusa mozemo samo da smanjujemo verovatnocu i nadamo se da cemo imati srece - a ziveti se od necega mora, cak i ako to izgleda ovako jadnjikavo kao u srbiji.

50 minutes ago, Kelt said:

Ne sumnjam, ali nije samo u Srbiji... i na mnogo nominalno "boljim" mestima. Najbolja preventiva je pripadati vladajucoj klasi.

4 hours ago, Indy said:

Najbolja preventiva je pripadati vladajucoj klasi.

Jebe se njima, ne moraju ni da se vakcinishu.

Kad je primio trecu dozu? Da li je moguce da je zarazen primio Fajzera?

Kako je komsija?