Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

1 hour ago, Milošica said:

Pa evo, kaže Ana da se "pripremaju za uvođenje kovid sertifikata".

Kao da je tu potrebna neka priprema :laugh:

možeš da zamisliš proveru kovid sertifikatana ulazu na splav ili u salu gde je gozba u čast venčanih?

53 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

potpuno se uklapa sa životnim motom većinske srbije

ni brige, ni pameti

glas za hiljadarku, vakcinu za 3, a sa ženom nek mi opšti za stalan posao

mada, da budemo posteni, razlika u brojevima izmedju prve i druge doze je bas mala, tesko da je bilo mnogo takvih.

21 minutes ago, djordje geprat said:

možeš da zamisliš proveru kovid sertifikatana ulazu na splav ili u salu gde je gozba u čast venčanih?

O tome i govorim.

Ili možeš da izvedeš ili ne možeš, nema tu nekih priprema.

naravno da ne može da se izvede. nigde

3 minutes ago, djordje geprat said:

naravno da ne može da se izvede. nigde

Slazem se, samo mislim da nije da ne mogu, vec nece da izvedu. Isto kao kad uvedu obavezne maske pa onda ne kontrolisu. Verovatno ce uvesti te propusnice, ali to kod nas nista nece znaciti

za muzeje i pozorista za pocetak :D

ma dajte đorđe, kako ne može?

poenta je što država ne želi time da se bavi

kazna 500k za vlasnika splava ili organizatora venčanja tj vlasnika objekta

tri vikenda po uvođenju mera u 10 gradova blic provera komunalne policije uz pisanje kazni, naravno uz adekvatnu medijsku potporu i da vidiš kako će da može

kako se to "u svijet" izvodi. tehnički, mislim

drug je u beču radio neki sekjuriti u sparu ili tako nekom marketu, pošto mu je prso posao, u onom prvom talasu prošlog proleća, nije moglo dvoje kupaca zajedno da uđe i morali su masku. kazao mi je da od deset ljudi koje opomene jedan ili dvoje  su pametnjakovići kojima to nije dovoljno i žele na silu da uđu

onda se zove policija, koja se stvori za 10ak min i napiše istog momenta kaznu od 500€ i problem rešen

Edited by kud u maglu Simoviću

4 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

ma dajte đorđe, kako ne može?

poenta je što država ne želi time da se bavi

kazna 500k za vlasnika splava ili organizatora venčanja tj vlasnika objekta

tri vikenda po uvođenju mera u 10 gradova blic provera komunalne policije uz pisanje kazni, naravno uz adekvatnu medijsku potporu i da vidiš kako će da može

sve si rekao u ovom zamašćenom. ne bave se time jer su svesni da nisu u stanju da sprovedu to što pišeš. i, ne žele. haos i anarhija njima odgovaraju.

zamisli da su uvedene kovid propusnice. stroga kontrola njih i pridržavanje propisanih mera na DJV žurki

ili

svadba u ovom selu ovde koja je rezultirala sa 27 zaraženih. dođe komunalac/policajac/inspekto da kontroliše i     priključi se veselju.

ja jesam za to no, skeptik sam

5 minutes ago, djordje geprat said:

svadba u ovom selu ovde koja je rezultirala sa 27 zaraženih. dođe komunalac/policajac/inspekto da kontroliše i     priključi se veselju.

ja jesam za to no, skeptik sam

e onda načelnik iz aranđelovca ili topole ili mladenovca suspenduje na 3 meseca tog veseljaka zbog teže povrede radne discipline i da vidite kako će se to po jedinici brzo proširiti pa sledeće nedelje neće pasti patroli na pamet ni slatko od dunje da proba

kakogod. ostaje fakat da On i Ona ne žele ništa da preduzimaju sem kuknjave jer se plaše za rejting. zamisli pobunu antivaksera u beogradu. poput one pariske itede.

kažem ti, ja bih voleo da je kao u beču ali, ovo je razularena srbija. nažalost.

1 hour ago, djordje geprat said:

kako se to "u svijet" izvodi. tehnički, mislim

evo iz prve ruke u Nemačkoj (Bavarska),  priznaju se digitalni EU sertifikat ili knjižica sa vakcinacijama ili potvrda o preležanom kovidu (ne starija od 6 meseci) ili negativni test. 

Ako hoćeš u restoran, bioskop, bazen itd. onda te prvo pitaju da pokažeš jednu od navedenih stvari. Ako nemaš potvrdu onda te ni ne puštaju i to je to. 

U restoranu prvo mi pogledaju sertifikat pa prikažu QR za skeniranje radi praćenja kontakata. To se završi sve za pola min pa ostatak prođe ko i uvek. 

Od ovoga su izuzeti supermarketi, javne ustanove i ostali servisi kritične infrastrukture. 

Edited by Boycie

Kako funkcionise to sa sertifikatom za nekoga ko opravdano ne moze da primi vakcinu? Recimo alergija, neko oboljenje ili terapija koji ne dozvoljavaju i slicno.

Da li proveravaju I licnu kartu ili neki drugi dokument?
Uz sertifikat, dvostruka kontrola